Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Zou dramatisch zijn als de uitslag door een arbitragefout wordt bepaald'

Laatste update:

"Ik besef natuurlijk heel goed dat dit voor een scheidsrechter een wedstrijd is met een ontzettend groot afbreukrisico", laat Vink optekenen in TC/Tubantia. "Het zou natuurlijk dramatisch zijn als de uitslag door een arbitragefout wordt bepaald. Alles kan afhangen van één fout van mij. Iedereen kan fouten maken. Trainers, spelers, bestuurders, ze doen vaak niet anders, alleen als ik het doe, is het fataal. Het zou mijn lot als scheidsrechter ook bepalen, je wordt onmiddellijk afgerekend."

"Iedereen heeft het erover en natuurlijk besef ik dat het dé wedstrijd van het jaar is", gaat Vink verder. "Het is in de hele geschiedenis van de Eredivisie nooit eerder voorgekomen dat er in de laatste wedstrijd wordt bepaald wie van de twee er kampioen wordt. De belangen zijn zo ontzettend groot. De winnaar gaat Champions League spelen, waar miljoenen in omgaan. Voor de verliezer is er niks, zelfs geen tweede, maar slechts een derde plaats weggelegd. Dus is er ontzettend veel druk en ontzettend veel belangstelling. Er staan straks ontelbare camera's op me gericht. Ondanks dat alles begin ik gewoon met een stand van 0-0 en twee ploegen van ieder elf spelers."

Vorig seizoen zag Vink een handsbal van een AZ-speler over het hoofd, waardoor Twente geen strafschop mocht nemen. Hij werd gestraft door de KNVB en beëindigde zijn internationale loopbaan. "Het is nou eenmaal zo. Zoiets ligt gevoelig. Je wordt er wel door gehard, ja. En natuurlijk ben ik er doodziek van geweest. Je bent ook machteloos, er wordt voor je besloten. Maar dan kun je twee dingen doen. Of gefrustreerd in een hokje blijven zitten, of doorgaan. Je moet niet je gal gaan spuwen, dat is eng. Ik ben de volgende dag keihard gaan trainen. Ik vergeet het nooit meer, het was frustrerend, er is me onrecht aan gedaan. Zo voelt dat. Maar dat weten de mensen en de media ook wel."

-
Pieter Vink is de beste scheidsrechter van Nederland

Meer nieuws

Maker van eerste Almere City-goal ooit in Eredivisie stopt met profvoetbal
1
Ron Jans ziet 'hele interessante trainer' voor Ajax op eigen bodem
9
De Telegraaf weet welke Italiaanse topclub gaat voor Kenneth Taylor
36
Brobbey begrijpt woeste ploeggenoot op het veld niet: 'Hij praat moeilijk'
32
Sem Steijn onthult waarom Van Nistelrooij naast Maurice Steijn zat: 'Heel gaaf!'
20
Van Hooijdonk: 'Hij is voor alle topclubs een aanwinst! Ik zou hem blind halen'
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties