Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Özil heeft bijzondere reden voor stopzetten van lucratief sponsorcontract

Laatste update:

"Hij zou morgen zo een ander sponsorcontract kunnen tekenen", verzekert Sogut. In 2018 zegde automerk Mercedes de samenwerking met Özil al op. "Niemand heeft het bereik dat hij heeft in de Premier League, dus je kan je voorstellen hoe aantrekkelijk dat is voor veel schoenenmerken. Adidas wist dat hij bezig was met zijn eigen dingen. Hij doet de laatste tijd dingen op Twitter, zodat hij al zijn eigen merk kan opbouwen terwijl hij nog bezig is met zijn actieve carrière."

"Je kan levenslang samenwerken met die merken, zoals David Beckham of Zinédine Zidane. Maar je kan ook je eigen merk opbouwen en de tijd tijdens je actieve carrière gebruiken om dingen te promoten", benadrukt Sogut. Özil tekende in 2013 een sponsorcontract bij Adidas, dat hem circa 25 miljoen euro heeft opgeleverd. De samenwerking loopt komende zomer af en het Duitse sportmerk moet door de coronacrisis bezuinigen, waardoor besloten zou zijn om het contract niet meer te verlengen. Dit besluit heeft mede te maken met het feit dat Özil de afgelopen jaren controversieel in het nieuws is gekomen.

Zo betuigt Özil openlijke steun aan de internationaal omstreden Turkse president Recep Tayyip Erdogan, terwijl de aanvallende middenvelder na het WK in 2018 stopte als international vanwege 'racisme' en 'een gebrek aan respect' van onder meer de Duitse voetbalbond. Daarnaast leverde Özil afgelopen december kritiek op het Chinese beleid ten opzichte van de Oeigoeren, een moslimminderheid in het land. Tot slot werd de middenvelder recent door de aanhang van Arsenal aangepakt, omdat hij weigerde 12,5 procent van zijn loon in te leveren tijdens de coronacrisis.

Meer nieuws

Arsenal wil voorhoede versterken en denkt aan verkopen van man van 50 miljoen
7
VZ Kort: Ajax en Liverpool halen recordbedrag op met benefietwedstrijd
77
Sterkhouder Manchester United twijfelt openlijk over langer verblijf bij de club
10
'Atlético Madrid is bereid Oblak te verkopen en mikt pijlen op jongere keeper'
15
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
6
Bondsvoorzitter KNVB uit frustratie: 'Van achterkamertjes is geen sprake'
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties