Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ziyech blinkt uit en maakt einde aan bekerdroom van slecht AZ

Laatste update:

John van den Brom wil met zijn ploeg graag Europees voetbal halen en gaf toe dat hij stiekem al droomde van de bekerfinale in De Kuip. Het bereiken van de laatste vier bleek echter al een te lastige opgave voor AZ, dat er niet aan te pas kwam in Enschede. Twente begon uitstekend en Renato Tapia zorgde al in de tweede minuut voor opwinding, door de bal op de paal te krullen. De thuisploeg bleef hierna druk zetten en AZ moest zich beperken tot verdedigen.

Na ruim twintig minuten spelen kwam Twente op een verdiende voorsprong. Ziyech werd diep gestuurd en behield het overzicht; hij wachtte even voordat Castaignos ruimte voor zichzelf had gevonden en gaf vervolgens een uitstekende voorzet, die bij de tweede paal werd binnengeschoten door zijn ploeggenoot. Castaignos maakte kort hierna ook bijna zijn tweede, maar nu schoot de spits de bal net naast. Ook Andreas Bjelland (kopbal) kreeg de bal maar net niet tussen de palen.

AZ had het moeilijk en kreeg kort voor rust de 2-0 om de oren. Ziyech won een duel op het middenveld en vond vervolgens ruimte voor een schot, die onhoudbaar was voor Esteban. Twente kon hierdoor met een goed gevoel gaan rusten en in de tweede helft lag het tempo een stuk lager. AZ leek niet echt te geloven in een comeback, maar kreeg uit het niets toch een enorme kans op de aansluitingstreffer. Aron Jóhannsson leek buitenspel te staan, maar de vlag bleef omlaag, waarna het schot van de aanvaller erg teleurstellend was. Sonny Stevens kon de inzet eenvoudig keren.

Jóhannsson verzuimde dus om de wedstrijd weer spannend te maken en niet lang hierna viel de beslissing. Jesús Corona onderschepte een zwakke pass van Wesley Hoedt (die verrassend genoeg weer in de AZ-basis stond), leverde de bal in bij Ziyech en zag de dribbelaar met een bekeken schot de 3-0 maken. AZ gooide hierna de handdoek in de ring en tien minuten voor tijd ging Ziyech, die wat last had van pijntjes, onder een luid applaus naar de kant. Twente is na PEC Zwolle de tweede ploeg die zich weet te plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi.

KNVB Beker
FC Twente
3 - 0
AZ
AZ leverde een wanprestatie en moet zich schamen

Meer nieuws

Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax
3
Gullit en Davids loven één Oranje-international: 'Geweldig, hij is heel goed!'
3
VZ Team van de Week: Feyenoord hofleverancier na afscheidswedstrijd Arne Slot
8
Ex-PSV'er en 46-voudig international van Oranje overweegt te stoppen
11
Jeremie Frimpong verrast teamgenoten Bayer Leverkusen met bijzonder cadeau
9
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die dinsdag kans maken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties