Aad de Mos: 'Ik vind het meer een rugbyer, ik houd niet van die types'
Maandag, 4 oktober 2021 om 16:08

Aad de Mos is nog niet overtuigd geraakt van Carlos Vinícius. De oud-trainer vindt dat de huurling van Benfica nog weinig potten heeft kunnen breken tijdens zijn eerste maanden bij PSV. Voor de in vorm verkerende Ibrahim Sangaré heeft De Mos daarentegen wel positieve woorden over. Zondag opende Sangaré met een fraai doelpunt de score in de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1).

"Ik heb vanaf het begin gezegd: 'Als je bij Benfica niet mee kunt, waarom zou je dan bij PSV wel meekunnen?'", geeft De Mos aan over Vinícius in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Zijn manier van spelen, in tegenstanders gaan hangen, is ook niet mijn manier van spelen. Ik vind het meer een rugbyer. Ik houd niet van die types en hij zal ook geen potten bij PSV gaan breken, denk ik." De spits viel afgelopen week nog in tijdens de gewonnen duels met Sturm Graz en (1-4) en Sparta (2-1), maar was niet bij een van de doelpunten betrokken.

PSV-watcher Rik Elfrink valt op dat Sangaré in balbezit enorm aan het groeien is, iets wat De Mos alleen maar kan beamen. "Hij ontwikkelt zich. Hij heeft ook vertrouwen opgedaan bij de nationale ploeg, want bij Ivoorkust scoort hij ook." Sangaré maakte twee doelpunten in twaalf interlands; zijn laatste treffer voor Ivoorkust dateert van 5 juni in de vriendschappelijke interland tegen Burkina Faso (2-1). "Het is ook een speler de tijd nodig heeft, want hij komt uit een andere voetbalcultuur." Volgens De Mos is de defensieve middenvelder nu helemaal gewend geraakt bij PSV en zal hij alleen maar beter worden.

Volgens de oud-trainer worden types als Sangaré vaak onderschat door de Nederlandse media en het publiek. "Kijk naar Edson Álvarez, die kon er ook helemaal niks van. Dat wordt ook allemaal geloofd door de praatprogramma's, maar bij een gerenommeerde trainer als Roger Schmidt staat Sangaré telkens als eerste op het wedstrijdformulier. De trainer benoemt ook elke keer zijn kwaliteiten", geeft De Mos aan, die verwacht dat PSV nog veel plezier aan de Ivoriaan gaat beleven. "Op de lange termijn zie ik hem wel vertrekken naar een grote Spaanse club of naar Engeland."

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
kenno
 
5
4 oktober 2021 om 16:12
Met alle respect voor de carriere van Aad de Mos in de jaren '80-'90, maar hiermee moet hij toch een beetje op gaan houden. Hij begint echt het lachertje van de analisten te worden en vindt dan dat hij op deze manier zijn mening moet geven. Weet ook wanneer je moet stoppen (zoals wel meerdere analisten) en gewoon lekker van je pensioen moet gaan genieten.
 
MVB-PSV
 
15
4 oktober 2021 om 16:18
Hij zegt hier toch hele normale dingen? Die ook nog is kloppen. True vaak genoeg zit hij ernaast. Maar zo ook elke analist.
 
NicoMos
 
1
4 oktober 2021 om 17:21
inderdaad Aad heeft groot gelijk
 
Deem.
 
2
4 oktober 2021 om 18:23
Nouja. Als je dan een lans breekt voor types als Sangare en Alvarez, en zegt dat Nederlanders ze te snel afbranden, maar iets daarvoor nog aangeeft dat Vinicius geen voetballer maar een rugbyer is... Dan vind ik het moeilijk je serieus te nemen.
 
Yelle
 
3
4 oktober 2021 om 16:25
Normaal zou ik het roerend met je eens zijn, maar deze reactie lijkt al te zijn getypt voor het artikel is verschenen. Aad trapt hier weliswaar open deuren in, maar zijn mening en argumentatie is wel steekhoudend.
 
blaugrana11
 
2
4 oktober 2021 om 17:28
Tsja neem aad niet zo serieus zou ik dan zeggen. Ik ben het wel met hem eens en moet zeggen dat ik die vinicuis tot nu toe echt categorie mitroglu vind
 
kenno
 
0
5 oktober 2021 om 11:58
Ik snap wat jullie allemaal zeggen, maar het is zo snel oordelen. Ritme is denk ik altijd het belangrijkste voor een speler. Hij komt laat binnen, heeft de voorbereiding amper meegemaakt en speelt amper. Zie nu bv. Neres bij Ajax. Staat wissel, speelt minder en raakt geen pepernoot meer. Daarnaast heb ik een allergie voor Aad de Mos (maar dat is persoonlijk) en zeker na zijn opmerking 'obispo is de beste NL verdediger', nadat die jongen 1-2 goede wedstrijden speelde.
 
RomBomCu
 
9
4 oktober 2021 om 16:18
Ik ben van mening dat vinicius tot nu toe nog niet de doelpunten machine is gebleken maar je wel afgelopen wedstrijd zag waarom het toch wel een aanwinst is voor bij de selectie. Bijvoorbeeld de goal van sangare kan je ook redelijk op conto van vinicius schrijven, die 2 verdedigers bezig hield waardoor ze te laat waren met het uitstappen. Dit gaf sangare genoeg tijd om uit te halen. In wedstrijden zoals gisteren waarbij de tegenstander met 11 man voor de goal gaat staan is het juist fijn om zo een rugby speler in het team te hebben want aan snelheidsduivels zoals vertessen en bruma heb je dan niks. Dat zag je ook al tegen Benfica.
 
Yelle
 
9
4 oktober 2021 om 16:27
Hij scoort nog niet en daar wordt een spits op afgerekend, maar de selectie had een ander type dan Zahavi nodig en die heb je met hem wel. Werkt hard, houdt vaak 2 tegenstanders bezig, maakt oorlog in de 16. Tegen Benfica hadden we hem juist erg goed kunnen gebruiken.
 
MT87
 
5
4 oktober 2021 om 16:27
Groot gelijk en ook goed dat hij Alvarez ook even noemt. Het is van de zotten als je zowat elke wedstrijd van je club zo'n speler in zijn functie ziet schitteren, om dan 's avonds in de talkshows te horen te krijgen dat ze er niks van kunnen. Vinicius wil ik nog geen oordeel over vellen. Hij is in een paar zware wedstrijden als stormram ingevallen, waarbij ik hem tegen Sturm Graz (op die gemiste kans na) best goed vond. Had hij ook een mooie voorzet. Gisteren speelde hij ook weer in 4222, dat is ook niets. Hopelijk mag hij eens een wedstrijdje vanaf het begin op 9, of in ieder geval wat langer meedoen. Kan me nauwelijks voorstellen dat hij als pinch-hitter is gekomen, want hij schijnt totaal geen kopper te zijn.
 
Aguerooo
 
5
4 oktober 2021 om 16:48
Gister meerdere discussies gevoert met mensen wie hem al af hebben geschreven, ik begrijp dat nooit zo goed. Die jongen heeft nog geen enkele keer mogen starten en heeft steeds in moeten vallen bij een achterstand of gelijkspel. Ik wil inderdaad ook Vinicius wel een keer in de basis zien, en kijken wat hij ermee doet. Het is geen topspits, maar ik denk echt wel een bruikbare speler wie Gakpo, Gotze en Madueke alleen maar beter kan maken met zijn grote lichaam en balvastigheid. Spelers afschrijven na een aantal minuten is altijd zo makkelijk. Boscagli was in zijn eerste jaar bij PSV (onder v Bommel) ook echt dramatisch, de mensen wie hem allemaal afschreven hoor ik nu ook niet meer.
 
Japie_Krekel
 
5
4 oktober 2021 om 16:29
"maar bij een gerenommeerde trainer als Roger Schmidt staat Sangare telkens als eerste op het wedstrijdformulier. De trainer benoemt ook elke keer zijn kwaliteiten. Deze gerenommeerde trainer vond Rosario ook een topplayer. Niet dat ik Sangare niet beter vind dan Rosario overigens, maar niet alles wat Schmidt zegt moet je serieus nemen, want dan gaan we straks nog echt denken dat de Go Ahead Eagles een of andere topploeg hebben en dat de KNVB in samenwerking met de scheidsrechters een enorm complot hebben gesmeed om het succes van Schmidt en PSV te ondermijnen
 
RaulSilva
 
23
4 oktober 2021 om 16:39
En ook niet alles wat Japie zegt moeten we serieus nemen mensen!
 
Japie_Krekel
 
5
4 oktober 2021 om 16:51
dat hoeft ook niet. Ik heb ook wel eens opmerkelijke uitspraken gedaan, maar nog niet zover gezocht gelukkig dat ik heb beweerd dat Go Ahead Eagles een of andere geweldige ploeg is en dat Rosario een topplayer is
 
Cas1
 
0
4 oktober 2021 om 17:15
Geef die jongen wat tijd. Geef hem wat speelminuten vanaf het begin en niet alleen als het mis dreigt te gaan Pas dan kan je een oordeel vellen vind ik. BTW hoe staat het met Romero, hij was toch ingevallen een keer? Of vergis ik mij. Is hij weer geblesseerd. Hoop het niet voor hem
 
Davilla_7
 
1
4 oktober 2021 om 18:29
Mensen die zeggen dat Vinicius tijd nodig heeft begrijpen niet dat Vinicius voor de korte termijn is gehaald en juist aangetrokken is om in wedstrijden waarin het moeizaam loopt, zoals tegen Feyenoord, Sparta, Sociedad en Willem II, iets te voegen waardoor PSV als het ware een "plan B" kan hanteren. Vinicius voegt echter helemaal niets toe wat dit elftal nog niet heeft. Dat de uitvoering soms niet lukt kan natuurlijk gebeuren, maar hij heeft gewoon geen speciale kwaliteiten. Hij is groot en sterk, maar kan niet koppen, hij is niet echt snel en heeft een uiterst povere techniek. Vinicius heeft nu al bijna net zoveel minuten gespeeld als Mitroglou twee seizoenen terug bij PSV en ik moet zeggen dat ik van laatstgenoemde meer onder de indruk was. Het is uiteindelijk gewoon wanbeleid wat PSV gevoerd heeft; Joel Piroe voor een appel en een ei laten gaan en dan Vinicus huren van Benfica. Na het aantrekken van Bruma, Baumgartl en Doan is dit de vierde grootste fout van John de Jong.