AC Milan lijdt in knotsgekke slotfase pijnlijke nederlaag
Maandag, 17 januari 2022 om 20:31

AC Milan is maandagavond in de Serie A diep in blessuretijd tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. Eerst floot scheidsrechter Marco Serra te vroeg af bij een geldige goal van Junior Messias, waarna Emmanuel Gyasi in de slotseconden de 1-2 tegen de touwen schoot. Tegelijkertijd was Napoli dankzij twee treffers van Hirving Lozano met 0-2 te sterk voor Bologna. Door de nederlaag laat Milan de kans liggen om de koppositie van Internazionale over te nemen. Het gat met i Nerazzurri bedraagt nu twee punten, terwijl Napoli door de zege op vier punten van Milan volgt.

AC Milan - Spezia 1-2
In het Serie A-duel met Spezia, waar Jeroen Zoet op de bank zat, was het alleen Milan dat voor rust de klok sloeg. Leão deelde al snel een speldenprik uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Na ruim een kwartier spelen was hij vanuit dezelfde positie nog dichter bij de openingstreffer. Ditmaal kon doelman Ivan Provedel ternauwernood met zijn rechterbeen redding brengen. Het spitsenduo Leão - Zlatan Ibrahimovic werd continu in stelling gebracht, maar had het vizier niet op scherp. Provedel wist zich met enkele uitstekende reddingen te onderscheiden, maar benadeelde Spezia op slag van rust door na een moeizame aanname Leão neer te halen. De bal ging na tussenkomst van de VAR op de strafschopstip, echter vergat Theo Hernández het cadeautje uit te pakken.

De verdediger schoot van elf meter naast, maar kon een minuut later alsnog juichen, toen een lange bal van Rade Krunic met enig geluk bij Leão terechtkwam. De aanvaller passeerde de uitkomende Provedel door het speeltuig subtiel over hem heen te tikken: 1-0. De vele gemiste kansen kwam de ploeg van trainer Stefano Pioli na rust duur te staan, want halverwege de tweede helft liep het tegen een onverwachte gelijkmaker aan. Daniele Verde zette de bal strak voor, waarna Kevin Agudelo geheel ongedekt kon binnenschieten: 1-1. Het ging in blessuretijd uiteindelijk nog helemaal mis voor Milan. Eerst floot scheidsrechter Marco Serra te vroeg af bij een doelpunt van Junior Messias. In de allerlaatste minuut greep Spezia vervolgens de volle buit, toen Emmanuel Gyasi een counter afronde: 1-2.

Bologna - Napoli 0-2
De ban werd na twintig minuten gebroken door de bezoekers, nadat Eljif Elmas de bal op intuïtie de bal voor het doel trok. Lozano toonde zich alert door voor zijn directe tegenstander te komen en in de linkerhoek doel te treffen: 0-1. Fabián Ruiz dacht de marge nog voor rust te verdubbelen, maar moest toezien hoe zijn doelpoging op de lat belandde. Bologna, waar Sidney van Hooijdonk op de bank begon kon aanvallend geen vuist maken. De wedstrijd werd na rust in het slot gegooid door Lozano, die via een counter een niet te missen kans werd geboden door Ruiz: 0-2

Meer nieuws
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
7
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
52
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
maurootje
 
7
17 januari 2022 om 20:33
Man, echt zo’n typische wedstrijd waarin de bal er niet in wilt, maar zij er wel 2 scoren…Ondanks die wedstrijden bij het seizoen horen, bij elke club, voelt het altijd zo machteloos als het bij je eigen cluppie gebeurd. Met een B team moet je hier gewoon winnen. Geen man overboord, slechts 2 punten achter, maar toch. Nu moet je tegen juve en inter winnen. Gelukkig Theo geen geel gepakt, anders was hij geschorst.Ik kan het niet helpen dat ik er nog steeds vertrouwen in heb tegen juve en inter. Puur omdat Tonali en Leao van de partij zijn en ook Romagnoli zal weer de leiding achterin gaan benen en het weer dichttimmeren, wat Gabbia achterin, kan niet. Bakayoko en Krunic op het middenveld is nul ideeën. Met Romagnoli en Tonali krijg je toch kleur op de wangen, ook is Calabria weer terug.En we zoeken nog steeds een goede rechtsbuiten..Saelemaekers komt te kort, Messias begon sterk maar die gaat niet veel meer groeien en dit is ook niet goed genoeg.En de impact van Ibra is toch iets minder dit jaar. Hopelijk spaart hij z’n genialiteit voor tegen Juve en inter.We gaan het zien.Altijd Forza MilanEdit; Scheidsrechtersbond heeft zojuist excuses gemaakt naar Milan m.b.t. Arbitrale dwaling door te vroeg fluiten terwijl er een goal werd gemaakt.Tja. Maakt het eigenlijk alleen nog maar zuurder
 
zanetti44
 
6
17 januari 2022 om 20:38
Wat voor kleur krijg jij dan op je wangen van Romagnoli? Waarschijnlijk rood van woede, want het is een zeer matige verdediger. Die zou bij Inter gewoon zwaar bankzitter zijn.
 
maurootje
 
3
17 januari 2022 om 20:41
Beter dan Gabbia en Kalulu; ervaren (Gabbia niet) en een echte verdediger (Kalulu niet)
 
Rossoneri27
 
21
17 januari 2022 om 20:42
Snap dat je onze rivaal bent maar je bent wel erg kleinerend aant doen, ja Inter heeft de betere selectie en wordt wss kampioen, gefeliciteerd en laat ons lekker discussieren over Milan ipv het alleen maar afkraken.
 
Interm
 
7
17 januari 2022 om 20:47
Nee Romagnoli is een matige verdediger en niet Milan waardig vind ik, ik denk dat zanetti daarop bedoelt. Genoeg Milan fans die zich aan hem ergeren.
 
zanetti44
 
8
17 januari 2022 om 20:48
Dat ook inderdaad en ik snap ook niet waarom sommige voetbalvolgers hem een goede verdediger vinden. Echter zijn er genoeg Milanisti die hem goed vinden en in het verleden noemden ze hem ook weleens beter dan Skriniar wat ik heel raar vond.
 
SocioFan1
 
2
17 januari 2022 om 20:45
Wou net zeggen ja, waar kan dat aan liggen? Merk toch een verschil op, in het begin met Ibra`s aanwezigheid zag je de spelers echt vechten, rennen en alles, maar dat lijkt nu minder te zijn ofso. Het gezag wat er in het begin was lijkt aan het verwateren ofso. Of ligt het toch aan iets anders? Het is iig wel opvallend want dit oogt iig veel minder dan voorheen. Alhoewel Kjaer ook een enorme gemis is, leiderschap en organisator achterin.
 
Lierse1997
 
9
17 januari 2022 om 20:34
Zeer ongelukkige situatie voor Milan bij de 2-1, en dan is het extra zuur dat in de 96ste minuut de 1-2 valt. Wel goed nieuws voor inter want opnieuw uitlopen tot 5 punten is nu wel echt mogelijk.
 
RicottoFC
 
2
17 januari 2022 om 21:10
Ik hoop het niet... hoop echt dat Ac Milan dit jaar kan stunten.
 
OKC_Thunder
 
4
17 januari 2022 om 20:35
Dit is voetbal. Dit is mooi als het bij je concurrent gebeurt, maar oh zo pijnlijk bij je eigen cluppie. Behalve die onterecht afgekeurde goal, die slaat echt nergens op. Al hadden we het zelf allang al moeten afmaken. Erg erg zuur dit.
 
zanetti44
 
5
17 januari 2022 om 20:36
Milan mag zich echt doodschamen dat het hier verliest. Dit Milan is ook absoluut geen titelkandidaat en ik zie ze ook uiteindelijk op -10 ofzo van inter eindigen.
 
Lierse1997
 
19
17 januari 2022 om 20:41
Milan op hun sterkst is wel een kandidaat vind ik persoonlijk. Maar als je Kjaer en Tomori mist door zware blessures en dan ook nog eens problemen krijgt op het middenveld dan houdt het ook wel een keer op natuurlijk.
 
Interm
 
8
17 januari 2022 om 20:49
Naar mijn mening missen zij wel een goede spits om echt titelkandidaat te zijn. Zlatan is goed, maar veel te oud om mee te gaan strijden voor de titel.
 
zanetti44
 
2
17 januari 2022 om 20:50
Denk dat het dan alsnog gewoon een goede 2e was geweest net als vorig seizoen. In vergelijking met Inter zijn ze gewoon in de gehele breedte nog zwakker vind ik zelf. Nu zijn ze het nog niet naar mijn mening maar indien ze gewoon CL halen komende jaren zoals Inter ook doet zie ik ze uiteindelijk wel een serieuze gooi doen naar de scudetto.
 
Lierse1997
 
2
17 januari 2022 om 20:50
Een goede spits is inderdaad echt een groot gemis. Want op Ibra en Giroud kan je toch moeilijk een heel seizoen rekenen.
 
GShumway
 
1
18 januari 2022 om 00:27
Dat riep ik als roodzwarte ook al meteen. Je spitsen zijn 40 en 34 jaar oud. Zlatan is bewezen dat hij een goal kan maken, maar bij Giroud heb ik altijd twijfels. Maar zijn beide niet de spelers waar Milan verder mee moet gaan. Natuurlijk heeft Zlatan impact ( vanaf zijn rentree begon het ergens op te lijken) maar het is nog steeds niet goed genoeg. Leuk voor top 4 Serie A, maar in Europa stond je gewoon voor lul. Maar ja, eerst maar eens geld genereren via de CL, en weer wat statuur krijgen in Europa. Voor de meeste spelers die boven de middelmaat uitstijgen is CL voetbal gewoon een eis. Opbouwen kost tijd en tegenwoordig bakken met geld, maar ik denk wel dat het haalbaar is om weer structureel bij de top 16 van Europa te geraken.
 
AndreaPetagna7
 
10
17 januari 2022 om 20:55
Vind een fit Milan beter dan Inter om eerlijk te zijn. Ze hebben gewoon erg pech met blessures helaas. Zelfde als mijn club; Napoli met fitte spelers had zeker 6-9 punten meer gehad
 
Lierse1997
 
6
17 januari 2022 om 21:12
Ik vind inter op zowat elke positie sterker eerlijk gezegd. Theo zou er zeker in staan bij inter, maar dat is zowat de enige vind ik eerlijk gezegd. Dumfries, Dzeko en Hakan zijn nu ook geen wereldtop maar de alternatieven bij Milan zijn dat ook allerminst.
 
maurootje
 
5
17 januari 2022 om 21:32
Een invorm Leao,Theo,Tonali zouden met gemak basis staan bij inter of vind jij Peresic en Brozovic zo geweldig? En daarbij vind ik Duo Kjaer en Tomori niet beter dan dat bij Inter maar zeker ook niet minder. Kortom, het valt allemaal wel mee hoeveel beter inter is, alleen aanvallend hebben zijn zij stuk beter en hebben meer opties; Lautaro en Dzeko kunnen wisselen voor Correa en Alexis Sanchez? Dat is sterk. Maar Een volledig Milan tegen volledig Inter? De voorkeur zal gaan naar inter maar het zal niet veel schelen in mijn ogen.
 
Lierse1997
 
11
17 januari 2022 om 21:38
Brozovic is geweldig ja. Al drie jaar 1 van de beste zo niet de beste middenvelder van de serie A. Leao zou er niet instaan want die past niet in het systeem op de wingback waar Theo dan zou staan in plaats van perisic. En waar zou Tonali staan? Barella en Brozovic zijn een stuk beter. En naast die twee ga je geen Tonali of kessie zetten.
 
Interm
 
5
17 januari 2022 om 21:39
Er zijn naar mening weinig betere middevelders dan Brozovic, wordt echt ongelooflijk onderschat. Valt niet op maar hij bepaald het spel en dirigeert al jaren het middenveld bij Inter. Tonali begint net pas een goed seizoen te draaien, maar is echt niet het niveau van onze Kroatische wk-finalist.
 
maurootje
 
2
17 januari 2022 om 21:47
@Lierse ik zou zonder twijfel Tonali naast Barella zetten, zoveel voetbal samen, en dan Tonali ook nog eens verdedigend sterk. Ik hoop dan ook dat ze samen het middenveld zullen vormen bij het Italiaans elftal. Maar misschien dat ik de Kroaat onderschat, dat kan natuurlijk
 
M_Icardi9
 
4
17 januari 2022 om 21:58
Brozovic is toch een lange tijd één van de beste regista’s op dit moment in de Serie A? Tonali komt nu pas een beetje op gang bij Milan. Wel ben ik altijd al gecharmeerd geweest van Leao. Hij heeft techniek, snelheid en lengte. Zelfde geldt voor Theo.
 
MarcoVerratti
 
3
17 januari 2022 om 22:16
De enige spelers die kans maken op een basisplaats zouden Kessié (al doet Hakan het wel heel goed de laatste maanden, en zijn Barella Brozovic een klasse beter), Theo (al is dat wel een beetje alles of niets en is Perisic een van onze beste spelers dit seizoen) en Leao (al heeft die niet echt een ideale positie binnen ons systeem). Voor de rest zou ik niemand van Milan een basisplaats bij ons zien veroveren hoor.
 
stravven
 
3
17 januari 2022 om 22:47
Hoezo? Als de scheidsrechter iets langer had gewacht bij de goal van Messias dan had Milan hier waarschijnlijk gewoon gewonnen.
 
ACMJannik
 
1
18 januari 2022 om 09:37
Hahahahahahaha, fantastische reactie weer van een inter fan. Jullie kregen het B team van Atalanta ook niet aan de kant.
 
zanetti44
 
1
18 januari 2022 om 10:45
Atalanta B is eventueel nog altijd beter dan Spezia. En wij speelden uit en jullie thuis. Het is ook veelzeggend dat jullie je grote voorsprong hebben weggegeven en Inter nu zelfs met 1 wedstrijd minder gespeeld te hebben boven Milan staat.
 
SpazioInter
 
9
17 januari 2022 om 20:36
Heerlijk resultaat, we lopen gewoon nog uit mét een wedstrijd meer. Grazie Motta!
 
Rossoneri27
 
1
17 januari 2022 om 20:37
We waren gewoon te slecht, zelfs al mis je 6 basisspelers zoals vandaag, je moet nog steeds winnen en we hadden meer dan genoeg kansen (door een brilliante Leao). Dan zakken Kalulu (eig een backup rb) en Gabbia (jeugdspeler en normaal gesproken 5de keus) door de mand als CBs bij de goals. En dan fluit de scheids ook nog meteen bij een overtreding terwijl er een goal uitkwam... bij voordeel hadden we 2-1 gemaakt. Maar goed, nog steeds, aan onzelf te danken.
 
ACMark
 
1
17 januari 2022 om 20:38
Scheids wist meteen dat ie fout zat, heb dan ook wel weer met hem te doen. Blijft wel enorm zuur, want dit zijn dure punten met Juve en Inter als volgende tegenstanders. Voor je het weet moet je straks weer knokken om in de top 4 te blijven, want met deze uitgedunde selectie kun je niet voor de Scudetto strijden. Een centrum Kalulu-Gabbia en middenveld Bakayoko-Krunic is echt niet goed genoeg.
 
quagliarella07
 
4
17 januari 2022 om 20:39
Mooi?? ik kon sowieso al leven met een gelijkspel tegen Atalanta maar nu al helemaal met nog een wedstrijd tegoed!!!
 
jfit
 
3
17 januari 2022 om 20:40
Wel zuur op deze manier je toto verliezen?? als die scheid even had gewacht met fluiten bij die afgekeurde goal was die binnen.
 
Calcio Kantine
 
4
17 januari 2022 om 20:56
Milan bestolen door de scheidsrechter. Punt. Zelfs Andrea Bocelli ziet dat hij de voordeelregel had moeten toepassen. Als Milan dit seizoen 1 of 2 punten achter Inter eindigt, is dit geheel aan de heer Serra te danken. Doet heel erg denken aan die Muntari-goal tegen Juventus van een aantal jaar terug.
 
LucaAbbracciante
 
9
17 januari 2022 om 21:02
Bestolen, vorig jaar een record aan penalty's gekregen en dit jaar ook weer goed op dreef. Het kan ook eens tegen zitten.
 
Calcio Kantine
 
1
17 januari 2022 om 21:15
Dit simpel afdoen als 'tegen zitten' is te makkelijk. Dit zijn de basics voor een scheids en dan doet hij dit? Kom op man. En wat betreft die penalty's: enige onterechte was thuis tegen Roma. Maar dat kwam ook door compensatiegedrag van de scheids, die daarvoor al een rare penalty aan Roma gaf.
 
maurootje
 
1
17 januari 2022 om 21:35
Tja en dan zeggen sommige dat de scheidsrechter Milan juist helpt. Weer hebben veel pech met blessures en scheidsrechter dwalingen. Ooit komt het goed. Maar natuurlijk ligt het ook aan Milan. Ze hebben genoeg spelers, maar niet in kwaliteit. Een Kessie en Tonali ruil in in voor een Bakayoko en Krunic, Ze hebben geen rechtsbuiten. Geen 2e nummer 10; dat kan gewoon niet
 
GShumway
 
0
18 januari 2022 om 00:35
Het probleem bij Milan is dat Pioli alleen poppetjes 1 op 1 kan vervangen. Hij kan niet schakelen tussen systemen omdat die variatie totaal niet aanwezig is in de selectie. Daar verras je een tegenstander niet mee, als je een hangende rechtsbuiten vervangt voor een andere. Het wordt pas interessant als je een verdediger eraf haalt en er een aanvallende middenvelder of aanvaller bij kan gooien, en van 451 naar 352 of 343 kan schakelen. Maar dat kan niet, want het materiaal is er niet. Simpel gezegd, Milan heeft geen plan B, en als je prijzen wil winnen heb je dat wel nodig. Buiten het feit dat je in eigen huis een ploeg als Spezia gewoon met 2 of 3-0 aan de kant moet schuiven.
 
maurootje
 
0
18 januari 2022 om 01:19
Heb je helemaal gelijk in. Vind Pioli altijd wel prima wisselen; matig presterende spelers gaan eraf; maar daar blijft het bij. Is geen plan B, de wissels gaan mee met het zelfde spelletje behalve wellicht nog meer hun beste doen
 
afgpower
 
2
17 januari 2022 om 22:40
Niet verwacht dat Milan zou verliezen. Dit zijn nog eens lekkere meevallers.
 
MartinRafter629
 
0
18 januari 2022 om 01:22
Juve- Milan as zondag wordt nu extra leuk voir de neutrale toeschouwer...
 
afgpower
 
0
18 januari 2022 om 12:56
Zeker. Juve moet winnen om aan te haken voor top 4. Milan moet winnen om te strijden voor eerste plek.
 
MartinRafter629
 
0
17 januari 2022 om 23:47
Vergeleken met Atalanta vs Inter gister een niveau lager. Milan wat beter met n uitblinkende Ibrahimovic (38!!!) en ook de donkere jongen linksbuiten steeds gevaarlijk. Spezia gevaarlijk 2e helft in de counter; keeper een hoofdrol. Milan beklaagde zich over het vóór de goal affluiten. Maar onterecht, Spezia hield op met voetballen na het fluitsignaal. Wel weer veel Commedia della Arte- wat n gemauw, gemiep, gezeik, gezeur, gebedel, geschwalb en geouwehoer steeds.
 
GShumway
 
1
18 januari 2022 om 00:30
Ibra is 40. En voldoet nog voor de Serie A, maar niet meer om het echte verschil te maken.
 
MartinRafter629
 
0
18 januari 2022 om 01:20
40 al!! Ik vond m goed. Als persoon vaak een lul maar als voetballer had hij de Gouden Schoen verdiend