Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zinderende slotfase in Alkmaar brengt AZ en FC Utrecht punt

Laatste update:

Haller speelde misschien zijn laatste wedstrijd in het tenue van FC Utrecht en als dat zo is, dan nam hij op waardevolle wijze afscheid. Met nog tien minuten op de klok zag het er namelijk niet naar uit dat zijn club aanspraak zou maken op een punt. FC Utrecht begon goed en maakte het spel in Alkmaar, gesteund door de overwinningen die hiervoor werden geboekt op Heracles, De Graafschap, Ajax én in de beker tegen Achilles'29. Het speelde met zelfvertrouwen en dicteerde, maar beloonde zichzelf niet bij het afronden.

Met name Haller liet een dot van een kans liggen, in minuut acht van de wedstrijd. Na een slim passje van Yassin Ayoub over de AZ-verdediging legde Christian Kum de bal breed op Haller, maar die schoot recht door het midden in: Gino Coutinho reageerde alert en voorkwam de zekere 0-1. Na die kans voor Haller was ook Patrick Joosten gevaarlijk. De zomeraanwinst van FC Utrecht, die in het bekertreffen met Achilles'29 nog scoorde, schoot echter net voorlangs. Daarna probeerde Nacer Barazite het met een goed schot, maar was Coutinho er weer tijdig bij: later redde de keeper op een inzet van Timo Letschert.

Geen van de vier mogelijkheden voor FC Utrecht was er in gegaan, maar AZ toonde zich een heel stuk efficiënter: de eerste de beste kans vloog er meteen in. Joris van Overeem brak uit en legde twee man in de luren, waarna hij af gaf aan Mattias Johansson. Die wilde de combinatie aangaan, maar bereikte zijn spits niet en via het been van een FC Utrecht-verdediger rolde de bal terug. Daarna was het een koud kunstje voor Johansson om binnen te schieten en AZ tegen de verhoudingen in op 1-0 te zetten. Daarna kwam het meer in balans tussen beide teams, zonder dat één van de twee overtuigde of nog grote kansen creëerde.

In de tweede helft bracht Erik ten Hag twee nieuwe namen in: Sean Klaiber en Sofyan Amrabat, in de hoop daarmee iets te forceren. Bij AZ bleef de boel intact en hoopte men op succes bij het trio voorin: Mounir El Hamdaoui, Vincent Janssen en Dabney dos Santos. Dabney probeerde het vroeg met een acrobatische omhaal, Janssen stuitte met een prima kopbal op Robbin Ruiter en El Hamdaoui bleef voor de vierde wedstrijd op rij verstoken van een doelpunt. FC Utrecht liet de thuisclub komen en zag dat de kansen wel bleven komen, maar niet verzilverd werden.

Zo kabbelde de wedstrijd eigenlijk richting de laatste tien minuten en daarin ging het ineens alle kanten op. Eerst schoot invaller Mühren raak, maar Nijhuis annuleerde de goal ten onrechte voor buitenspel. De protesten van de AZ'ers haalden niets uit en FC Utrecht zwijnde. Een minuut later viel zomaar de 1-1 aan de overzijde, toen Klaiber de bal panklaar op het hoofd van Boymans mikte en de ingevallen spits mooi binnen kopte. Een fluitconcert loeide door het AFAS Stadion, want AZ voelde zich bestolen. Tot overmaat van ramp maakte Haller met een fraaie voetbeweging nog de 1-2 ook: een enorme verrassing. In blessuretijd kreeg AZ echter nog een strafschop van Nijhuis en Jeffrey Gouweleeuw trapte die binnen.

Na 10 jaar en 16 dagen officieel terug in het shirt van AZ: Ron Vlaar! Bij zijn comeback eindigt het in 2-2 tegen FC Utrecht. #welkomterug #ronbeton #az #eredivisie #azutr

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


-
Een gelijkspel was de beste afspiegeling van de krachtsverhoudingen

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
113
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties