Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zimling: 'Als een club als Ajax je wil hebben, kun je niet weigeren'

Laatste update:

Zimling zegt in een interview op de clubwebsite dat hard werken voor hem altijd de basis van alles is geweest. "Dat is iets wat je altijd kunt doen, het minimale. Ook als je niet in vorm bent of tegen een veel sterkere tegenstander speelt. Dat is mijn stelregel. Maar met de jaren heb ik me natuurlijk heus wel verder ontwikkeld, in technisch opzicht en als het gaat om spelinzicht", zegt de 29-jarige ex-speler van Bröndby, Udinese, NEC en Club Brugge.

Hij geeft aan dat hij de knoop snel doorhakte, toen Ajax zijn belangstelling bekendmaakte in het slot van de transferperiode. "Als een club van het kaliber Ajax je graag wil hebben, kun je eigenlijk niet weigeren. Voor een gezin met jonge kinderen is zo'n verhuizing best ingrijpend, maar gelukkig steunt mijn vrouw me volledig. Daarbij ben ik de mening toegedaan dat je als voetballer tijdens je loopbaan heel bewust ervaringen moet verzamelen."

"Op verschillende plekken leven, proeven van verschillende culturen, juist omdat de duur van je carrière zo gelimiteerd is", legt Zimling uit. Bij Ajax kwam hij in een selectie terecht met flink wat landgenoten: Nicolai Boilesen, Lucas Andersen, Lasse Schöne en Viktor Fischer. Zimling zelf zegt dat hij vooral veel weg heeft van ex-Ajacied Christian Poulsen, die twee jaar in de Eredivisie speelde en na vorig seizoen besloot niet meer bij te tekenen. Inmiddels is hij weer actief in zijn vaderland bij FC Kopenhagen.

"Van alle Denen die hier door de jaren heen hebben gespeeld, lijk ik misschien wel het meeste op hem, al heeft hij natuurlijk bij veel grote clubs gespeeld. Maar Christian is ook een winnaar, die moeilijke fases in zijn loopbaan heeft meegemaakt en door hard te werken uiteindelijk alle obstakels heeft overwonnen", vertelt Zimling. Daar voelt de middenvelder zich verbonden mee, legt hij uit.

"In zekere zin ben ik wel zijn opvolger hier bij Ajax, ook als je kijkt naar mijn leeftijd en de positie die ik daarmee inneem ten opzichte van veel jongere spelers, maar ik heb andere kwaliteiten dan Christian. Hij is bijvoorbeeld veel sterker in de duels. En ja, misschien denk ik op mijn beurt iets vaker aan een aanvallende oplossing."

Vind jij dat Niki Zimling het tot nu toe goed doet bij Ajax?

Meer nieuws

PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
0
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
8
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
4
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties