Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zuid-Korea stunt en berooft Uruguay van ticket voor knock-outfase

Laatste update:

Portugal was voorafgaand aan het duel met Ghana al geplaatst voor de knockout-fase van het WK. Bondscoach Fernando Santos maakte daarom van de gelegenheid gebruik om wat basisspelers rust te geven. Liefst zes internationals die tegen Uruguay (2-0 winst) nog aan de aftrap stonden, moesten het vrijdag doen met een rol als wisselspeler. Diogo Dalot, Vitinha, Matheus Nunes, João Mário, Horta en António Silva konden op een basisplaats rekenen. Laatstgenoemde werd daardoor met zijn leeftijd van negentien jaar en 33 dagen de eerste Portugese tiener ooit op een WK. Cristiano Ronaldo stond 'gewoon' in de punt van de aanval.

Het duurde nog geen vijf minuten voordat de eerste treffer gemaakt werd. Dalot werd diep gestuurd door Pepe, schakelde zijn directe tegenstander uit en gaf hard en laag voor op Horta. De aanvaller van SC Braga schoot in de verre hoek raak: 0-1. Portugal kwam tien minuten later met de schrik vrij nadat een doelpunt van Zuid-Korea werd afgekeurd wegens buitenspel, maar halverwege de eerste helft bleef de gelijkmaker wél op het scorebord staan. Ronaldo liet een corner onbedoeld op zijn rug vallen, waardoor de bal zo voor de voeten van Young-gwon Kim belandde. De centrale verdediger profiteerde optimaal van dat foutje en schoot Zuid-Korea langszij: 1-1.

Ronaldo kreeg kort voor rust de kans om zijn fout goed te maken. Vitinha besloot om het doel van Seung-gyu Kim onder vuur te nemen, waarna de keeper dat schot niet goed verwerkte. Ronaldo kon daardoor van dichtbij op doel koppen, maar de Portugees kreeg zijn hoofd net niet goed tegen de bal waardoor die poging naast rolde. Zuid-Korea nam het doel van Diogo Costa in de tweede helft pas na ruim twintig minuten spelen voor het eerst weer serieus onder vuur. In-beom Hwang besloot het van afstand te proberen, maar de Portugese sluitpost kon vrij eenvoudig redden.

Even daarvoor werden Nunes, Rúben Neves en Ronaldo naar de kant gehaald voor respectievelijk João Palhinha, Rafael Leão en André Silva. Ronaldo blijft daardoor tot dusver op één doelpunt staan dit WK. In de absolute slotfase maakte Zuid-Korea de winnende goal. Son ging ervandoor op de counter en stuurde Hwang diep. De aanvaller werkte hard en laag binnen en schoot zijn land daardoor in minuut 91 naar de knock-outfase van het WK: 2-1. Zuid-Korea treft zo goed als zeker Brazilië in de achtste finale, terwijl Portugal vrijdagavond moet afwachten wie van Zwitserland, Kameroen of Servië tweede wordt in Groep G.

WK
Zuid-Korea
2 - 1
Portugal

Meer nieuws

Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
16
SC Heerenveen slaat toe en plukt groot talent weg uit de Keuken Kampioen Divisie
2
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
29
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
44
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
11
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties