Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ziyech scoort als enige en krijgt herboren sc Heerenveen niet klein

Laatste update:

SC Heerenveen doet het goed na de comeback van de trainer uit Lippenhuizen: een punt tegen Willem II, winst in de beker van Helmond Sport, winst in de Friese derby in de Eredivisie en nu dus een uitzege in de competitie. Al na zes minuten maakte Luciano Slagveer er zaterdag 0-1 van. De eerste aanval van FC Twente liep op niets uit, maar de eerste van Heerenveen eindigde met een schot van Caner Cavlan op de paal en het intikken van Slagveer in de rebound. Joël Drommel was kansloos op de tweede poging.

Tien minuten later kreeg FC Twente een cadeautje van Jochem Kamphuis. Lucas Bijker beging op de achterlijn een overtreding op Thomas Agyepong en werd daarvoor zwaar bestraft met een penalty. Sterspeler Ziyech zette zich achter de bal en kon zijn oude club pijn doen, maar schoot naast en deelde zo in de algehele malaise van zijn club. SC Heerenveen haalde opgelucht adem, voetbalde door en kwam een handvol minuten voor het rustsignaal op een ruimere voorsprong: Kenneth Otigba schoot uit de kluts de 0-2 binnen na een vrije schop.

In de tweede helft bleef het spelbeeld aanvankelijk overeind. FC Twente was zwak en onmachtig en Jari Oosterwijk, de jonge spits die het vertrouwen krijgt voorin, liet een kans onbenut. SC Heerenveen 'killde' de wedstrijd echter niet en na dik een uur kwam Ziyech alsnog tot scoren. Hij trok na een pass van Shadrach Eghan van rechts naar binnen en haalde van een meter of twintig kiezelhard uit: Erwin Mulder kon zijn schot niet keren en zo scoorde Ziyech dus toch tegen zijn oude club. Hij gaf de fans daarmee weer een sprankje hoop.

Ziyech, de man die dit seizoen bij elf van de dertien goals van FC Twente betrokken was, kon het echter niet alleen. De aanvallen strandden weer en sc Heerenveen ruimde wat doorkwam tijdig op. Een kwartier voor het einde gooide de club uit het noorden de wedstrijd tot tevredenheid van trainer De Haan op slot: gestuntel achterin bij FC Twente leidde tot een eigen doelpunt van Joachim Andersen, nadat Drommel nog pareerde op een schot van Slagveer. Het betekende de nekslag, maar niet het eind van de lijdensweg. Sam Larsson bepaalde de eindstand namelijk op 1-4 na een dribbel en een schot met rechts.

-
Denk jij dat FC Twente dit seizoen kan degraderen uit de Eredivisie?

Meer nieuws

Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
0
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
2
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
9
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
10
Live meepraten in de Eredivisie: Heracles Almelo - RKC Waalwijk
2
Live meepraten in de Eredivisie: PSV - Sparta Rotterdam
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties