Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Zidane hield van de filosofie van Ajax, we spraken altijd over de jeugd'

Laatste update:

"Dat had ik niet voorzien", blikt Witschge op verzoek van Bleacher Report terug op zijn samenwerking met Zidane in Bordeaux. "Want hij was, al wil ik het ook geen verlegenheid noemen, niet iemand die graag in de belangstelling stond. Ik heb uiteindelijk drie jaar met hem bij Bordeaux gespeeld." Ruim twee decennia later is Zidane bezig aan zijn tweede dienstverband als hoofdtrainer van Real. "Ik had niet gedacht dat hij na zijn actieve loopbaan verder zou gaan als coach."

Witschge weet uit eigen ervaring dat Zidane 'aanvallend, attractief en technisch verzorgd voetbal' voorstaat. "Simpelweg goed voetbal, daar was hij liefhebber van", gaat de oud-speler verder met zijn relaas over de Franse trainer in Spaanse dienst. "Zinédine hield van de voetbalfilosofie van Ajax en van Barcelona, toen Johan Cruijff daar trainer was. We spraken ook altijd over hoe de jeugdelftallen van Ajax speelden. Daar had hij zeker veel interesse in."

Zidane en Witschge bereikten met Bordeaux in 1996 de finale van de UEFA Cup, waarin werd verloren van Bayern München (2-0 en 1-3). Zidane was geschorst voor de eerste ontmoeting, maar kwam volgens Witschge voor de wedstrijd toch de kleedkamer in om het elftal 'flink op te peppen'. De Franse spelmaker vertrok diezelfde zomer nog naar Juventus en stapte vijf jaar later over naar Real, waar zijn spelersloopbaan in 2006 ten einde kwam.

Denk jij dat Zinédine Zidane ook volgend seizoen trainer is van Real Madrid?

Meer nieuws

Beuker schetst ideale Ajax-trainer: 'Louis van Gaal een fantastisch voorbeeld'
0
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Johan Derksen oppert nieuwe trainer Feyenoord; Valentijn Driessen geeft tegengas
3
Tuchel wijst één zondebok aan na Bayern - Real: 'Hij was veel te hebzuchtig'
17
John van den Brom toont clubliefde en keert definitief terug bij Vitesse
13
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties