Zwak Real Madrid kruipt door het oog van de naald

Las Palmas knokte zich de afgelopen weken door drie overwinningen op rij uit de degradatiezone en bood de Koninklijke ook erg goed partij. De eerste twee kansen van de wedstrijd waren zelfs voor de thuisploeg: voormalig Real-aanvaller Willian José kreeg na tien minuten spelen al een goede kans, maar Navas was snel uit zijn doel. Drie minuten later kreeg Ángel Montoro een beetje ruimte in het strafschopgebied. De middenvelder zag zijn schot echter ruim over gaan.

Real Madrid had het in de beginfase lastig op Gran Canaria, al kwam het na bijna vijfentwintig minuten wel op voorsprong. Javi Varas had in eerste instantie wel het antwoord op een inzet van Cristiano Ronaldo, die door Luka Modric vrij voor de keeper werd gezet, maar een kopbal van Sergio Ramos uit de daaropvolgende corner was hem toch te machtig: 1-0. De bezoekers probeerden daarna door te drukken via Ronaldo en Isco, die allebei aardige kansen kregen om de voorsprong te verdubbelen. Las Palmas bleef in een open eerste helft echter goed meedoen.

Na de thee duurde het ruim een kwartier voordat de bezoekers van het Estadio Gran Canaria weer even konden opveren. Eerst was er het slippertje van Pepe, die niet anders kon doen dan aan de noodrem trekken. De vrije trap die dat opleverde werd door Álvaro Arbeloa bijna achter zijn eigen keeper gewerkt. Deze mogelijkheid leek de thuisploeg weer een beetje wakker te schudden en Las Palmas ging weer voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam bijna op de naam van Nili te staan, maar Navas was weer snel uit zijn doel om de kans onschadelijk te maken.

Gareth Bale probeerde het aan de andere kant maar eens van een meter of twintig en zijn schot ging niet eens zo heel ver langs de paal. Las Palmas kreeg daarna een aantal goede kansen en drie minuten voor tijd leek het er op dat de ploeg via Willian José loon naar werken kreeg. Zijn doelpunt werd echter vlak daarna ongedaan gemaakt door Casemiro, die bij een hoekschop hoog boven de verdediging uittorende om de 1-2 binnen te knikken. Real moest het de laatste paar minuten nog met een man minder doen nadat Sergio Ramos tegen zijn tweede gele kaart aanliep; volgende week moet Real het tegen Sevilla zien te redden zonder Ramos én Pepe.