Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zuid-Afrika komt als eerste gastland ooit groepsfase niet door

Laatste update:

Elf dagen geleden opende Zuid-Afrika het toernooi met een wedstrijd tegen Mexico. Siphiwe Tshabalala vond in de tweede helft het doel, maar Rafael Márquez trok de stand weer gelijk en ontnam Zuid-Afrika daarmee haar eerste overwinning. Vijf dagen later maakte Uruguay korte metten met het gastland; de Zuid-Amerikanen liepen uit naar een 3-0 zege. Extra domper was nog dat keeper Itumeleng Khune met rood van het veld werd gestuurd.

Dinsdag had de ploeg van Carlos Alberto Parreira een ruime overwinning nodig om zich bij de laatste zestien landen te scharen. Zuid-Afrika zette Frankrijk al snel op een 2-0 achterstand en speelde bovendien met elf tegen tien man, maar de extra doelpunten wilden maar niet komen. Nadat Les Bleus 2-1 maakten, verdween het laatste restje hoop.

Vanaf het eerste WK in 1930 tot en met het meest recente, dat van 2006, plaatste het gastland zich altijd voor de volgende fase. Zes keer sleepte het organiserend land ook de wereldtitel in de wacht, maar nog nooit werd het zo snel uitgeschakeld als nu het geval is bij Zuid-Afrika. Slechts één negatief record staat nu nog; een gastland verloor nog nooit haar eerste wedstrijd.

-
Zuid-Afrika was een prettige ploeg om te zien spelen

Meer nieuws

Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
5
FC Barcelona herovert plek twee dankzij hattrickheld Robert Lewandowski
7
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
2
Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
22
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
15
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties