Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zwitserland herpakt zich en gaat aan kop in Groep A

Laatste update:

Roemenië verloor de openingswedstrijd met 2-1 van Frankrijk en net als in dat duel, maakte Bogdan Stancu woensdagavond een doelpunt uit een strafschop. De aanvaller van Gençlerbirligi mocht na een overtreding van Stephan Lichtsteiner aanleggen vanaf elf meter, maakte geen fout, en is nu na Frank Arnesen en Gaizka Mendieta de derde speler die in de eerste twee wedstrijden van een EK twee penalty's heeft weten te verzilveren. Het had echter anders kunnen lopen wanneer Haris Seferovic wat scherper was geweest, want in het eerste kwartier liet hij twee gouden kansen onbenut.

Zwitserland was, ook na de 1-0, het vaakst op de helft van de tegenstander te vinden en creëerde ook een aantal goede mogelijkheden. Ciprian Tatarusanu bokste een schot van Fabian Schär weg en in de slotfase van de eerste helft kopte Blerim Dzemaili na een voorzet van Lichtsteiner naast. Aan de andere kant mocht Zwitserland overigens van geluk spreken dat het niet 2-0 werd, want Cristian Sapunaru schoot na een vrije trap van dichtbij naast en Alexandru Chipciu mikte eveneens aan de voor hem verkeerde kant van de paal.

Anghel Iordanescu voerde in de rust één wissel door: Ovidiu Hoban verving Mihai Pintili. De eerste goede mogelijkheid van het tweede bedrijf was voor de Roemenen, want Johan Djourou werkte de bal na een voorzet van Gabriel Torje bijna in zijn eigen doel. Het Alpenland bleef in leven en sloeg na een klein uur zelf toe: Mehmedi van Bayer Leverkusen ramde de bal na een hoekschop overhoeks binnen en zodoende zijn beide Zwitserse treffers op het huidige EK voortgevloeid uit corners.

Zwitserland bleef vervolgens de bovenliggende partij en ging ook op zoek naar een tweede treffer. Xherdan Shaqiri mikte na een vrije trap te hoog, een schot van Breel Embolo werd geblokt en een omhaal van Shaqiri ging er eveneens niet in. Roemenië koesterde het punt, maar zal na afloop concluderen dat er ook in de slotfase misschien wel meer had ingezeten. Torje zorgde met een zwabberbal immers voor dreiging en doelman Yann Sommer moest ook in actie komen op een kopbal van Claudio Keserü.

-
Een terecht gelijkspel?

Meer nieuws

Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
40
Noa Lang start zeer controversieel liedje op podium, maar Luuk de Jong grijpt in
77
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
19
Koopmeiners heeft geen basisplek nodig om goud waard te zijn voor Atalanta
1
Liveblog huldiging PSV: Selectie op bordes, Stadhuisplein uitzinnig van vreugde
41
'Bayern München schakelt definitief door naar Erik ten Hag'
39

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties