Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Xavi Simons uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van het Jaar

Laatste update:

Simons liet bij de verkiezing Milos Kerkez, Million Manhoef, Shurandy Sambo en Kenneth Taylor achter zich. De aanvaller annex middenvelder werd vorige zomer transfervrij overgenomen van Paris Saint-Germain, waarbij hij een clausule had bedongen om terug te keren naar Frankrijk als hij dat zelf zou willen. Simons maakte indruk in Eindhoven, won de Johan Cruijff Schaal en TOTO KNVB Beker, maakte negentien competitiedoelpunten en werd daardoor gedeeld topscorer met Tasos Douvikas van FC Utrecht, die inmiddels is vertrokken naar Celta de Vigo.

In de zomer activeerde Simons de clausule in zijn contract om terug te keren naar PSG. Les Parisiens verhuurden hem direct door aan RB Leipzig en ook daar maakt de viervoudig international indruk. De teller staat na vier wedstrijden op twee doelpunten en drie assists. De aanvallende middenvelder is niet de enige speler die met zijn goede spel een transfer afdwong. Kerkez werd door Bournemouth opgepikt bij AZ en Shurandy Sambo keerde na een goed jaar bij Sparta Rotterdam terug bij PSV.

De prijs die Simons heeft gewonnen is in het leven geroepen door Johan Cruijff, om jong talent aan te moedigen én te helpen iets te doen op maatschappelijk vlak. Zowel de mannelijke- als vrouwelijke winnaar van de prijs mag dit jaar een Cruyff Court aanleggen op een locatie naar keuze. Esmee Brugts, die deze zomer haar droomtransfer naar FC Barcelona afrondde, krijgt als eerste vrouwelijke talent de kans om dit te realiseren. Wereldwijd liggen er bijna 300 Cruyff Courts waarmee de Cruyff Foundation ruimte creëert voor kinderen om te sporten en te bewegen. Hiermee zorgen de velden ook voor ontwikkeling, verbinding en zelfvertrouwen.

Terechte uitverkiezing?

Meer nieuws

Club die twee jaar geleden nog Oranje-international afleverde staat op omvallen
2
Boze Rashford zoekt confrontatie met schreeuwende fan: 'Laat hem met rust!'
0
Boy Waterman verraadt onbedoeld het schuilaccount van Noa Lang op Instagram
0
Droomoverstap voor Weghorst komt dichterbij: 'Wout kan voor afkoopsom weg'
5
Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
26
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
26

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties