AD: KNVB gaat voor hervatting in juni en zeer korte zomerstop
Dinsdag, 7 april 2020 om 17:13

De KNVB wil er alles aan doen om de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie dit seizoen tot een goed einde te brengen en peinst er volgens het Algemeen Dagblad niet over om de competitie per direct te beëindigen. De voetbalbond zet in op een hervatting van de competities in juni, zo hebben de clubs dinsdagmiddag te horen gekregen tijdens een conference call.

Bij een akkoord van het RIVM hoopt de KNVB half juni de inhaalwedstrijden AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax af te werken. In het daarop volgende weekend, 19, 20 en 21 juni, zouden de competities weer volledig hervat kunnen worden, maar waarschijnlijk wel zonder publiek. De bond hoopt dat de clubs medio mei weer in training mogen, waarna het seizoen een maand later hervat kan worden. Het is de bedoeling dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie eind juli zijn afgerond.

De play-offs die doorgaans aan het einde van het seizoen worden afgewerkt, zullen worden ingekort. De confrontaties zullen niet bestaan uit een uit- en thuiswedstrijd, maar over slechts een duel. De hoogst geëindigde ploeg speelt thuis. De finale van de TOTO KNVB tussen Feyenoord en FC Utrecht zou in dit scenario ook nog voor eind augustus kunnen worden ingepast.

De krant meldt dat de overgang naar het seizoen 2020/21 wat betreft het aantal vrije dagen vergelijkbaar moet zijn met een winterstop. Na een week vrij, krijgen de clubs twee tot drie weken de tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen, dat eind augustus moet beginnen. In de week van 21 april zal er meer duidelijkheid geschept worden over de maatregelen van de regering en het RIVM. Dan zal bekend worden over het mogelijk is om de competities af te ronden.

De plannen van de bond om het seizoen op deze manier af te maken zijn in strijd met het advies van Ajax, AZ en PSV. De drie clubs maakten vorige week bekend dat zij liever zien dat het seizoen per direct beëindigd wordt. De KNVB ging tijdens het gesprek met de clubs niet in op dit scenario.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
46
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
14
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
89
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
26
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (262)

 
isco1
 
30
7 april 2020 om 17:31
Dit gaat grotere problemen opleveren dan wanneer ze er nu een eind aan breien. Hoe willen ze het doen met al die spelers die Twente verlaten, of andere transfers zoals Ziyech? Wat moeten de spelers wel niet doen om afstand te bewaren? 1,5m op het veld lukt niet en tegen die tijd is het virus nog niet weg. Als speler zijnde zou je gek worden! De KNVB in ieder geval verantwoordelijk stellen wanneer spelers elkaar aansteken en niet verder kunnen. Familie die de klos is etc.
 
chrissie23
 
13
7 april 2020 om 17:46
Het is gewoon een gevalletje indekken. Mocht het virus dan nog niet weg zijn dan gaan ze die wedstrijden echt niet door laten gaan. Ik kan me niet voorstellen dat de regering dat toestaat. Als ze het nu al cancelen krijgen ze waarschijnlijk meer financiële ellende met Fox oid.
 
AadHandgranaat
 
26
7 april 2020 om 18:01
Ik vind het verzet tegen dit plan echt complete bullshit. De ED wordt alleen hervat als dat volgens het RIVM veilig is. Dus dan draait het om een situatie waarbij het gewoon veilig is om te voetballen, waarom zou je dat dan niet doen? Omdat de lol er vanaf is? Gezondheidsrisico's spelen zoals gezegd geen rol, er wordt pas gespeeld als het veilig is.
 
SiskeJari
 
4
7 april 2020 om 18:10
Vanwege het probleem Ziyech etc....
 
GunnerFan
 
3
7 april 2020 om 18:16
Omdat de contracten aflopen misschien? Spelers hebben buiten dit ook recht op rust en vakantie dagen, hoe wil je dit oplossen? Wie zit er nou nog op voetbal te wachten in Juni en July. Enige zorgbare dingetje vind ik, is hoe gaan die clubs zich financieel handhaven? Hopelijk kan iedereen elkaar een beetje helpen!
 
Alkmaar54
 
5
7 april 2020 om 18:17
Als de mensen die vinden dat de lol er vanaf is gewoon stoppen met voetbal kijken en reageren gedurende het restant van de competitie dan is iedereen blij. Als het Rivm stelt dat het veilig is, dan snap ik niet waarom je tegen voetballen bent. Ik heb liever dat AZ 2e of 3e wordt gedurende een hele competitie dan een kampioenschap claimen met nog 9 wedstrijden te gaan. Dat zou ook geen invloed moeten hebben op de meningsvorming.
 
Capis
 
4
7 april 2020 om 18:20
@gunner ze hebben nu geen rust dan..........
 
InsideRMadrid
 
15
7 april 2020 om 17:36
Hopelijk houden Belgie en NL hun poot stijf in deze. Wat maakt het voor de Uefa in hemelsnaam uit dat de Eredivisie niet hervat wordt? Ze zijn gewoon bang dat andere competities gaan zeggen :'' Ja kijk in NL en Belg stoppen ze ook al, dat willen wij ook doen''. Daarom wil de Uefa alle competities af laten maken. Ik zie de noodzaak niet en dat zeg ik als die-hard voetbal fan, want als ze het nog wel hervatten krijg je als voetbal liefhebber een paar schitterende weken vol met elke dag zowat voetbal en nog CL voetbal erbij. Natte droom van iedere voetbal fan en toch zeg ik, kap alles af voor dit seizoen en focus op 20-21
 
VVStaphorst
 
17
7 april 2020 om 17:40
Ik kijk er naar uit, als er gevoetbald kan worden onder veilige omstandigheden. Dat zou in principe kunnen in Juni (en Juli) als de voorschriften nageleefd worden. 'T is nu nog te vroeg om het seizoen af te schieten. Over twee maanden zouden de meeste mensen ook wel weer aan het werk zijn op hun werkplek. Dus waarom is dit niet mogelijk voor de voetballers?
 
wve
 
8
7 april 2020 om 18:05
Waarom moeten ze een korte zomerstop accepteren? Hebben ze geen recht op vakantie ineens? Wat gebeurd er met spelers die uit hun contract lopen? Als ik speler ben en nog geen club heb dan zoeken de clubs het maar uit. Dus waarom competitievervalsing krijgen als er nu iets is wat minder vals is? Kortom allemaal voor hun eigen pluche en wit voetje bij de uefa halen. Om meer is het niet te doen. Daarbij kopen mensen seizoenskaarten niet om in juni of juli wanneer je op vakantie gaat naar het stadion te gaan. Dus nee ik zie hier helemaal niks in en als clubs er mee akkoord gaan dan zijn ze schandalig bezig naar hun achterban toe.
 
repuiztav
 
5
7 april 2020 om 18:19
wve. Er is geen maatregel waar je iedereen tevreden mee gaat houden. Echter is het in het belang van de clubs dat er gewoon gespeeld gaat worden. Clubs zijn ook gewoon een soort bedrijven he. Deze inkomsten zijn broodnodig. De achterban moet zich maar even opofferen in dit bijzondere geval. Uiteraard alleen spelen als het RIVM dit veilig genoeg acht.
 
wve
 
4
7 april 2020 om 18:24
Wat is het belang voor spelers? Die is er niet dus waarom moeten die dit accepteren?
 
100% Meijer
 
4
7 april 2020 om 18:30
Ik weet niet of het in belang van de clubs is dat straks de een na de ander overbelast is en geblesseerd raakt. Ik verwacht op zo'n manier een hoop blessures voor het EK
 
repuiztav
 
2
7 april 2020 om 18:34
Spelers moeten niks. Maar ik kan wel een paar redenen bedenken. Als sportman wil je toch het liefst weer spelen. Je krijgt weer extra premies door wedstrijden en speelt jezelf in de kijker voor andere clubs. Geen idee hoe ze dit contractueel aan gaan pakken, maar ze zullen niet zomaar wat roepen.
 
consy
 
199
7 april 2020 om 17:17
De KNVB heeft niks te willen, ik hoop dat de topclubs er gewoon uitstappen en de KNVB daarmee dwingen de competitie te schrappen. Wie niet horen wil moet maar voelen. Voetbal zonder supporters gaat nergens over, iets waar het overgrote deel van de supporters het over eens zijn gezien een recent onderzoek.
 
falonso
 
197
7 april 2020 om 17:20
Als de Knvb niks te willen heeft, heeft niemand iets te willen. Wat een onzin zeg. Net zoals in al je andere reacties kijk je weer vanuit 1 perspectief zonder enig oog voor andere perspectieven. Natuurlijk wil de Knvb de competities nog hervatten. Theoretisch gezien is het mogelijk, dus hou je die optie open. Of het ook gaat gebeuren? Ik denk het niet.
 
consy
 
73
7 april 2020 om 17:25
Je moet gewoon realistisch zijn ipv theoretisch kijken wat er allemaal mogelijk is. Wat ga je doen met de contracten vanaf 1 juli? Dacht je werkelijk dat het arbeidsrecht een uitzondering gaat maken voor het spelletje voetbal? Kansloos, dat worden tientallen rechtszaken die allen worden gewonnen door de voetballers die weg willen op 1 juli. Je kan beter zekerheid inbouwen door te werken richting het volgende seizoen om op die manier de clubs voorbereidingstijd te geven mbt de begroting(en) inclusief salarishuis/selectiebeleid.
 
