Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Xavi woedend om 'competitievervalsing': 'Ik begrijp er niks van'

Laatste update:

"We zitten in een extreme situatie", zo tekenen verschillende Spaanse media op uit de mond van Xavi. "We hebben zeventien of achttien afwezigen, dat hangt van Umtiti af. Ik maak me zorgen. Dit is het moment om een wedstrijd uit te stellen, want dit is competitievervalsing. Eerder werd er wel een wedstrijd van ons (tegen Sevilla, red.) uitgesteld wegens interlands in Zuid-Amerika en toen misten we maar een paar spelers. Mallorca heeft er ook om gevraagd om de wedstrijd uit te stellen. Je moet handelen met gezond verstand, dit is de realiteit. We zullen spelen als LaLiga ons dwingt om te spelen. Maar het is een chaotische situatie. We zullen proberen om te winnen."

"Ik weet niet waarom deze wedstrijd gespeeld zal worden", benadrukt Xavi. Er testten afgelopen week maar liefst tien spelers van Barcelona positief op corona: Sergiño Dest, Philippe Coutinho, Ez Abde, Samuel Umtiti, Gavi, Ousmane Dembélé, Jordi Alba, Clément Lenglet, Alex Balde en Dani Alves. Umtiti heeft inmiddels weer negatief getest en is daardoor inzetbaar tegen Mallorca. Pedri, Ansu Fati, Memphis Depay, Martin Braithwaite (geblesseerd) en Sergio Busquets (geschorst) zijn dat niet. Mede daardoor had Xavi volgens Spaanse media slechts tien fitte spelers voor het duel met RCD Mallorca, inclusief twee keepers: Marc-André Ter Stegen en Neto.

Mede daardoor had Xavi volgens Spaanse media slechts tien fitte spelers voor het duel met RCD Mallorca, inclusief twee keepers: Marc-André Ter Stegen en Neto. De regels van LaLiga schrijven echter voor dat een wedstrijd pas mag worden uitgesteld als er vijf of minder spelers van de A-selectie beschikbaar zijn. Dat betekent dat Barcelona voorlopig volgens de regels nog 'gewoon' in actie kan komen.

"Memphis, Ansu en Pedri zijn wel dicht bij hun rentree, maar in principe kan ik geen beroep op hen doen", zegt Xavi. "We proberen ons aan de regels te houden, maar we hebben zoveel afwezigen. Van wie een groot deel door corona. Er komen misschien nog wel meer afwezigen bij, aangezien er nog steeds getest wordt. Ik begrijp er niks van." Ook tegenstander Mallorca kampt met personele problemen met drie besmette spelers. "Alleen zijn die lichter. Maar al met al heeft het geen zin om zondag te spelen. Als er een situatie is waarin een wedstrijd moet worden uitgesteld, is dit het wel."

La Liga
Real Mallorca
0 - 1
FC Barcelona

Meer nieuws

De 19-jarige van 100 miljoen die het middenveld van Man United moet hervormen
8
VZ Elftal van het Jaar: PSV domineert; ook Feyenoord goed vertegenwoordigd
69
Beelden verdachte kaarten van aangeklaagde Paquetá direct grote hit op internet
6
FC Utrecht overklast Sparta en strijdt met Go Ahead om Conference League-ticket
29
FC Barcelona krijgt concurrentie van Bayern in strijd om Spaans international
7
Farioli noemt één ding dat hij bij Ajax-spelers wil zien: 'Dat wordt onderschat'
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties