Valentijn Driessen kijkt CL: 'Hij is géén versterking voor Oranje'
Vrijdag, 14 augustus 2020 om 06:43

Ronald Koeman brengt volgende week zijn voorselectie van het Nederlands elftal naar buiten voor de start van de Nations League, begin september tegen Polen en Italië. De slotfase van de Champions League was voor de bondscoach dan ook ideaal om enkele (kandidaat-)internationals aan het werk te zien in serieuze wedstrijden. Valentijn Driessen denkt dat Koeman veel heeft gehad aan het duel van woensdagavond tussen Atalanta en Paris Saint-Germain; een krachtmeting die in de slotfase van 1-0 naar 1-2 werd omgebogen.

"Even geen mysterieuze krachten in de sport, maar gewoon individuele voetbalkwaliteiten die de doorslag geven. Marten de Roon en Hans Hateboer werden vooral in Nederland wel heel erg groot gemaakt", zo geeft chef voetbal Valentijn Driessen vrijdag in zijn column in De Telegraaf aan. "Groter dan ze zijn, terwijl gedaan werd alsof Oranje de halve Duitser Robin Gosens goed kan gebruiken." Driessen snapt waarom Koeman voor De Roon kiest als Oranje betere opponenten treft. "De Roon liep Neymar vaak hinderlijk doelmatig voor de voeten. Aan de bal bracht De Roon te weinig, zodat Atalanta voetballend niet meer van eigen helft kwam en de problemen over zich afriep."

"De Roon is een trainersdilemma en zal dat altijd blijven; zonder bal goed, aan de bal onvoldoende." Hateboer speelde drie A-interlands onder Koeman en zijn optredens waren geen onverdeeld succes. Door de goede resultaten van Atalanta en zijn veelzijdige rol op rechts blijft hij toch in beeld voor Oranje. "Kylian Mbappé, op halve kracht door een enkelblessure, liet de Nederlander continu zijn hielen zien. De Fransman is weliswaar wereldtop, maar Hateboer komt tekort voor het hoogste niveau", constateerde Driessen. "Zijn power en fysieke inhoud verbloemen veel, maar geconfronteerd met het beste van het beste blijkt hij verdedigend kwetsbaar en bracht op een oprisping na offensief te weinig."

"Hoewel hem alle ruimte werd geboden aan de rechterkant. Gosens maakte geen moment waar dat hij een versterking is voor het Nederlands elftal." Driessen kijkt uit naar de resterende ontmoetingen: Barcelona - Bayern München, 'Frenkie de Jong stond even buitenspel, maar zonder Sergio Busquets deed hij bij zijn rentree tegen Napoli bij vlagen denken aan Ajacied Frenkie de Jong', en Manchester City - Olympique Lyon. Memphis Depay speelde in de achtste finale tegen Juventus zijn tweede serieuze duel in acht maanden na zijn knieoperatie. "Slechts tijd rest alvorens hij op zijn oude niveau zit en inhoud heeft voor negentig minuten", zo voorziet de journalist.

Meer nieuws
   
18:00
18:00
Live meepraten in de Süper Lig: Adana Demirspor - Galatasaray
0
   
18:00
18:00
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
17:53
17:53
Verweij: 'Als Ajax naast iedereen grijpt, is dat een gigantisch goede kandidaat'
4
   
17:42
17:42
Schuldenlast van Vitesse bekend: problemen blijken nog groter dan gedacht
5
   
17:10
17:10
Financieel rapport wijst uit: 4 Eredivisieclubs lopen gigantisch risico
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
AadHandgranaat
 
97
14 augustus 2020 om 06:55
Die Valentijn snapt er geen bal van, want Mbappe was juist lekker fit tijdens z'n invalbeurt, terwijl Hateboer toen al redelijk stuk zat. Even los van af of Hateboer goed genoeg is voor Oranje, maar dit slaat weer net nergens op
 
feye88
 
12
14 augustus 2020 om 07:19
Ik heb mbappe er een aantal sprints uit zien gooien die niet kunnen als je niet op 100% zit. Wellicht met pijnmedicatie maar toch
 
Fan123
 
26
14 augustus 2020 om 07:35
Dit is gewoon de mening die Valentijn heeft over De Roon, Hateboer en Gosens, ongeacht wat er in de wedstrijd gebeurde. Als ze alle 3 een topwedstrijd hadden gespeeld, had die hetzelfde gezegd en had die andere passages uit de wedstrijd genomen om dat te ondersteunen. Hij is geen fan van die 3, prima, dat mag. Maar dit stuk laat wel zien dat meneer geen objectieve beoordeling kan geven. Hij wil gwn z'n mening verkondigen en doet dat door zich zogenaamd te baseren op de wedstrijd.
 
Fan123
 
29
14 augustus 2020 om 07:37
Bovendien rijst ook de vraag: wie dan wel Valentijn? Als Hateboer en Gosens niet goed genoeg zouden zijn, wie moet je dan wel opstellen in Oranje?
 
Ijsmuts
 
7
14 augustus 2020 om 07:43
@fan; dat was ook mijn gedachte tijdens het lezen. De vraag moet niet zijn of iemand goed genoeg is voor oranje, de vraag is of iemand beter is als de alternatieven voor zijn positie. Oranje is nml net zo goed als de beste alternatieven.
 
caribbean
 
19
14 augustus 2020 om 07:39
Eerlijk gezegd was ik zelf ook niet echt onder de indruk van Hateboer, nooit geweest ook. Alleen Valentijn zijn argument gaat natuurlijk niet op, welke LB of RB die we hebben kan Mbappe wel afstoppen dan? spelers als Mbappe, Neymar etc. Zijn de moeilijkste spelers om tegen te spelen als back.
 
MrKrillin
 
3
14 augustus 2020 om 08:59
@aad valentijn doet iets te veel best om de volgende Johan Derksen te worden. Die verwacht dat hij de nieuwe "zeiksnor" wordt van Nederland als JD met pensioen gaat.
 
Eagles
 
41
14 augustus 2020 om 07:02
Ja, ik vind dit toch triest hoor. Typisch Driessen ook. 1 slechte wedstrijd en hij springt van z’n luie bank, pakt een pen en begint te schrijven. Opgewonden, want meneer heeft weer een artikeltje vol, kruipt ie dan in bed en is ie me toch een partijtje trots op zichzelf. Trouwens, waren wij Nederlanders Hateboer en de Roon zo erg aan het ophemelen? Viel reuze mee, toch? We zagen dat ze het goed deden in Italië en vonden dat leuk. Volgens mij begreep iedereen wel dat ze heus wel eens een interland zouden spelen, maar niet van vaste waarde zouden zijn. Ze zijn goed, passen perfect bij Atalanta, maar Oranje is net even anders.
 
Fan123
 
8
14 augustus 2020 om 09:51
Net even anders... ??????? Wie zou jij opstellen, als betere optie dan Hateboer en Gosens? Ik zal je vast verklappen dat Dumfries en Blind geen betere optie zijn op die posities.
 
Kolbeinn_Sigi
 
1
14 augustus 2020 om 10:02
Ik vind Dumfries echt niet goed, Blind wel maar niet voor de LB positie. Ik heb Gosens nog te weinig gezien, maar ik geloof niet dat Dumfries echt beter is dan Hateboer.
 
Magistra
 
6
14 augustus 2020 om 10:05
Vind Dumfries beter dan Hateboer hoor. Met name als echte rechtsback i.p.v. wingback.
 
Canniggia
 
1
14 augustus 2020 om 10:33
Idd Dumfries! Anders Karsdorp (moet wel aan zijn condities werken, minder uitgaan en leven voor de sport). Een goede alternatief is Zeefuik. Ik schaar Janmaat beter dan Hateboer.
 
FCG95
 
5
14 augustus 2020 om 10:47
In een 4-3-3 zal Dumfries beter passen, in een 5-3-2 Hateboer. 5-3-2 lijkt mij best mogelijk nu we 4 Cv`s bij de wereldtop hebben. Zeefuik en Janmaat beter noemen dan Hateboer is lachwekkend.
 
La~Decima
 
1
14 augustus 2020 om 12:12
Hateboer is gewoon geen typische Nederlandse rechtsback. Die moet je over de hele flank zetten. Daar ligt zijn kracht ook. Bij Groningen was hij verdedigend al kwetsbaar. Zijn kracht ligt vooral in zijn aanvallende spel zoals zijn voorzetten
 
linksbuiteadem
 
20
14 augustus 2020 om 09:07
Hateboer is indd niet goed genoeg voor Oranje, al speelde hij best redelijk tegen Psg. De Roon speelde echter uitstekend, onzin om te zeggen dat hij aan de bal onvoldoende was. Nauwelijks balverlies. Pakt de bal af en speelt hem vooruit naar de vrije man. Wat meer kan je van zo'n jongen verwachten, dat 'ie eerst nog 3 man uitspeelt en 'm dan in de kruising jaagt?
 
FCG95
 
0
14 augustus 2020 om 10:49
Als hij dat gewoon even gedaan had waren ze door geweest
 
Jesaja
 
0
14 augustus 2020 om 18:30
Hij had natuurlijk wel echt zijn handen vol aan Neymar hoor, dat ene duwtje dat ie gaf doet daar nik aan af. Het is dan ook verder geen schande Neymar is een van de beste voetballers van de wereld.
 
Armando007
 
13
14 augustus 2020 om 09:13
Volgens mij worst Driessen wakker en mag ie zn vrouw niet geven...dus gaat ie al zijn negatieve gevoelens op schrijven over voetballers. Ik heb werkelijk waar nooit iets positiefs van deze man gezien. Altijd dat negatieve.
 
palesky
 
3
14 augustus 2020 om 10:05
ik denk dat we Koeman met een gerust hart naar Barcelona kunnen laten vertrekken. Want dit orakel Driessen kan zo bondscoach worden: wat heeft die er een verstand van zeg! En nu zonder cynisme: wat zit die Valentijn weer uit zijn nek te l*llen zeg! Die gaat echt teveel met de Snor om: stellig iets zeggen alsof het de waarheid is, maar gewoon een mening geven (die, met reden, anders dan de gemiddelde mening is).
 
wptm
 
6
14 augustus 2020 om 10:38
Niet meer serieus te nemen Valentijn. Knapwerk van Atalanta, je komt niet voor niets zover in de CL en de nationale competitie. Hateboer, De Roon en Gosens zijn gewoon meer dan prima spelers.die hebben zich gewoon waargemaakt. Dumfries moet het nog maar eerst eens laten zien bij de eredivisie. Zet Psv, AZ eens in de Italiaanse competitie die komen echt niet na 38 wedstrijden op de 3e stek te staan, bij verre niet.ajax mag al blij zijn om bij de eerste 5/6 te komen.dit om maar aan te geven dat dit zeker bruikbare jongens zijn voor het Nationale team.driessen in het voetbalcafe ok, maar verstand van het voetbal, houdt toch op, waardeloos.
 
pinko
 
2
14 augustus 2020 om 10:59
Atalanta is de som van het collectief. En dat team is prima geboetseerd. Maar Driessen heeft wel een punt als hij het heeft over de afzonderlijke kwaliteiten van die spelers. Dat is toch niet zo kwalijk? We kennen toch allemaal de tekortkomingen van genoemde spelers? Dus storm in een glas water. Maar dat Driessen niet bij iedereen is geliefd, is wel duidelijk;-))).
 
andyking
 
2
14 augustus 2020 om 11:51
Laat het selecteren nu maar over aan de bondscoach, Valentijn. Die heeft er wat meer kijk op.
 
AFCA_Braatje
 
1
14 augustus 2020 om 12:09
Die Valentijn Driessen begint me zo langzaam aan net zo zeer tegen te staan als die idioot van een Raymond Verheijen. Niemand zit op hun mening te wachten, maar toch komen ze in het nieuws.
 
 
1
14 augustus 2020 om 12:46
Het is beter dan wat er nu loopt. Daar gaat het om. We spelen nu met een CV op rechtsback en een soort CV, Defensieve middenvelder of wat Blind's beste positie ook is op links. Je moet daar snelle jongens met power hebben. Dumfries kan dat ook, maar Atalanta was dit seizoen gewoon heel goed. Dat ze verliezen van een ploeg met 2 spelers die zo duur zijn dat je van hun transferbedrag de stad Bergamo kan kopen is ook niet echt een schande. En het scheelde maar heel weinig.