Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zeljko Petrovic weet niets van plotseling ontslag bij Irak

Laatste update:

"Ze hebben mij niets verteld", vertelt Petrovic woensdag vanuit Bagdad in gesprek met De Telegraaf. Van de tweede man van de Irakese voetbalbond, die ook was meegereisd naar Libanon, had de bondscoach in ieder geval niets vernomen. "Ook hij heeft niets tegen mij gezegd. Het lijkt me dat je eerst de betrokkene in kennis stelt als je iemand de deur wil wijzen." Er staat voor woensdagavond wel een ontmoeting tussen de voetbalbond van Irak en Petrovic op de agenda.

Petrovic leek in januari nog het vertrouwen te krijgen van de Irakese voetbalbond, na zijn periode als interim-bondscoach na het vertrek van Advocaat. Hij kwam vorig jaar overigens als assistent-bondscoach binnen. Enkele weken later is men echter tot de conclusie gekomen dat een verdere samenwerking niet wenselijk is. Door de tegenvallende resultaten staat Irak nu vier punten achter de felbegeerde derde plaats, die recht geeft op de play-offs om een ticket voor het WK van later dit jaar.

De voetbalbond van Irak laat in een verklaring weten dat er nu wordt gezocht naar een lokale bondscoach die het restant van de WK-kwalificatiereeks voor zijn rekening zal nemen. In maart hervat Irak de weg richting de eindronde in Qatar. Daarnaast is men van plan om een commissie aan te stellen met daarin trainers, oud-spelers en academici. Deze mensen moeten een gedegen plan opstellen voor de toekomst van het voetbal in Irak.

Begin december werd Petrovic met Irak uitgeschakeld in de groepsfase van de Arab Cup. De bondscoach baarde toen veel opzien tijdens dat toernooi door in de wedstrijd tegen Oman (1-0 verlies) het veld op te stormen. Petrovic maakte duidelijk dat Ayman Hussein een gemiste penalty niet mocht overnemen, maar dat ploeggenoot Hasan Abdulkareem de strafschop moest trappen. "Ik heb net ook al bij de krant mijn excuses aangeboden voor het voorval met Ayman. Zoiets mag ik nooit doen", zei Petrovic na afloop in de kleedkamer.

-

Meer nieuws

Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
2
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
7
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
9
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
17
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties