Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Ziyech is 24 jaar en speelt niet meer bij sc Heerenveen of FC Twente'

Laatste update:

"Hij is 24 jaar en speelt niet meer bij sc Heerenveen of FC Twente", zegt de oud-Ajacied in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Nee, hij speelt op een cruciale positie bij de grootste club van Nederland. In acht van de tien wedstrijden moet hij de bepalende factor zijn. Daar komt hij nu niet aan." De Boer stoort zich eraan dat Ziyech in iedere pass die hij verstuurt veel risico legt. "Hij moet het ritme bepalen tijdens wedstrijden van Ajax. Maar als je altijd de geniale bal wilt geven, komt dat de ploeg niet ten goede. Dan moet je soms juist het spel simpel houden. Daar kan een team op sommige momenten vaak veel meer aan hebben. Dat er rust in het elftal is in plaats van onrust."

Volgens De Boer heeft Ziyech het in zich om de stap naar een buitenlandse topcompetitie te maken, maar dan moet de aanvallende middenvelder wel iets aan zijn spel veranderen. "Qua techniek en stijl is hij een lijst voor het oog. Punt. Maar juist als hij straks naar een grote buitenlandse topcompetitie wil, zal Ziyech kritisch naar zijn eigen spel moeten kijken. Bij grote clubs staan ze in de rij om je positie over te nemen als het niet loopt. Ik was zelf ook een nonchalante speler, maar je moet wel een keer de knop omzetten: hoe haal ik het beste uit mijn carrière?"

Hendrie Krüzen werkte vorig jaar nog als assistent-trainer van Peter Bosz samen met Ziyech. In dat seizoen leek de middenvelder meer energie te stoppen in zijn wedstrijden, waarbij hij een belangrijke rol speelde bij de omschakeling en het druk zetten. "Het grappige is dat wij daar helemaal niet op gehamerd hebben tijdens persoonlijke gesprekken. Het was de teamopdracht en daar ging Hakim blind in mee, bijna als vanzelf."

Het vele balverlies van Ziyech stoort Krüzen niet. "Leuk hoor, zo'n statistiekje van 47 keer balverlies. Maar ik heb er niet zoveel mee. Het is een bekrompen manier van naar hem kijken. Ik zie ook heus wel dat hij veel balverlies lijdt. Het zou naïef zijn om dat te ontkennen. Maar een voetballer die in het aanvalsspel zoveel verantwoordelijkheid neemt, moet je op een positieve manier analyseren."

-

Meer nieuws

Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League
26
Mourinho liet onlangs zijn droombaan lopen: 'Ik heb een fout gemaakt'
4
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
5
Live meepraten in de Champions League: Real Madrid - Bayern München
72
De Ligt keert tegen Real Madrid verrassend terug in basis van Bayern München
11
Real Madrid onthult keuze onder de lat tussen Lunin en Courtois
8

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties