Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Xavi reageert op Koeman en voert één-op-één-gesprek met Frenkie de Jong

Laatste update:

Koeman stond donderdag tijdens de opening van de zogeheten Koeman Cup, een golftoernooi waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de Cruyff Foundation, de Spaanse pers te woord. "Er is veel gebeurd: het coronavirus, een tijd zonder voorzitter, ik moest allerlei vragen beantwoorden, kon niet de spelers binnenhalen die we wilden hebben, Lionel Messi vertrok van de ene op de andere dag, op de laatste dag van de transfermarkt ging Antoine Griezmann weg", zo somde de Nederlander de problemen op die hij bij de Spaanse club ondervond. Toen Koeman werd gevraagd naar de huidige situatie bij de Spaanse topclub, zei hij: "De huidige situatie van Barcelona is hetzelfde als toen ik trainer was. Een nieuwe trainer betekent niet altijd vooruitgang."

Meer: Dure Barça-aankoop is zwaar ontevreden over Xavi en hint op zomers vertrek | ‘Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder’

Koeman spreekt uitgebreid met Spaanse pers: 'Hij is een zekerheid voor Oranje'

Ronald Koeman zei deze week het vertrouwen van Joan Laporta niet te hebben gevoeld. Lees artikel

"Ik wil niet dat deze uitspraak wordt geïnterpreteerd als kritiek op Xavi. Ik hoop juist dat Xavi van de voorzitter de steun krijgt die ik niet had", zo verduidelijkte de ex-trainer van Barcelona zijn woorden. "Iedereen kent het leven van een trainer: als het niet zo loopt als de club zou willen, kunnen ze je eruit schoppen. Maar bij mij liet de voorzitter twijfel bestaan. Off the record zei hij twijfels te hebben over mij. Dat is niet goed. Binnenskamers moet je heldere discussies voeren, maar naar buiten toe moet je de trainer verdedigen. Anders wordt het nog ingewikkelder", zo was Koeman duidelijk over wat hij van de handelwijze van Laporta vindt.

Xavi wil niet te veel kwijt over de uitspraken. "Ik kan de gevoelens van Ronald niet veranderen en weet niet wat voor steun hij heeft gekregen. Ik was er niet bij en kan hier geen commentaar op geven. Ik heb het grootste respect en enorme bewondering voor het werk en de moeite die hij heeft gedaan. Hij is een culé en heeft enorm veel inspanning geleverd om het beste in deze club naar boven te brengen." Over zijn eigen situatie was de Spanjaard duidelijk. "Ik voel zelf in ieder geval de steun van de club." Waar Barça het lange tijd goed op de rit leek te hebben onder het bewind van Xavi, vallen de resultaten de laatste tijd tegen met drie nederlagen in de laatste vier duels. "Het leek alsof we de juiste sleutel hadden gevonden, maar plots waren daar drie nederlagen. Het is nu aan mij en de spelers om op te staan."

Ook werd de oud-speler van Barcelona gevraagd naar de prestaties van Frenkie de Jong. De trainer heeft naar eigen zeggen een 'zeer goed gesprek' met de Nederlander gevoerd. Hij haalde de vroege wissel van De Jong aan: Xavi haalde De Jong afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano na een uur naar de kant, waarna de gefrustreerde middenvelder met zijn scheenbeschermers smeet. "Het was duidelijk dat de wissel hem frustreerde. Hij is na ons gesprek rustiger geworden. De Jong heeft uitstekende wedstrijden gespeeld, maar hij moet consistent zijn. Hij heeft een speler met kwaliteiten om het verschil te maken. Hij is een belangrijke speler, voor nu en voor in de toekomst."

-

Meer nieuws

Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
5
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
57
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
7
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties