Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ziyech bij debuut voor Ajax direct van waarde

Laatste update:

Peter Bosz liet Ziyech zoals verwacht vanaf de eerste minuut spelen. De aankoop van elf miljoen euro werd geposteerd op de rechtsbuitenpositie, Bertrand Traoré verhuisde naar de spitspositie, Kasper Dolberg naar de bank. De Amsterdammers trok vanaf de aftrap de wedstrijd naar zich toe en kregen al snel kansen via Nemanja Gudelj en Amin Younes. Tot twee keer toe bracht doelman Eloy Rooy goed redding. Vitesse hield stand in de openingsfase meldde zich met Navarone Foor, die zijn debuut maakte voor de club uit Arnhem, voor het doel van André Onana. Het schot van de ex-NEC'er ging naast.

Ondanks dat Ajax de bovenliggende partij was, bleef Vitesse relatief eenvoudig overeind. Na 34 minuten spelen bediende Ziyech Ajax-aanvoerder Davy Klaasen, die Room redding zag brengen op zijn kopbal. Op slag van rust werd de thuisploeg een penalty onthouden. Maikel van der Werff stopte een voorzet van Younes met zijn arm, maar scheidsrechter Richard Liesveld hield het bij een hoekschop.

Het liep zondag niet gesmeerd bij Ajax. Net op het moment dat het publiek begon te morren, nam de ploeg van Bosz de leiding in de wedstrijd. Het was Ziyech die zichzelf met een assist direct belangrijk maakte voor zijn nieuwe club. Hij had een perfecte vrije trap in huis die tot doelpunt werd gepromoveerd door Viergever. Eerdere standaardsituaties, genomen door Gudelj, hadden niets opgeleverd. Niet lang na de 1-0 kwam Vitesse bijna op gelijke hoogte. Een vrije trap van Lewis Baker werd van richting veranderd door de muur van Ajax en verdween bij de tweede paal bijna in het doel.

Ruim twintig minuten voort tijd moest Kruiswijk na zijn tweede gele kaart inrukken. Vitesse raakte het geloof kwijt en met een man meer zou Ajax niet meer in de problemen komen. Traoré en de sterk invallende Dolberg waren nog dicht bij de 2-0, maar Room stond telkens in de weg. Ondanks meerdere kansen in de slotfase, wist Ajax de score niet verder uit te breiden en mag het Ziyech en Viergever danken voor een verdiende overwinning op het team van Henk Fraser.

-
Is Ajax met Hakim Ziyech titelfavoriet?

Meer nieuws

Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
8
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
9
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
19
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
39
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties