Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wout Weghorst: 'Ik durf te stellen dat mijn plafond hier niet ligt'

Laatste update:

De aanvaller speelde in de eerste seizoenshelft zeventien competitiewedstrijden voor Wolfsburg, waarvan zestien als basisspeler. Daarin was hij goed voor zes doelpunten. "Ik heb heel bewust voor deze club gekozen. Ik had sterk het gevoel dat ik hier mijn kansen zou gaan krijgen. Uiteindelijk is het aan jezelf om je kans te pakken en dat heb ik vrij snel gedaan", vertelt hij aan FOX Sports. Weghorst miste dit seizoen nog geen competitiewedstrijd voor Wolfsburg, dat bij de winterstop op een verdienstelijke vijfde plaats staat in de Bundeliga. "Dat is wat je vooraf voor ogen hebt, maar zo makkelijk is het niet altijd in het buitenland. Op dit moment gaat het hartstikke goed en kan ik wel zeggen dat ik basisspeler ben."

Weghorst geniet van de manier waarop het voetbal beleefd wordt in Duitsland. "Het is echt genieten. Alle stadions zitten bomvol. De beleving, de wedstrijdintensiteit, het tempo. Ik kan er niet over ophouden. Ik denk dat de mensen hier echt voor het voetbal leven. De beleving is groot, zowel bij de supporters als op het veld. Dat zijn facetten die bij me passen", vervolgt de spits, die merkt dat zijn manier van spelen op waarde wordt geschat door het Duitse voetbalpubliek. "Het is hier voor het eerst, dat het harde werken zo enorm gewaardeerd wordt. Dat vinden de mensen hier supermooi en dat motiveert me om nog harder te werken. Druk zetten met volle overgave: daar ligt in Nederland wat minder de nadruk op. In Nederland wordt er anders naar gekeken, in Nederland ligt de nadruk meer op het spel met de bal. Ik heb het gevoel dat er in Duitsland anders naar wordt gekeken. Hier wordt met veel meer passie en emotie gespeeld."

Weghorst heeft nog een contract tot de zomer van 2022 bij Wolfsburg. Hij brak in het betaald voetbal door bij FC Emmen en belandde vervolgens via Heracles Almelo uiteindelijk bij AZ, dat afgelopen zomer circa 10,5 miljoen euro toucheerde voor de verkoop aan Wolfsburg. "Uiteindelijk kun je in het voetbal niet alles plannen, maar ik heb de stappen die ik heb gemaakt, wel telkens bewust gemaakt. Iedere keer merk ik dat ik weer stappen maak en een betere speler word. Ik weet niet waar het eindigt, maar ik durf na een halfjaar wel te stellen dat mijn plafond ook hier niet ligt", besluit Weghorst.

VfL Wolfsburg is het plafond van Wout Weghorst

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
6
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
6
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
11
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties