Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Ziyech zorgt voor hoogtepunt bij probleemloze zege van Ajax

Laatste update:

PSV won eerder op de avond zonder zich bovenmatig in te spannen met ruime cijfers van ADO Den Haag (0-7) en ook Ajax leek voornemens de drie punten zo snel mogelijk veilig te stellen. De ploeg van Ten Hag zette FC Groningen direct met de rug tegen de muur en wist ook al vrij snel te scoren. Nicolás Tagliafico passeerde doelman Sergio Padt in de tiende minuut na een vrije trap van Hakim Ziyech, maar de treffer van de Argentijnse verdediger werd na raadpleging van de videoscheidrechter uiteindelijk afgekeurd. Het bleek voor FC Groningen echter slechts uitstel van executie, want acht minuten later viel de 1-0 alsnog.

Voormalig Ajacied Deyovaisio Zeefuik beging in zijn eigen strafschopgebied een overtreding op Tagliafico, waarna de bal op de stip werd gelegd door arbiter Dennis Higler. Klaas-Jan Huntelaar benutte het buitenkansje vervolgens en liet zo het 250e competitiedoelpunt uit zijn loopbaan aantekenen. Ajax had zo de vroege voorsprong waar het op aasde, maar slaagde er vervolgens niet in door te drukken. De beste kans op de 2-0 voor rust was voor Frenkie de Jong: hij schoot na een voorzet van Tagliafico recht in de handen van Padt. Tim Handwerker zorgde met een harde voorzet voor het grootste gevaar namens de bezoekers in de eerste helft.

Na de onderbreking veranderde het spelbeeld nauwelijks. Ajax zocht plichtmatig naar een tweede treffer, terwijl FC Groningen simpelweg niet bij machte was de Amsterdammers echt het vuur aan de schenen te leggen. Ziyech kreeg na een uur voetballen een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar de technicus schoot na een perfecte voorzet van Dusan Tadic van dichtbij naast. De noorderlingen bleven zo in de wedstrijd, maar halverwege de tweede helft wist Ajax alsnog voor een tweede maal toe te slaan.

Een combinatie tussen David Neres en Tadic werd onderbroken door een Gronings been, maar Huntelaar zorgde vervolgens met een fraaie knal vanaf een meter of vijftien toch voor de 2-0. Het hoogtepunt van de avond werd daarna nog verzorgd door Ziyech. De Marokkaans international snelde over de rechterflank van het veld voorbij Handwerker en bediende vervolgens met de buitenkant van de voet Tadic, die van dichtbij probleemloos afrondde.

-

Meer nieuws

Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
20
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
0
De stemmen zijn geteld: winnaars Bronzen Schilden van de vierde periode bekend
0
Sfeer slaat om in interview Ten Hag en Weijland: 'Als jij je werk zou doen...'
35
Potter wekt ergernis op in onderhandeling met Ajax: 'Als je het zo speelt...'
6
Koeman krijgt zijn zin: bondscoaches mogen 26 spelers meenemen naar het EK
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties