The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
Maandag, 29 april 2024 om 13:32

Mohamed Salah blijft Liverpool naar alle waarschijnlijkheid trouw deze zomer. Dat schrijft journalist David Ornstein maandagmiddag namens The Athletic. Salah zou nog geen signalen hebben vertoond van een vertrekwens, waardoor Liverpool nog minimaal één seizoen op de Egyptenaar rekent. Arne Slot krijgt dus nog de kans met hem te werken.

Nu Salahs contract bijna afloopt, doen geruchten over een vertrek van Anfield steeds vaker en luider de ronde. Afgelopen zomer probeerde Ittihad Club de Egyptische ster al te strikken, maar toen hield Liverpool de boot af.

The Reds stonden erop dat Salah zijn contract zou uitdienen, en lijken nu zelfs nog wat langer van hun vedette te mogen genieten. Volgens Ornstein rekent Liverpool nog minstens één seizoen op Salah.

Dat zou betekenen dat de 31-jarige Egyptenaar zijn achtste contractjaar bij Liverpool in gaat. Salah kwam in 2017 naar Merseyside en behoefde nauwelijks aanpassingstijd. In zijn debuutjaar werd Salah direct clubtopscorer met 44 goals over alle competities. In seizoen twee veroverden Liverpool, Salah én manager Jürgen Klopp al de Champions League.

De relatie met diezelfde Klopp deed de vertrekgeluiden onlangs echter aanzwellen. De twee kregen het aan de stok na West Ham United - Liverpool (2-2) en wisten de boel maar moeilijk te sussen. Wie weet beschouwt Salah de swap voor Slot als een onbeschreven blad. Vorige week werd bekend dat de Feyenoord-trainer de vertrekkende Klopp gaat vervangen op Anfield.

Hoewel Klopp hoopte af te zwaaien bij Liverpool met een landstitel, lijkt die kans te zijn verkeken. Met nog drie wedstrijden te gaan staan the Reds derde in de Premier League, vier punten achter nummer twee Manchester City en vijf achter koploper Arsenal.

The Citizens hebben bovendien nog een duel tegoed. Het enige kampioenschap tot dusver behaalden Liverpool en Klopp in het seizoen 2019/20.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:59
23:59
FC Barcelona heeft belangrijke plek twee voor het grijpen na nederlaag Girona
2
   
23:40
23:40
Op hol geslagen Bentancur moet door ploeggenoot bij zinnen worden gebracht
6
   
23:25
23:25
Real Madrid voert show op in Bernabéu; Ancelotti staat voor keepersdilemma
21
   
23:16
23:16
ADO doet goede zaken in KKD-play-offs met verdiende zege op De Graafschap
8
   
23:03
23:03
Tijjani Babangida verliest na broer Ibrahim ook zoon Fadil (1) na auto-ongeluk
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
somagunner
 
14
29 april 2024 om 13:36
Dat Saudi clubs 100 miljoen voor hem willen neerleggen kan dus naar de prullenbak, ze hadden hem vorig jaar moeten verkopen toen het nog kon. Goed nieuws voor Slot. Met Nunez, Gakpo en Diaz heb je te weinig stootkracht voorin qua assists en doelpunten. En kan ik hij met Salah rustig bouwen aan een nieuw tijdperk.
 
IronManUtd
 
0
29 april 2024 om 15:14
somagunner ik neem aan dat er anders wel iemand gekocht zou zijn. Maar natuurlijk wel goed nieuws als je beste speler blijft.
 
somagunner
 
1
29 april 2024 om 16:05
Kopen moeten ze toch. Ik had al verwacht dat er geen kopers zouden komen voor Salah. Er zijn geen geruchten zoals vorig jaar. Ze kunnen beter vervangers of concurrenten halen voor Diaz, Nunez en Jota(te vaak geblesseerd). Salah moet je behouden.
 
mattijs
 
34
29 april 2024 om 13:37
Echte topspeler, beter één salah dan 3 redelijke spelers
 
LeidseHood
 
1
29 april 2024 om 18:49
Absoluut. En het zou ook wel lullig zijn voor Slot als binnen een week na z'n aanstelling de sterspeler weggaat. Dit geeft vertrouwen dat het team intact kan blijven ondanks het vertrek van Klopp. Jammer dat Ten Hag wss weg gaat, anders had je twee Nederlanders bij de Engelse top.
 
BMG45
 
24
29 april 2024 om 13:38
Hoe gek het ook klinkt. Salah verkopen is het eerste wat ik zou doen. Beste voort Liverpool om nieuwe wind te waaien met Slot.
 
somagunner
 
13
29 april 2024 om 13:45
Waarom zou Slot de instellingen op hard mode moeten zetten? Het is toch juist veel makkelijker om te wennen aan de competitie met Salah dan eerder zonder.
 
Sirius
 
33
29 april 2024 om 13:52
En dan? Volgend jaar de PL in met Jota, Gakpo, Diaz en Nunez? Daar haal je de top 4 niet mee. Het is ook niet zo dat je ergens even makkelijk een vervanger oppikt. Er zijn maar zeer weinig aanvallers met de dreiging en het rendement van Salah en die enkelingen spelen veelal al in de Europese top.
 
Pieterpost
 
0
29 april 2024 om 13:58
Als Salah nog een jaar wil blijven is dat prima, maar vond dat er ook wel veel sprake was van egotrippen dit jaar bij vooral Diaz, Nunez en ook Salah. Met Jota en Gakpo liep het regelmatig beter.
 
Lierse1997
 
7
29 april 2024 om 14:01
Vernieuwen om te vernieuwen is ook stom inderdaad. Als je er deze zomer echter weer een ongelofelijke sloot geld voor geboden krijgt uit Saoedi-Arabië moet je het wel overwegen vind ik.
 
Anfield1892
 
11
29 april 2024 om 14:09
@PieterPost, Volgens mij zou jij je in elke denkbare bocht wringen om Diaz en Nunez te kunnen bekritiseren ten faveure van (positie concurrent) Gakpo. Daar wil ik het eigenlijk bij laten, bij maar als je idool niet bij ons zou spelen zou je hoogstwaarschijnlijk niet deze (onjuiste) claims maken. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat jij steevast bijna elke aanvaller van Liverpool afzeikt puur vanwege je idool Gakpo. Het is in ieder geval niet gebaseerd op feiten, want Diaz - Jota - Salah is aantoonbaar onze beste voorhoede mogelijk. Gakpo heeft het de laatste paar wedstrijden goed gedaan, maar jongens als Diaz hebben het natuurlijk al langer laten zien. Oftewel: krediet.
 
Pieterpost
 
1
29 april 2024 om 14:19
Anfield jij doet precies het tegenovergestelde en zit die anderen de hemel in te prijzen. Diaz passeert meer mannetjes dan Gakpo, maar heeft het overzicht en rendement van een weet ik niet wat. Nunez heeft ook veel meer kansen nodig dan Cody en ook Jota. Diaz-Jota/Nunez-Salah nou succes dan volgend seizoen. Ik wil je niet laten schrikken, maar voor hetzelfde geld wordt het volgend jaar Gakpo-Jota/Nunez-Salah/Bakayoko ?? Krediet? Of kregen ze gewoon meer vertrouwen?
 
Anfield1892
 
4
29 april 2024 om 14:53
Waar zie je mij Nunez of Jota de hemel in prijzen? Uitgerekend Nunez? Geloof dat genoeg LFC fans hier kunnen beamen hoe graag ik hem - zelfs op de fiets - wil wegbrengen. Oftewel je eerste zin is al gelijk weer onzin. Je weet toch wel wat krediet is mag ik hopen? Want vertrouwen komt juist voort uit krediet... En Bakayoko? Dit zeg je om te trollen of ben je vergeten dat Liverpool weer wil meedoen bij de absolute wereldtop en dan kom je niet aan met een knakker die welgeteld 11 goals heeft in de Eredivisie. Maar goed, je zal het wel als grapje bedoelen want het lijkt me sterk dat je dit oprecht meent. Gakpo is een leuke speler, maar helaas niet aanzienlijk beter dan een Diaz dus logisch dat hij vaak moet banken. Jota geniet de voorkeur als spits, maar vanwege chronische blessures staat Nunez daar en ook hier geldt weer: Gapko is niet aantoonbaar beter dus moet gewoon gaan vechten voor zijn minuten.
 
Anfield1892
 
3
29 april 2024 om 15:14
Je mag wat mij betreft heus wel pleiten voor dat Gapko meer speelminuten krijgt op links. Prima, ik wil het ook wel eens een x aantal wedstrijden aankijken, als PSVer kan ik je sentiment dus echt wel volgen. Maar laat het daar dan ook bij en ga dan niet steeds zo ongeveer elke aanvaller van Liverpool op geraffineerde wijze bekritiseren puur vanwege Gapko. Nergens voor nodig want er zullen altijd LFC fans zijn die hier op aanslaan. Zonder goede feitelijke onderbouwing spelers klein maken puur om Gapko groter te maken is nergens voor nodig. That`s all.
 
YoeriCFC
 
5
29 april 2024 om 13:47
Ik vind het opvallend dat ze dus toch met elkaar doorgaan. Zeker nadat Salah afgelopen zomer zo nadrukkelijk in de belangstelling stond van de Saudi’s. Ik heb ergens wel een beetje het idee dat een eventuele transfer van Salah ook afhankelijk is van de transferzomer die de competitie tot dan toe gehad heeft. De gekte rondom die competitie is toch vooral een financiële gekte, want verder komen ze weinig positief in het nieuws! Als Salah al die kant op zal vertrekken dan denk ik dat dat pas eind juli of in augustus zal zijn. Liverpool zal zelf ook een beetje in dubio zijn. Salah is de beste speler en de meest beslissende speler die ze hebben, zonder hem vind ik het niet vreselijk indrukwekkend. Als ze door willen selecteren dan zou dat logisch zijn als ze een vervanger weten te halen die het team kan dragen.
 
GLENNN
 
1
29 april 2024 om 13:47
Tsja. Salah na zijn blessure dit seizoen, is niet de oude Salah. Maar misschien dat hij volgend seizoen, onder een nieuwe trainer, wel weer volledig op gaat bloeien!
 
CaptainHendo
 
2
29 april 2024 om 13:56
Interessant. Vorig jaar vond ik het te vroeg om hem te laten vertrekken maar nu zou ik er wel vrede meehebben. 32-jaar, langer geblesseerd geweest dan we gewend zijn, speelt afschuwelijk slecht sinds hij terug is… ik hoop dat dit een momentopname is en niet dat de lijn naar onder is ingezet qua niveau en prestaties. Ik ben benieuwd wat er in onze aanvalslinie zal bijkomen, want als Salah niet presteert dan is het wel zeer bedroevend. Niemand die 100 mil voor Nunez wil bieden? ??
 
Zanazanyan
 
2
29 april 2024 om 14:29
Wat ik vooral hoop is dat Slot Gakpo aan de praat krijgt. Ben er van overtuigd dat hij alles heeft als voetballer om een ware sensatie te worden in de PL, maar je moet hem wel een wedstrijd of 10 op zijn plek zetten. Je hebt wel iets nodig op het middenveld, want Gravenberch laat al heel het seizoen niks zien, al is het dan wel weer een typische speler die onder Slot zou kunnen floreren.
 
WesZol
 
2
29 april 2024 om 14:45
Goed om te horen voor Slot dat Salah hoogstwaarschijnlijk wel gaat blijven. Alhoewel ik bij elk bod van 100 miljoen plus toch wel een keer oversag had gegaan. Wel hoop ik dat onze Arne Gakpo de deur verwijst samen met Gravenberch want jongen want stellen die 2 daar toch teleur. Gakpo is indien iedereen fit gewoon de minste aanvaller en kan het voetballend allemaal niet bijhouden en is nooit beslissend. Ben ervan overtuigd dat Slot samen met Macallister en Szloboslzai een heel goed middenveld kan vormen en hier 1 extra eraan moet toevoegen. Zodra hij Luis Diaz aan zijn rendement kan laten werken heb je met Salah, Nunez, Jota en Diaz 4 man die allemaal minimaal 15 goals moeten kunnen maken.
 
somagunner
 
0
29 april 2024 om 15:00
Gravenberch vond ik goed spelen van het weekend. Versnelde het spel goed en technisch in orde. Gakpo maakt aardig wat minuten in de spits en ben er van overtuigd dat het geen spits is. Dacht hij het wel aan zou kunnen en dat hij leert om te springen. Maar heeft de talent niet om 90 minuten te strijden met 2 verdedigers. Plakken aan de zijlijn is beter voor hem. Ik zou beiden nog een seizoen aankijken. Dat het in het eerste seizoen nog niet wilt lukken is nog geen ramp.
 
WesZol
 
0
29 april 2024 om 15:12
Gravenberch speelde van het weekend aardig maar meer ook niet. Ik vind het allemaal maar slappe hap bij die jongen en het oogt allemaal zo nonchalent en begrijp ook niet dat Liverpool doodleuk 40 miljoen voor hem heeft betaald. Ik ben ervan overtuigd dat Kokcu onder Slot bij Liverpool ook echt een grote bijdrage kna gaan leveren maar die zal die nooit gaan halen denk ik. Gakpo is natuurlijk allesbehalve een spits en speelt eigenlijk al sinds zijn komst in de winter vorig seizoen in de spits en Darwin dan juist weer op links, de omgekeerde wereld! Daarin tegen vind ik dat Darwin ondanks zijn grote aantal missende kansen meer invloed heeft dan Gakpo. Ik zou Gakpo van de zomer verkopen, hij zit er nu 1.5 jaar maar imponeert gewoon niet en mist het hele voetballende gedeelte voor het spel van Liverpool.
 
somagunner
 
0
29 april 2024 om 16:16
Ik zie bij beide spelers nog genoeg talent. Of zij genoeg zijn voor een heel seizoen en meedoen om de prijzen. Dat weer niet. Maar ik zou beide nog een jaartje behouden zodat zij twee volledige seizoenen hebben meegedraaid in de PL. Komen ze dan te kort verkoop ze maar.
 
Anfield1892
 
1
30 april 2024 om 09:19
Gakpo moet idd maar eens 10 wedstrijden op rij als lw aangezien dat zijn positie was/is. Anders is het niet eerlijk om een speler te beoordelen op een volstrekt ongemakkelijke positie. Gravenberch nooit echt fan van geweest, aangezien Gakpo bij de beste spelers van de Eredivisie hoorde terwijl Gravenberch zelfs door sommige Ajacieden werd bekritiseerd