Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zwak begin wordt PSV niet fataal bij hekkensluiter Dordt

Laatste update:

De koploper uit Eindhoven ging aan de Krommedijk voor drie punten en aanvankelijk leek het erop dat de ploeg van trainer Phillip Cocu ook snel op voorsprong zou komen. Keeper Filip Kurto van Dordrecht werd aan het werk gezet bij een schot van Wijnaldum en een kopbal van De Jong, maar hield zijn doel schoon. Vervolgens was het aan de andere kant collega-doelman Jeroen Zoet die in de vijfde minuut gepasseerd werd. De goalie had nog antwoord op de inzet van Joris van Overeem, maar in de rebound was Lieder er als de kippen bij om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Voor het eerst sinds hun openingsduel in de Eredivisie, dat op bezoek bij sc Heerenveen gewonnen werd, stonden de Schapenkoppen zodoende op voorsprong in de Eredivisie. Lang kon het thuispubliek daar echter niet van genieten. Nadat Rick ten Voorde vanuit kansrijke positie net naast had geschoten was het Wijnaldum die de gelijkmaker na een voorzet van Jetro Willems prachtig achter Kurto wist te koppen: 1-1. Dé kans op een voorsprong voor de Eindhovenaren was vervolgens niet besteed aan Memphis Depay, die vanaf elf meter mocht aanleggen nadat scheidsrechter Dennis Higler een handsbal van voormalig PSV-speler Funsu Ojo; Depay wilde het à la Panenka doen, maar stiftte op de lat.

Toch ging de lijstaanvoerder rusten met een voorsprong en opnieuw stond Willems aan de basis van de treffer: ditmaal legde de linksback een cornerbal op het hoofd van De Jong, die Kurto het nakijken gaf, 1-2. Na de pauze had Dordrecht korte tijd een veldoverwicht en even werd PSV achteruit gedrukt, maar na een klein kwartier waren het niettemin de bezoekers die scoorden. Een hoekschop van Adam Maher kon nog worden weggewerkt, maar toen de middenvelder de bal nogmaals inbracht slaagde Dordt er niet in om voor opruiming te zorgen. Wijnaldum profiteerde dankbaar: 1-3.

Als de marge van twee voor PSV niet reeds genoeg was voor een voortijdige beslissing, dan was de rode kaart voor Ilias Haddad dat wel. De verdediger van Dordrecht incasseerde twee gele kranten en dus stonden de bezoekers de laatste 25 minuten met een man meer op het veld. Kansen op een verdere uitbreiding van de voorsprong kregen de Brabanders voldoende tegen de hekkensluiter, onder meer voor Wijnaldum die zowel paal als lat raakte, terwijl een kopbal van De Jong van de lijn werd gehaald. Het tiental van Dordrecht wist de schade echter beperkt te houden.

Eredivisie
FC Dordrecht
1 - 3
PSV
Denk je dat PSV dit seizoen landskampioen wordt?

Meer nieuws

Live meepraten in de Keuken Kampioen Play-Offs: ADO Den Haag - De Graafschap
0
FC Emmen verrast met zege op FC Dordrecht en speelt halve finale tegen NAC Breda
17
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
'Ajax moet vrezen: Premier League-subtopper probeert Farioli-deal te kapen'
47
Xavi Simons grijpt hoofdrol in wonderlijk penaltymoment bij laatste Leipzig-duel
6
Union Berlin blijft dankzij hele late goal in de Bundesliga; FC Köln degradeert
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties