Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zenit verlaat Champions League in Dortmund met opgeheven hoofd

Laatste update:

Zenit slaagde er nog nooit in zich na een thuisnederlaag in een Europees toernooi te plaatsen voor een volgende ronde en dat gebeurde woensdag dus ook niet. De sine-belo-golubye zullen echter wel sterk in een mirakel hebben geloofd toen Hulk na een kwartier met een hartverwarmend doelpunt voor de 0-1 had gezorgd; de Braziliaan pakte meters en liet Roman Weidenfeller met een torpedo kansloos. Het tempo lag in de eerste helft bijzonder hoog, mede doordat beide partijen slordig waren in de passing. De eerste grote mogelijkheid in de wedstrijd was voor Pierre-Emerick Aubameyang, maar hij kopte vlak voor het doel rakelings naast. Nadat Axel Witsel en Robert Lewandowski schoten hadden gelost, tekende Hulk voor de openingstreffer in het volgepakte Signal Iduna Park.

Het vertrouwen bij de bezoekers groeide, maar het meeste gevaar kwam van de thuisploeg in het geel. Doelman Vyacheslav Malafeev redde bijvoorbeeld op een schot van Kevin Grosskreutz, maar was kansloos toen aanvoerder Sebastian Kehl zeven minuten voor rust een voorzet van Marcel Schmelzer binnen kopte. De gelijkmaker was volledig verdiend. De fans van die Schwarzgelben hielden in het slot van het eerste bedrijf nog wel de adem in toen Robert Lewandowski na een duel met Malafeev met een van pijn vertrokken gezicht zich aan zijn knie moest laten behandelen, maar de schade viel mee. Het Zenit van Sergei Semak, die vanaf donderdag wordt vervangen door André Villas-Boas, moest in de tweede helft nog drie keer scoren om door te gaan.

Dat leek er evenwel geen moment in te zitten voor Zenit, dat nu slechts één van de laatste dertien officiële wedstrijden heeft gewonnen. Dortmund, dat onder anderen Marco Reus moest missen, bleef de betere partij omdat het voor de eer, het zelfvertrouwen en winstpremie graag wilde winnen. Zenit creëerde niets meer en verdedigde, maar kwam zestien minuten voor tijd uit het niets op voorsprong. Domenico Criscito legde de bal na een counter voor het doel en invaller José Salomón Rondón, die voor achttien miljoen euro overkwam van Rubin Kazan, kopte het leer van dichtbij onder Weidenfeller door: 1-2. Dortmund leek wat geschrokken van deze nieuwe achterstand, nam de verdedigende stellingen in en liet Zenit meer komen.

Zenit deed in het restant nog één serieuze poging om meer spanning in de wedstrijd te krijgen, maar een afstandsschot van Witsel ging rakelings naast. Dortmund gaat hierdoor in de koker voor de loting van vrijdag voor de kwartfinale van het miljoenenbal. Daarin mist het in de eerste wedstrijd wel Kehl en Lewandowski, want zij pakten tegen Zenit een gele kaart en zijn geschorst. BVB heeft nu twaalf van de dertien returnduels in de knock-outfase van een Europees toernooi gewonnen. Slechts één keer ging het fout: in de Intertoto Cup in 2004 was Racing Genk met 2-1 te sterk. Dortmund gaat zaterdag op bezoek bij Hannover, terwijl Villas-Boas het uitgeschakelde Zenit moet voorbereiden op het duel met Krylya Sovetov Samara.

-
Denk jij dat Borussia Dortmund de halve finale haalt?

Meer nieuws

Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
4
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
20
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
15
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties