AC Milan stuurt Alen Halilovic in extremis tot medio 2020 naar België
Vrijdag, 1 februari 2019 om 00:12

Alen Halilovic vervolgt zijn loopbaan bij Standard Luik, zo melden de Belgische club en AC Milan via de officiële kanalen. De 22-jarige aanvaller wordt anderhalf jaar bij de club uit Luik gestald. In de huurovereenkomst is een optie tot koop inbegrepen.

Halilovic maakte vorig jaar zomer de transfervrije overstap van Hamburger SV naar AC Milan, maar dat was geen onverdeeld succes. De negenvoudig Kroatisch international kwam alleen in het toernooi van de Europa League in actie. In de duels met F91 Dudelange (thuis en uit) en Olympiacos stond hij in totaal slechts 61 minuten binnen de lijnen.

In Luik gaat Halilovic opnieuw proberen om zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. Hij maakte medio 2014 op pas achttienjarige leeftijd de overstap van Dinamo Zagreb naar Barcelona. Hij had toen al dik zestig duels voor de Kroatische club in de benen. Hij speelde in januari 2015 echter zijn enige duel voor Barcelona: een invalbeurt van 29 minuten tegen Elche in de Copa del Rey.

Halilovic speelde dertig duels voor Barcelona B en werd uitgeleend aan Sporting Gijón. Medio 2016 werd hij voor 5,5 miljoen euro aan Hamburger SV verkocht, met een terugkoopclausule van 10 miljoen euro. Een half jaar later werd hij echter al aan Las Palmas verhuurd, dat de optie tot koop in het huurcontract niet lichtte. De Kroaat vertrok afgelopen zomer transfervrij naar Milan, na de degradatie van HSV naar de 2. Bundesliga.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
4
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
23
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
15
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
maurootje
 
2
1 februari 2019 om 00:23
Ik weet niet of hij daadwerkelijk te kort kwam. Want hij heeft maar 69 min wat mogen laten zien. Wellicht is dat veelzeggend. Jammer. Kwam van barca dus, hoop je dat hij ook iets kan.
 
Awkward Turtle
 
2
1 februari 2019 om 00:28
Ah, hij speelde bij Milan dus. Ik vroeg me al af wat er van deze jongen terecht gekomen was. Werd ooit toch gezien als één van de parels van de Barça jeugd samen met Denis Suarez als ik mij niet vergis. Ik hoop dat het talent er nog een keer uitkomt.
 
Medalofhonor
 
16
1 februari 2019 om 00:48
Is nooit een jeugdspeler van Barcelona geweest, heeft tijdens zijn jeugd bij Dinamo Zagreb gespeeld Barcelona nam hem dan wel over en stalte hem bij Barcelona B, helaas niets van gekomen.
 
Arno_P
 
0
1 februari 2019 om 00:52
Had nooit voor Barcelona moeten kiezen maar voor een club zoals Ajax. Dan had ie wel meer speeltijd gehad en kunnen schitteren. Nu is het weer een afgedane 'top' talent die in de vergetelheid raakt. Eeuwig zonde!
 
USofDude
 
7
1 februari 2019 om 01:05
Onmogelijk zoiets met zekerheid te zeggen helaas. Was misschien bij Ajax ook enorm tegengevallen. Misschien is hij zo erg geflopt omdat hij simpelweg niet zo goed is. Allemaal opties. Ik heb ook het liefst dat alle supertalenten naar Ajax komen, maar om eerlijk te zijn is van al die supertalenten de afgelopen tien jaar vrijwel alleen Eriksen écht geslaagd.
 
SavedByTheBell
 
2
1 februari 2019 om 08:29
Wat @ Usofdude al zegt. Er zijn geen garanties dat je bij Ajax ineens de pannen van het dat zou gaan voetballen. De hoeveelheid jeugdspelers die gehyped worden staan totaal niet in verhouding met hoeveel hun potentie echt waarmaken. Denk alleen al aan Freddy Adu of Bojan Krkic. Daarnaast zijn er in de jeugd van Ajax ook ontzettend veel 'next best things' die in schoonheid stranden. Deze transferperiode zijn er al enkele jongens vertrokken die met veel poespas naar de jeugdopleiding werden gehaald. Als je flopt vanuit Barcelona heb je nog een soort vangnet omdat je van Barcelona afkomt. Als je bij een Nederlandse club flopt kan je meestal louter terug naar een ploeg in je eigen land.