Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Lucas Paquetá officieel aangeklaagd door FA; Braziliaan 'verrast en van streek'

Laatste update:

"Er wordt beweerd dat hij (Paquetá, red.) probeerde de voortgang, het gedrag of enig ander aspect van of het optreden in deze wedstrijden te beïnvloeden door opzettelijk te proberen een kaart van de scheidsrechter te ontvangen met het ongepaste doel de gokmarkt te beïnvloeden, om zo één of meerdere personen te laten profiteren van weddenschappen", schrijft de FA.

West Ham, dat eerder op de dag Julen Lopetegui aanstelde als nieuwe manager, heeft een kort statement uitgebracht. "De club zal de speler gedurende het hele proces blijven steunen." Paquetá heeft tot 3 juni om officieel te reageren op de aanklachten.

De FA heeft vier concrete voorbeelden aangehaald, waarin Paquetá zich volgens de Engelse voetbalbond schuldig heeft gemaakt aan het overtreden van de gokregels door bewust geel te pakken. Het eerste volgens de FA verdachte moment vond plaats op 12 november 2022, toen Paquetá geel kreeg voor een onhandige overtreding op Boubakary Soumaré van Leicester City.

Op 12 maart 2023 kreeg Paquetá geel voor een soortgelijke overtreding op John McGinn van Aston Villa. Op 21 mei kreeg Paquetá geel voor het vasthouden van het shirt van Leeds United-aanvaller Crysencio Summerville. In augustus vorig jaar kreeg Paquetá zijn laatste, volgens de FA verdachte gele kaart, toen hij in blessuretijd tegen AFC Bournemouth hands maakte.

Reactie Paquetá


"Ik ben buitengewoon verrast en van streek dat de FA heeft besloten mij aan te klagen", schrijft Paquetá in een eerste reactie. "Negen maanden lang heb ik aan elke stap van hun onderzoek meegewerkt en alle mogelijke informatie verstrekt."

"Ik ontken de beschuldigingen compleet en zal met elke ademhaling vechten om mijn naam te zuiveren. Vanwege het lopende proces geef ik verder geen commentaar."

Paquetá was dit seizoen over alle competities goed voor acht treffers en zeven assists. De Braziliaan speelt sinds de zomer van 2022 voor West Ham, dat hem destijds voor ongeveer 43 miljoen euro overnam van Olympique Lyon.

Meer nieuws

'Atlético Madrid zet vol in op komst van andere Feyenoorder dan Mats Wieffer'
0
'Ik hoop dat ik minuten ga maken bij Oranje en dat ik mezelf kan laten zien'
12
Vitesse vindt investeerder die club wil overnemen; redding lijkt nabij
16
Maduro noemt heldere reden waarom Sutalo beter voetbalt bij Kroatië dan bij Ajax
17
Vier Europese topclubs informeren naar Simons, die PSG op huurbasis kan verlaten
10
'Ronald Koeman moet met Brian Brobbey in de spits gaan spelen bij Oranje!'
44

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties