Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zinderende ontknoping beslist strijd tussen Servië en Montenegro om EK-ticket

Laatste update:

Servië - Bulgarije 2-2
De opdracht was duidelijk voor de ploeg van Dragan Stojkovic: er moest gewonnen worden. Wat dat betreft begonnen de Serviërs goed. Aanvoerder Dusan Tadic legde bal uit een corner voor de goal, waar Milos Veljkovic de bal in tweede instantie tegen de touwen kopte: 1-0.

Bulgarije, dat al uitgeschakeld was, gaf zich echter niet gewonnen. Na rust kreeg het loon na werken: Georgi Rusov volleerde met een kiezelharde streep achter een kansloze Vanja Milinkovic-Savic.

Ondanks de 0-1 stand bij Hongarije - Montenegro was er nog geen reden voor paniek bij Servië. Op onderling resultaat zou het land zich namelijk alsnog plaatsen voor het EK. Toen Kiril Despodov de 1-2 maakte, sloeg de chaos echter toe.

Andrija Zivkovic ging in de fout bij de opbouw, waardoor de Bulgaren konden counteren. Zij deden dat uitstekend, met Despodov als eindstation: 1-2.

Met alles wat ze hadden gingen de Serviërs toch op jacht naar het punt. Dat werd behaald, met dank aan Tadic. De voormalig Ajacied legde een hoekschop panklaar op het hoofd van Srdan Babic, die alleen nog hoefde binnen te knikken: 2-2. Servië plaatst zich zo voor het eerst in 24 jaar weer voor een EK.

Hongarije - Montenegro 3-1
Montenegro had heel veel geluk nodig om zich nog te plaatsen voor het EK. Toch kwam die droom bijna uit. Het kwam in Hongarije brutaal op voorsprong via Slobodan Rubezic, die vlak voor rust achter doelman Dénes Dibusz kopte.

Omdat Servië achter kwam tegen Bulgarije werd de EK-droom ineens springlevend. Dominik Szoboszlai maakte echter aan alle illusies een eind. De Liverpool-ster scoorde na rust tweemaal in twee minuten, waardoor Montenegro toch roemloos derde bleef. Ádám Nagy maakte er in extremis zelfs nog 3-1 van.

UEFA European Championship Qualifiers
Hongarije
2 - 1
Servië

Meer nieuws

Benfica geeft 3-0 voorsprong weg tegen Internazionale; Salzburg houdt stand
8
Real plaatst zich dankzij heerlijke goals als groepshoofd voor knock-outfase
22
PSV profiteert van monsterzege Arsenal en overwintert in Champions League
52
Kevin Diks weet Harry Kane van het scoren te houden op bezoek in München
21
Eerste goal Ziyech had afgekeurd moeten worden vanwege vrij onbekende regel
22
Scheidsrechter trekt na spectaculaire zege van PSV nóg een rode kaart
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties