Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zware opgave Feyenoord na afstraffing op Old Trafford

Laatste update:

Wayne Rooney was de afgelopen anderhalve week verreweg de meest besproken speler van Engeland, na zijn nachtelijke escapades tijdens de interlandperiode. De aanvoerder kon een opsteker wel gebruiken en juichte ook uitbundig, toen hij na 35 minuten de score opende en Ruud van Nistelrooij en passant afloste als Europees topscorer van United (39 goals). Rooney zette de aanval zelf op, vanaf de linkerflank, en bediende Zlatan Ibrahimovic in het midden van het veld. Die wachtte vervolgens geduldig op de loopactie van Rooney en speelde zijn ploeggenoot op exact het juiste moment aan. De Engelsman rondde oog in oog met Brad Jones af met een stiftje. De spelers van Feyenoord claimden buitenspel, maar Rooney leek op één lijn te staan met Miquel Nelom. Ook een vermeende duwfout in een duel met Renato Tapia, voorafgaand het doelpunt, werd niet als zodanig beoordeeld door arbiter Manuel Gräfe.

Meer: Boskamp gelooft uitleg Van Bronckhorst over Feyenoord niet: ‘Rot toch op!’

Niet alleen om die redenen baalde Feyenoord stevig van het doelpunt. De bezoekers beseften maar al te goed dat het ook zomaar 0-1 had kunnen staan, want tien minuten voor de treffer kreeg Feyenoord een gigantische dubbelkans om de score te openen. Het team van Giovanni van Bronckhorst had de storm in de openingsfase overleefd en kwam er na 25 minuten gevaarlijk uit via Eljero Elia. Die had een mooie schijnbeweging in huis en bediende Rick Karsdorp. De rechtsback schoot uit kansrijke positie op Sergio Romero, die in de rebound met verdienstelijk kunst- en vliegwerk ook de inzet van Dirk Kuyt de baas was. Kort voor rust voorkwam de uitkomende Brad Jones dat de schade nog groter werd.

Waar Feyenoord in de eerste helft niet blij was met de arbitrage, mocht de Eredivisie-koploper na de onderbreking de handen dichtknijpen. Jens Toornstra trok aan de noodrem, toen Henrikh Mkhitaryan alleen op weg was naar het doel van Jones. Gräfe wuifde het voorval weg, tot groot ongenoegen van de spelers en supporters van United: zij wilden rood zien voor de Feyenoorder. Kort daarop was Juan Mata bijzonder dicht bij de margeverdubbeling. De Spanjaard zag Jones voor zijn doel staan en waagde een fraaie stift, maar de keeper tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning over de lat.

Mkhitaryan schoot bovendien nog eens hard in het zijnet. De mogelijkheden waren voor United; Feyenoord loerde op een uitbraak zoals bij de dubbele kans in het eerste bedrijf. Die kwam er echter niet meer. De Engelse zoektocht naar de margeverdubbeling wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Laconiek verdedigen van Feyenoord resulteerde in balverlies, waarna United het vakkundig uitspeelde. Rooney wist precies waar teamgenoot Mata stond en stelde de middenvelder in staat om af te ronden. Even later werkte Jones een voorzet van Ibrahimovic onbedoeld in eigen doel met zijn voet, terwijl Jesse Lingard in blessuretijd de eindstand bepaalde. Het werd de grootste zege van United onder José Mourinho.

De grootste nederlaag van Feyenoord sinds 30 oktober 2010, toen FC Groningen met 6-0 won! #manfey #uel

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op

-
Gaat Feyenoord de volgende ronde halen?

Meer nieuws

Ricky van Wolfswinkel hakt definitief knoop door over toekomst bij FC Twente
8
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
2
Josip Sutalo openbaart waarom hij een teleurstellend debuutseizoen kent bij Ajax
22
Pascal Jansen geeft duidelijk antwoord als hem wordt gevraagd naar Ajax
13
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
11
Pascal Jansen gaat voor het eerst in op plotseling ontslag bij AZ
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties