Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zaakwaarnemer Richarlison verklapt transfersom en details over Ajax

Laatste update:

Watford troefde Ajax af door niet alleen meer geld te bieden, maar ook door betere voorwaarden in het vooruitzicht te stellen aan zowel Fluminense als Richarlison. Zo maakt de Braziliaanse club aanspraak op tien procent bij een eventuele doorverkoop. "Die optie zat niet in het voorstel van Ajax", laat Velasco woensdag weten. "Watford heeft honderd procent van de rechten van Richarlison verworven. Bij een volgende verkoop krijgen zij negentig procent en Fluminense tien procent. In een à twee jaar kan die tien procent weleens veel waard zijn."

"Het was het meest aantrekkelijke aanbod", beaamt Velasco. "Ajax bood minder. Een ander voordeel is dat Watford een Portugese trainer heeft (Marco Silva, red.) en ook Heurelho Gomes wordt erg belangrijk. We hebben al contact met hem gehad en hij helpt ons bij de huizenjacht. We hopen dat Richarlison een huis in zijn condominium krijgt." De belangenbehartiger weerspreekt de berichten uit de Engelse pers over een transfersom van 13 miljoen euro: het correcte bedrag is 12,5 miljoen euro, zoals de voorzitter van Fluminense ook bekendmaakte.

"Het eerste bod was 12 miljoen euro, maar dat is 12,5 miljoen geworden", laat Velasco weten. "Ajax deed in januari al een officiële aanbieding. Later kwamen er aanbiedingen van Palmeiras, opnieuw Ajax en Watford. Internazionale had ook interesse, maar die club mocht geen buitenlanders meer halen. Ze wilden hem huren aan Sampdoria, maar met die club bereikte Inter geen akkoord. Anders zou Inter ook 12 miljoen euro hebben betaald. Het bod van Ajax bedroeg 10,5 miljoen euro plus 1,5 miljoen euro aan bonussen. Dat waren niet de beste voorwaarden."

"Voor die bonussen moest hij bijvoorbeeld in 65 procent van de wedstrijden spelen", verklapt Velasco. "Watford kwam daarna met een aanbod en dat was voor Fluminense beter. De Portugese trainer heeft ook een grote rol gespeeld, want het kan moeilijk zijn om je aan te passen. Dan is het fijn om dezelfde taal te spreken." De makelaar en Richarlison waren op zoek naar een 'opstapclub' en geen 'eindstation'. Ajax was ook een goede optie, vertelt Velasco. "Als Watford niet was langsgekomen, zou hij daar zeker naartoe zijn gegaan. Het salaris dat Watford bood was ook beter. In de Ajax-filosofie passen geen hoge salarissen, want ze hebben een salarisplafond."

Gaat Richarlison slagen in de Premier League?

Meer nieuws

Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
4
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
0
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
16
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
14
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
22
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
77

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties