Zes goals in Parijs, Sahin verzorgt drie assists tegen Karpaty

Paris Saint-Germain - Sevilla 4-2
In het Parc des Princes ontspon zich een zeer vermakelijk duel met veel doelpunten. Na ruim een kwartier spelen opende Mathieu Bodmer de score, door bij de tweede paal een met het hoofd verlengde corner binnen te schieten langs Andrés Palop. Twee minuten later verdubbelden de Parijzenaars de score alweer. Nu was het Guillaume Hoarau die de vuist mocht ballen; weer kwam de hoekschop van rechts en weer kwam er een hoofd aan te pas bij het afmaken. Hoarau kopte tussen twee man in heel knap richting de verre hoek en zag die moeite beloond met een goal. Vervolgens was het de beurt aan Frédéric Kanouté om tweemaal achtereen te schitteren.

De Malinese aanvaller kopte eerst na voorbereidend werk van Diego Capel de 2-1 tegen de touwen en binnen tien minuten (er was toen ruim een halfuur gespeeld) werkte hij de bal met de punt van de schoen binnen, na voortreffelijk voorwerk van Diego Perotti. De stand was nu weer gelijk en PSG moest de weg naar voren opnieuw zoeken. Op slag van rust zette Nenê de Fransen weer op voorsprong, door goed in de hoek te schieten nadat hij de bal met de rug richting het doel kreeg aangespeeld. Hoarau gooide supersnel het duel op slot met zijn tweede, een puntertje. Dat deed hij na Julien Escudé en Renato eenvoudig van zich af te hebben geschud. Voor Sevilla moet de klus nu tegen Dortmund definitief geklaard worden.

Borussia Dortmund - Karpaty 3-0
Borussia Dortmund profiteerde optimaal van het verlies van de Spanjaarden in Frankrijk en verschafte zich een uitstekende kans op kwalificatie voor de volgende fase. In eigen huis kwam de koploper van de Bundesliga tot een 3-0 zege op Karpaty, dat voor aanvang van de wedstrijd al nergens meer op hoefde te rekenen. Shinji Kagawa maakte al in de vijfde minuut zijn eerste Europese doelpunt van het seizoen, hij verzilverde een vrije kopkans op aangeven van Nuri Sahin. Kort na rust was het Mats Hummels die de zege veiligstelde; weer was Sahin de man die de beslissende pass verzorgde en weer viel een koppoging binnen in het net. In de voorlaatste minuut mocht ook Robert Lewandowski nog eens scoren op aangeven van de uitblinkende ex-Feyenoorder.