Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Zijn vader wilde per se dat zijn zoon naar Ajax zou gaan'

Laatste update:

De 49-jarige Kruf speelde in de jeugd voor onder meer RBC Roosendaal, maar brak niet door in het profvoetbal en vertrok in 1995 voor zijn werk naar Tsjechië. Hij keerde als directeur van de jeugdopleiding van FK Pribram later terug in de voetballerij en sinds september 2016 is de Brabander de voorzitter van FK Jablonec, de huidige nummer acht van de HET Liga.

"Het leek erop dat Cerny onder Frank de Boer zou doorbreken. Onder Peter Bosz werd het minder, maar op het moment dat het beter leek te gaan, scheurde hij zijn kruisband af. Dan is het moeilijk terugkomen, want na een kruisbandblessure ga je vaak terughoudender voetballen. Ik hoop echt dat hij zijn niveau weer kan halen", aldus Kruf, die vindt dat Tsjechische talenten soms te snel voor een stap naar het buitenland kiezen.

"De ambiance in Tsjechië is minder, maar het niveau is niet zo slecht. Het tempo ligt hoog en de spelers zijn fysiek sterk. De kampioen van Tsjechië gaat tegenwoordig ook direct de Champions League in, dus dat zegt genoeg. Toen ik eens met Miroslav Pelta (grootaandeelhouder van FK Jablonec, red.) naar PSV ging, lag het niveau niet veel hoger dan hier. Je zag het ook toen Ajax ons met hangen en wurgen uitschakelde in de Europa League. Ik dacht: 'dat wordt niks', maar uiteindelijk was men gelijkwaardig aan elkaar."

"Ik denk wel dat Cerny langer in Tsjechië had moeten blijven, maar zijn vader wilde per se dat hij vanwege de naam van de jeugdopleiding naar Ajax zou gaan. Aan de andere kant: Patrik Schick ging op zijn twintigste weg bij Sparta Praag en kijk waar hij nu is, bij AS Roma. Bij sommigen werkt het en bij anderen niet. Maar ik denk dat het over het algemeen wel verstandiger is om eerst te rijpen bij een Viktoria Plzen, Sparta of Slavia Praag dan om op jonge leeftijd naar West-Europa te gaan", besluit Kruf.

Het volledige interview met André Kruf, waarin hij vertelt over de Galácticos van Jablonec, de staat van het Tsjechische voetbal, de veelbesproken clubbaas Miroslav Pelta en de nieuwste aanwinst van AZ, verschijnt donderdag op onze website.

Moet Václav Cerny zich vanaf volgend seizoen laten verhuren?

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
2
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
28
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
13
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties