Zivkovic blijft maar scoren voor Jong Ajax, historische zege FC Emmen

FC Eindhoven - Jong Ajax 2-1
Zivkovic had een kwart wedstrijd nodig om tot scoren te komen. Na enkele goede kansen schoot de jonge spits de bal vanaf de rand van het strafschopgebied goed binnen: 1-1. De bezoekers uit Amsterdam waren na zes minuten al op achterstand gekomen door toedoen van Anthony van den Hurk; hij verzilverde een voorzet van Roald van Hout. Beide partijen hielden elkaar redelijk in evenwicht en de gelijke stand was na één helft spelen dan ook een juiste afspiegeling. In de tweede helft kregen beide teams enkele kansen, alvorens Joey Sleegers er na een goede counter 2-1 van maakte. Die voorsprong gaven de Brabanders niet meer weg. Eindhoven heeft nu acht van de laatste negen duels gewonnen en staat keurig derde met 27 punten.

Fortuna Sittard - FC Emmen 1-8
Fortuna pakte slechts één punt in de laatste zes speelronden en de hoop op een goed resultaat tegen Emmen, vervloog al gauw. De bezoekers begonnen furieus en kwamen al na twee minuten op voorsprong door een goal van Alexander Bannink. Roland Bergkamp en Tim Siekman vergrootten vervolgens de marge en nadat Leandro Resida de paal had geraakt, tekende Cas Peters op slag van rust voor de 0-4. De fans keerde zich tegen de thuisploeg en schreeuwden Tien, tien, tien. Zo hoog liep de score niet op, maar er werd nog wel vijf keer gescoord. Bannink completeerde zijn hattrick en nadat Niek Vossebelt de lat trof, maakte Boy Deul er 0-7 van. Bob Vankan redde de Limburgse eer, maar Cas Peters deed weer wat terug namens Emmen. De club uit Drenthe boekte daarmee zijn vierde zege op rij.

SC Telstar - MVV Maastricht 2-0
Na een gelijkwaardig eerste half uur opende Telstar de score: na een handsbal mocht Ralf Seuntjens aanleggen vanaf elf meter en hij tekende dan ook voor de 1-0. Over de gehele eerste helft bezien was die voorsprong ook meer dan terecht. De ploeg uit Velsen-IJmuiden stelde de overwinning in de tweede helft veilig, hoewel MVV Maastricht wel nadrukkelijker op zoek ging naar een doelpunt. Na een voorzet van Tarik Tissoudali schoot Anmar Almubaraki van een meter of twintig raak: 2-0. De Witten Leeuwen wonnen zodoende na twee nederlagen op rij weer een wedstrijd en MVV heeft slechts één van de laatste acht wedstrijden in een zegepraal om weten te zetten.