Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Zonder die Pokémon-kaarten was ik nooit profvoetballer geworden'

Laatste update:

Tibbling heeft zijn loopbaan min of meer te danken aan Pokémon kaarten: "Dat is waar, zonder die kaarten was ik nooit profvoetballer geworden. Ik begon op mijn zesde bij Grodinge SK, maar vond het totaal niet leuk. Ik wilde na de eerste training stoppen, maar mijn moeder zei dat ik moest doorgaan en bood mij twee pakjes Pokémon-kaarten aan als ik weer naar de training zou gaan. Ik spaarde die kaarten en dat was voor mij voldoende om door te gaan met voetballen", zegt de jeugdinternational.

Tibbling maakte in de winter van 2015 de overstap van Djurgardens IF naar De Euroborg en spreekt van een 'bijzonder jaar': "Het begon allemaal met de winst van de KNVB Beker en daarna met de EK-zege met Zweden Onder-21, waardoor we mee mogen doen aan de Olympische Spelen. Het is moeilijk om zo'n jaar te evenaren", aldus Tibbling, die zich dus wel mag opmaken voor deelname aan de Olympische Zomerspelen van juli in Rio de Janeiro.

"Het is al een hele eer om voor je land te spelen, maar om jouw land ook nog eens te vertegenwoordigen op de Spelen, dat is helemaal mooi. Het is een kans die je niet vaak krijgt. De laatste keer dat mijn land meedeed, was in 1992." Zweden mag drie dispensatiespelers van boven de 23 jaar oproepen en Zlatan Ibrahimovic is volgens Tibbling 'erg welkom': "Dat zou fantastisch zijn. Hij is een geweldige speler die wedstrijden in zijn eentje kan beslissen. Als we met hem kunnen spelen, moeten we die kans niet laten liggen. Hij is een idool in Zweden en niet alleen voor mij."

'Simon Tibbling is de beste middenvelder van FC Groningen'

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
78
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties