Zware blessure Iniesta smet op extreem late zege van Barcelona

De eerste helft in Mestalla was zeker spectaculair te noemen. De spelers van Valencia gooiden alles in de strijd, maar gingen soms over de schreef. Zo kreeg Andrés Iniesta na twaalf minuten een flinke charge van Enzo Pérez op zijn knie te verwerken en moest hij vervangen worden door Iván Rakitic. Het ontbeerde los Che voor rust echter aan daadkracht in offensief opzicht; Marc-André ter Stegen hield relatief eenvoudig zijn doel schoon.

Barcelona nam na twintig minuten de leiding: Diego Alves had geen antwoord op een inzet van Lionel Messi met rechts. De doelman beklaagde zich dat de buitenspel staande Luis Suárez zijn gezichtsveld belemmerde, maar daar wilde de scheidsrechterlijke leiding niet aan. De ploeg van Luis Enrique had het duel voor rust op slot kunnen gooien, maar Alves hield de thuisploeg op de been.

De bezoekers begonnen goed aan de tweede helft, maar het was Valencia dat het scorebord in de 53e minuut in beweging kreeg. Na uitstekend voorbereidend werk van Dani Parejo werkte de ingevallen Munir El Haddadi de bal met de buitenkant van zijn voet achter Ter Stegen; 1-1. Vier minuten later was het opnieuw raak: Rodrigo rondde doeltreffend af, na een geweldige pass van Nani.

De vreugde aan de kant van Valencia was van korte duur. Drie minuten later keerde Alves weliswaar een kopbal van Neymar, maar de rebound was een prooi voor Luis Suárez. In het restant van de krachtmeting zocht zowel Valencia als Barcelona naar een derde treffer, maar Nani verprutste een goede mogelijkheid en Suárez kopte op aangeven van de ingevallen Denis Suárez over het doel van Alves. In de extra tijd beging Aymen Abdennour een overtreding op Suárez en schoot Messi in de 93e minuut vanaf elf meter de 2-3 tegen de touwen.

Barcelona wint zéér laat van Valencia maar moet Andrés Iniesta mogelijk maandenlang missen! #domper