Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wraaklustig Nigeria geeft zege tegen dreumes in slotseconde weg

Laatste update:

Goed voetbal leek in de dorre tuin van het Mbombela Stadion onmogelijk, maar Nigeria deed het in de eerste helft heel aardig. De ploeg, met onder anderen Ahmed Musa en John Obi Mikel in de basis, was tweemaal gevaarlijk via Ideye Brown en de spits appelleerde ook nog om een strafschop, die wellicht gegeven had moeten worden. Burkina Faso, op papier een van de zwakste deelnemers, kon geen vuist maken en creëerde slechts één kans: het schot van Wilfried Dah trof het zijnet.

Na een kwart wedstrijd kwam Nigeria verdiend op voorsprong. Na een lange bal bracht Ideye de bal met zijn hak bij Emmanuel Emenike, die met een intikker de vuvuzela's harder liet tetteren: 1-0. Na deze openingsgoal beten de Burkinezen meer van zich af, maar in verdedigend opzicht hield Nigeria eenvoudig stand. Na de pauze waren les Etalons sterker en Nigeria beperkte zich tot verdedigen en loerde, in de wetenschap dat de rappe ex-VVV'er Musa in de voorhoede stond, op de counter.

Burkina Faso, gecoacht door de Belg Paul Put, kreeg in het eerste kwartier na de pauze twee uitstekende mogelijkheden om langszij te komen. Moumouni Dagano's kopbal werd echter van de lijn gehaald en na een uur redde keeper Vincent Enyeama magnifiek op zijn diagonale inzet. Na de rode kaart voor verdediger Efre Ambrose ging Burkina Faso, dat in 1998 vierde werd, nog meer op de aanval spelen. Dat leidde uiteindelijk in de 95e minuut tot de gelijkmaker van Alain Traoré. ADO Den Haag-back Kenneth Omeruo maakte in de 78e minuut zijn interlanddebuut. Alle landen in Groep C hebben nu één punt.

-

Meer nieuws

AZ ziet mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis in Eredivisie rondlopen
4
Sergiño Dest brengt supporters van PSV in korte video zeer slecht nieuws
10
Meerdere Italiaanse spelers trappen in nepaanbiedingen uit Saudi-Arabië
8
Arne Slot ziet na Pepijn Lijnders tweede Nederlander vertrekken bij Liverpool
11
'Verdediger van PEC kan fraaie overstap maken naar LaLiga of Premier League'
4
'Ik weet dat Christian Eriksen nog steeds een fijn gevoel heeft bij Ajax'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties