Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zielensmart in Sint-Petersburg

Laatste update:

Op de aardkloot zette iedereen zo'n twee jaar geleden vraagtekens bij FC Zenit. Eenmaal effectuerend maakte de Russische grootmacht naam. In de hemelsblauwe klederdracht werd in de groepsfase van de UEFA Cup onder meer gelijk gespeeld tegen AZ en verloren van het Engelse Everton, maar ten koste van de Alkmaarse medestrever plaatste Zenit zich voor de derde ronde van het Europese subtoptoernooi. Nadien werden Villarreal, Olympique Marseille, Bayer Leverkusen en Bayern München door de blauw-witten uitgeschakeld.

Op 14 mei 2008 nam Zenit de gratificatie onder leiding van Hagenaar Dick Advocaat in ontvangst. Glasgow Rangers werd met 2-0 in Manchester verslagen, Igor Denisov en Konstantin Zyryanov maakten de peremptorische doelpunten. In Rusland had Zenit toentertijd al verbaasd met het kampioenschap. Zenit doorbrak de Moskouse hegemonie en overmeesterde de Europese velden met volleerd voetbal, dat spel hadden we van Advocaat nog niet gespot.

Andermaal mocht aanvoerder Anatoly Tymoschuk een bokaal de lucht in reiken. Het mondaine Manchester United werd de Super Cup ontnomen. Hommage aan de club uit het eertijdse Leningrad.

Maar Zenit kent haar zenit, maar ook haar dalen. De club werd vroeg geëlimineerd uit het nationale bekertoernooi, de Kubok Rossi, en Zenit stond een grote kloof achter op de topploegen Rubin Kazan, FK Moskou en Spartak Moskou. Alle reden om coach Advocaat de zak te geven. Hij werd als gevolg van de slechte tour de force op straat gezet. Er werd doch door de elite niet gekeken naar de wortel voor de slechte daden. De 62-jarige bondscoach van België verloor vorig jaar al sterspeler Andrey Arshavin aan Arsenal, terwijl Anatoly Tymoschuk en Pavel Pogrebnyak naar Duitsland vertrokken. De Portugese oogappel Danny zou dit seizoen niet meer in actie komen en Advocaat zag zijn selectie geen kwaliteitsinjectie ingespoten krijgen. “We verkochten drie topspelers, nu wil ik er ook drie voor terug”, zei Advocaat destijds. “Ik wilde Pandev! Maar nu komen ze met Rosina, zonder dat ik er iets van wist”…

De aankoop van Alessandro Rosina zorgde voor een breuk met het bestuur. Technisch directeur Igor Korneev zat nog maar kortstondig achter zijn bureau en mengde zich gelijk in de bazaar van spelers. Rosina zou Arshavin opvolgen en Tom Tomsk-aanvaller Sergey Kornilenko werd als plaatsvervanger van VfB Stuttgart-aanvalschef Pogrebnyak naar het Petrovsky-stadion gelokt. Dat beiden nog altijd geen fanionspelers zijn, is te wijten aan de autocratische habitus van Korneev. Hoe kon Korneev deze spelers binnenhalen?

Het besogne rondom de controverse tussen Advocaat en Korneev liep uiteindelijk gezapig af. Zou de coach van het tweede elftal, Anatoly Davydov, het met dit materiaal beter doen dan zijn voorganger? Met het oog op de bewapeningswedloop in het Russische clubvoetbal handelde Zenit slagvaardiger dan ooit. Spartak Moskou-prima donna Vladimir Bystrov werd voor bijna vijftien miljoen euro overgenomen van de medestrever. Korneev en de zijnen zagen in dat de ontstentenis van Arshavin, Tymoschuk, Pogrebnyak en Danny een te grote bomkrater had achtergelaten, dat men wel topspelers móest verwerven om de aansluiting bij de top te vinden. Naast Bystrov werd ook Paris Saint-Germain- aanvaller Mateja Kezman voor de rest van het seizoen gehuurd. Bystrov, de vleugelflitser uit Loega, is al bezig de sympathie van de Zenit-supporters terug te winnen, terwijl Kezman mede door de 6+5 regeling moeite heeft om zich in de basis te spelen. De kliek van Davydov verloor vanaf zijn komst echter geen duel meer. De equipe staat onderwijl op de derde plaats op de ranglijst, zes punten van koploper en regerend kampioen Rubin Kazan.

Afgelopen zondag werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen degradatieparticipant Spartak Nalchik. Aankomende zaterdag gaat Zenit op bezoek bij het FK Moskou van succestrainer Miodrag Bozovic. Het kampioenschap is nog niet uitgesloten, maar dit seizoen kende toch vooral veel zielensmart in Sint-Petersburg.

Meer nieuws

Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
14
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
68

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties