Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zwitserland na remise naar EK; Roemenië ook van de partij na zege op Israël

Laatste update:

Israël - Roemenië 1-2
Het duel, dat gespeeld werd in de Pancho Arena in het Hongaarse Felcsút, kon niet beter beginnen voor Israël. Zahavi ontving een pass van Miguel Vitor, schoot raak en bezorgde Israël zo een absolute droomstart: 1-0. Met een overwinning zou Israël in de laatste speelronde moeten winnen van Andorra, terwijl Roemenië dan niet zou mogen winnen van het veel sterkere Zwitserland. Al in de tiende minuut wist Roemenië de stand echter gelijk te trekken, via George Puscas: 1-1.

Na rust moest Israël dus aan de bak om zijn kansen om bij de eerste twee te eindigen in leven te houden. De Israëliërs, die naast Zahavi ook aantraden met voormalig Vitesse-verdediger Eli Dasa, slaagden daar echter niet in. Tot overmaat van ramp slaagden de Roemen daar wél in. Na iets meer dan een uur spelen counterde Roemenië en nadat een schot van Ianis Hagi in eerste instantie geblokt werd, schoot de zoon van legende Gheorghe wel raak in de korte hoek: 1-2. Roemenië had slechts een punt nodig, maar nam uiteindelijk alle punten mee uit Hongarije.

Zwitserland - Kosovo 1-1
Zwitserland liet kwalificatie in de vorige speelronde nog liggen, doordat Shon Weissman Israël laat naar een punt kopte. Tegen Kosovo moest het dus beter en op het St. Jakob-Park in Basel kreeg Ruben Vargas al na vijf minuten een opgelegde kans, maar hij schoot naast. Zwitserland was vrij vanzelfsprekend de betere partij tegen het al uitgeschakelde Kosovo, maar veel verder dan dreigende momenten uit standaardsituaties kwam het in eerste instantie niet. Sterker nog: de Zwitsers kwamen vlak voor rust goed weg toen Elbasan Rashani uit een vrije trap rakelings naast kopte.

Vlak na de onderbreking brak Vargas dan toch de ban. Een voorzet vanaf links werd niet goed weggewerkt door de Kosovaarse verdediging, waarna de bal in niemandsland terechtkwam voor het doel. Vargas reageerde alerter dan iedereen en knikte de bal tegen de touwen: 1-0. Noah Okafor dacht halverwege de tweede helft de score te verdubbelen, ware het niet dat hij buitenspel stond. Tien minuten voor tijd werd het vrij plotseling alsnog 1-1. Muhamet Hyseni schoot uit een lastige hoek fraai binnen in de verre hoek. Zwitserland drukte nog wel, maar een treffer zat er niet meer in. Dat was ook geen noodzaak, daar het gezien de nederlaag van Israël zelfs aan een nederlaag genoeg zou hebben gehad voor kwalificatie.

UEFA European Championship Qualifiers
Israël
1 - 2
Roemenië

Meer nieuws

Feyenoord en AZ grootste slachtoffers van de Azië en Afrika Cup
16
Unieke beelden: Van Gaal doet mee aan polonaise in Sevilla na overwintering PSV
11
Benfica geeft 3-0 voorsprong weg tegen Internazionale; Salzburg houdt stand
14
Real plaatst zich dankzij heerlijke goals als groepshoofd voor knock-outfase
25
PSV profiteert van monsterzege Arsenal en overwintert in Champions League
61
Kevin Diks weet Harry Kane van het scoren te houden op bezoek in München
25

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties