Achahbar kan trainingen NEC niet volhouden en sluit aan bij beloften
Maandag, 2 oktober 2017 om 22:46

Anass Achahbar maakt voorlopig geen deel meer uit van de selectie van NEC. De aanvaller, dit seizoen gehuurd van PEC Zwolle, is niet fit genoeg om mee te trainen met het team van trainer Adrie Bogers. Bij de beloftenploeg moet de ex-aanvaller van Feyenoord weer fit zien te worden.

Achahbar krijgt tevens een individueel trainingsprogramma om zo snel mogelijk weer wedstrijdfit te raken. De aanvaller heeft reeds een aantal tegenslagen gehad als blessures en ziekte, waardoor hij fysiek is teruggeworpen. "Hij had een snee in zijn voet met hechtingen, waardoor hij een paar weken niet kon spelen. Ook had hij last van zijn nek en schouderblad", zegt technisch directeur Remco Oversier tegenover De Gelderlander. "Na de wedstrijd tegen FC Den Bosch is hij ziek geweest."

Volgens Oversier krijgt de 23-jarige Achahbar het niet voor elkaar om een training van het eerste elftal vol te houden. "Bij PEC heeft Anass dezelfde uitdaging gehad. Hij gooit er niet met de pet naar. Hij kan voor een beperkte duur meetrainen met de selectie en daardoor is hij extra blessuregevoelig. Die cirkel willen we op deze manier doorbreken", aldus Oversier over Achahbar, die dit seizoen pas 26 minuten in actie kwam voor de Nijmegenaren in de Jupiler League.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
reds1965
 
9
2 oktober 2017 om 23:08
Volgens mij is hij altijd al zo blessuregevoelig geweest, of niet? Wel jammer, want hij heeft best kwaliteit. Mist wel scorend vermogen voor een aanvaller.
 
feye88
 
4
3 oktober 2017 om 07:57
Hij mist geen scorend vermogen. Hij heeft bakken met talent. Alleen geen vermogen om dat te vertalen in een fit lichaam en goede wedstrijden. In de jeugd dachten ze bij Feyenoord allemaal: dit is er eentje. Na de wedstrijden tegen Sparta Praag en PSV leek hij beide keren echt door te breken. Maar daarna ging er altijd weer iets fout. Heel jammer want als hij in vorm is, is het een genot om m te zien spelen
 
SvenHueber
 
1
3 oktober 2017 om 02:52
Hij moet weer voor Feyenoord gaan spelen. Daar hoefde hij bijna nooit in actie te komen. Ik vind het gek dat er nog veel aan groepstrainingen gedaan wordt. Tijdens de voorbereiding zorg je er voor dat het team ingespeeld raakt en dan zijn groepstrainingen handig. Maar tijdens het seizoen moet er juist veel meer individueel getraind worden. Want iedere speler is weer anders en Achahbar is een goed voorbeeld.
 
038John
 
13
3 oktober 2017 om 04:55
Nee want bij Feyenoord deed hij het juist heel goed wou je zeggen? Nee, deze jongen komt gewoon te kort in het voetbal. Kan beter een andere sport gaan zoeken.
 
bizzlad
 
1
3 oktober 2017 om 07:57
Voor Feyenoord gaan voetballen? In de jeugd bedoel je? Echt zonde dat het nooit wat geworden is met deze jongen. Stak er in de jeugd bij Feyenoord technisch altijd bovenuit. Maar in het volwassen voetbal heeft hij zijn belofte nooit kunnen waar maken, op 2 geweldige goals tegen psv na nooit zijn kwaliteit echt tentoo gesteld. Gewoon jammer.
 
consy
 
6
3 oktober 2017 om 08:00
Dit heeft alles te maken met zijn waardeloze mentaliteit, echt een schande. Ik dacht dat meneertje wel geleerd had van vorig jaar nadat hij na een iets te leuke zomer veel te dik binnenkwam bij PEC.
 
Tornado72
 
6
3 oktober 2017 om 08:14
Even goed lezen he, er wordt vermeld door mensen die dagelijks met hem werken dat hij er niet met de pet naar gooit en wat doe jij zonder het artikel te lezen............ roepen dat hij een waardeloze mentaliteit heeft, beetje simpel vind je zelf ook niet?
 
consy
 
2
3 oktober 2017 om 08:43
Als je in september nog niet fit bent dan schort er echt iets aan de mentaliteit hoor.
 
Tornado72
 
3
3 oktober 2017 om 09:15
Zoals het artikel al zegt, hij heeft last gehad van blessures en ziekte. Dat is pech en geen mentaliteitsprobleem. Lees een artikel eerst even voordat je plompverloren een tekst neer kliedert.
 
consy
 
1
3 oktober 2017 om 10:16
Gewoon domme excuses om die jongen niet af te vallen. Wij in Zwolle weten wel beter hoe deze kans op kans vergooide. En met kansen bedoel ik geen doelpogingen maar het aantal speelminuten. Gewoon een arrogant ventje die dacht het wel eventjes te maken in de provincie. Vorig jaar kwam hij al te dik binnen bij PEC waardoor hij met een enorme achterstand begon, nu wederom in het begin van het seizoen niet fit met allerlei excuses. Ik heb het artikel overigens wel gelezen, excuus op excuus. Lachwekkend.
 
-NEC-
 
3
3 oktober 2017 om 10:20
Consy, dat was ook het eerste wat ik dacht. Ding is dat Achahbar de zomer heeft doorgetraind en fit verscheen aan de voorbereiding. Als je het niet weet, zeg dan ook niks. Dit is de allerlaatste kans voor Achahbar, neem aan dat hij dat wel beseft.
 
Tornado72
 
1
3 oktober 2017 om 11:17
@consy Je zou zeggen dat als Achahbar door zijn eigen schuld te dik binnenkomt dat NEC juist alle reden heeft om hem af te vallen net als Achahbar zelf dan natuurlijk. Jij gaat voor je eigen gemak maar uit van aannames en een zelf gecreã«erde waarheid. Ik hecht toch meer waarde aan de mensen die dagelijks met hem werken dan aan de vooringenomenheid van een gefrustreerde supporter, als je het niet erg vindt.
 
consy
 
1
3 oktober 2017 om 12:31
@tornado72 Nee hoor dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb zo mijn bronnen binnen PEC dus van zelf gecreeerde waarheid is overigens geen sprake. Deze jongen toonde vorig jaar 0,0 mentaliteit, ook nadat hij uit de basis gespeeld werd voelde hij zich te groots om zich terug te vechten op de trainingen. Het probleem dit seizoen is geen toeval, en @-NEC- de hele zomer doortrainen om vervolgens nog niet fit genoeg te zijn? Wat een grap. Dit is indd zijn allerlaatste kans op een prima carriere maar los van zijn zeker wel bovengemiddelde talent (liet hij in de jeugdelftallen keer op keer zien) toont hij keer op keer geen mentaliteit. Vergeet niet dat hij in Duitsland ook al mislukte voordat hij naar PEC en NEC ging.
 
-NEC-
 
0
3 oktober 2017 om 19:27
Consy, inderdaad, is alleen zo lang geblesseerd geweest dat die fitheid wel weer weg was toen hij weer terugkwam. Heeft 2 maanden niks mogen doen. Dan ben je niet echt meer fit te noemen...
 
Issy010
 
2
3 oktober 2017 om 08:22
Ik zou even als Feyenoord echt intern gaan zoeken wie het geld van fam. Achabar heeft gekregen om hem door te laten stromen boven Vincent Janssen. Soms raken er spelers verloren door dat een jeugd trainer het niet in hem ziet zitten.. maar kom op een spits van 1,60 naar het eerste halen omdat je denkt dat hij het daar goed gaat doen ? Als je een beetje tactische inzicht heb zie je meteen dat Feyenoord never nooit met een kleine spits kan spelen.. wij zijn geen Napoli of Napoli geweest.
 
TheChosenOne
 
0
3 oktober 2017 om 09:01
Is inderdaad vroeg naar het eerste gehaald, maar de vergelijking met Vincent Janssen klopt niet helemaal. Achahbar was echt van absolute wereldklasse in de jeugd. Scoorde letterlijk tegen iedereen, ook tegen grotere clubs. Janssen viel daarentegen een stuk minder op. Iedereen kende de naam van achahbar al toen hij een jaar of 14 was op Varkenoord. Wat natuurlijk niet vergeten moet worden is dat het verschil tussen jeugd voetbal en senioren profvoetbal enorm is en de speler hier zelf ook stappen in moet maken.
 
jasper9
 
0
3 oktober 2017 om 18:27
Onzin... Achahbar was onbetwiste basisspeler van het team dat Europees kampioen -17 werd. Bovendien heeft hij, juist in wedstrijden op hoog niveau, laten zien dat zijn lengte geen belemmering moet vormen. Hij scoorde fenomenale goals tegen Sparta Praag, Heerenveen en PSV bijvoorbeeld. Met het pure talent is niks mis. Bovendien, als iedereen wist dat Vincent Janssen zo veel beter was, waarom ging hij dan naar Almere City? Clubs als VVV en NAC klopten ook niet aan schijnbaar, laat staan de Nederlandse subtop.
 
Batuhan
 
0
3 oktober 2017 om 14:19
Ben bang dat het over is met je carrière, Achahbarretje. Je bent super blessure gevoelig en als het bij NEC ook al niet wilt lukken, wordt het tijd om te stoppen. Zonde, was toch wel een leuk spelertje.