DieGelbeReds
 
78
7 april 2020 om 17:26
Helemaal met je eens falonso.. de reactie boven je is enorm rechtlijnig en belicht slechts één perspectief.
 
-NEC-
 
36
7 april 2020 om 17:30
Consy, volgens mij vergeet je even een punt dat er clubs misschien niet meer zullen bestaan en dus nooit meer zekerheid kunnen opbouwen voor volgend seizoen. Clubs als Dordrecht en Vitesse hebben al aangegeven in zwaar weer te zitten, die laten we toch niet omvallen? Dus áls we kunnen spelen, dan moet er gewoon gespeeld worden. Ik snap niet zo goed waarom de topclubs moeilijk doen, als het onverantwoord is dan wordt er sowieso niet gespeeld.
 
BramHouten
 
14
7 april 2020 om 17:33
Wat denk je als er zonder publiek gespeeld wordt de clubs meer extra kosten hebben maar 0 inkomen
 
fantje
 
15
7 april 2020 om 17:33
Dat ene perspectief is de gezondheid van mensen. Die gaat boven het sportieve en al helemaal boven het financiële belang. Aangezien de piek van de pandemie in Nederland op eind mei ligt zou het mij verbazen als dan 2weken later dit mogelijk wordt gemaakt. Ik zie het niet gebeuren.
 
1980bas
 
5
7 april 2020 om 17:45
Precies dit... En dan hebben we het niet eens over de minimale verlenging van de aflopende contracten of moeten uitspelen met een uitgeklede selectie. Dan heb je het over een zomerstop van een week, dan aantal maanden voetballen, korte winterstop tweede helft en direct EK, daarna weer seizoen gevolgd door WK. Voor de topspelers zou dit dus 3 seizoenen zonder noemenswaardige vakantie betekenen.
 
FCRRR
 
8
7 april 2020 om 17:46
Het arbeidsrecht maakt toch al uitzonderingen voor het voetbal, waar anders kun je een contract voor vijf jaar tekenen en daarna op straat staan? Dus een extra aanpassing zal zeker in dit geval geen probleem zijn.
 
Capis
 
12
7 april 2020 om 17:59
@cosny: Gelukkig heb jij er meer over gedacht en verstand van dan de clubs uit de Eredivisie en de KNVB zelf. De uefa wil het ook zo dus grote kans dat dit in iedere competitie zo zal gaan en is er een oplossing mogelijk
 
AZAlkmaar2
 
4
7 april 2020 om 18:22
@consy: dat is niet jouw probleem toch? Daar moet de UEFA een oplossing voor vinden en daar werken ze aan. Je moet ook denken in oplossingen en niet zo kortzichtig als jij. Het is niet zo dat de competitie koste wat kost hervat zal worden. De KNVB houdt de opties open, met als belangrijke peilers de contractsituaties en de gezondheid.
 
-NEC-
 
4
7 april 2020 om 18:31
BramHouten, ik ga het je niet eens uitleggen als je dit soort reacties geeft. Je begrijpt overduidelijk niet hoe een club geld genereerd.
 
100% Meijer
 
2
7 april 2020 om 18:31
Dat ene perspectief is het perspectief van de spelers. Dat lijkt me ook direct het belangrijkste. Maar ach, alles voor het geld.
 
Alkmaar54
 
4
7 april 2020 om 18:39
@bramhouten Tv gelden zijn tegenwoordig ook best interessant.
 
Evangelista
 
5
7 april 2020 om 18:41
De piek kan echt niet op eind mei liggen. Hoe dan in godsnaam? Dat betekent dat je mensen vanaf nu na twee maanden pas symtomen laten zien. Even voor de duidelijkheid: Als je een piek hebt qua doden, dan betekent het niet dat je alles stil moet leggen. Daarnaast, het kan ook niet zo zijn dat na twee maanden het aantal nieuwe zaken zo erg toeneemt, gezien social distancing al een week gaande is.Overigens is ‘gezondheid’ een zwak argument. Het gaat nog steeds om topsporters en als iedereen gecontroleerd en gecheckt wordt is er weinig aan de hand. Mensen raken ook compleet in de paniek. Het publiek is er niet, dus ja, naar mijn inzien kan je gewoon doorgaan in juni. Mensen overdrijven dit virus echt heel erg en dat is storend. De kans is nog steeds klein dat je het ontvangt, en al helemaal eraan overlijdt.
 
Dr. Duck
 
2
7 april 2020 om 19:00
Het is goed om scenarios te hebben, maar dit is om meerdere redenen niet realistisch en al zeker niet wenselijk. Spelers contracten, sponsorcontracten, beschikbaarheid van stadions, voorrondes Europees voetbal, competitiestart in andere landen zijn allemaal factoren die dit scenario onrealistisch maken. Wenselijk is er al helemaal niet. De hele zomer doorspelen en dan zonder zomerstop doorgaan in het volgende seizoen. Vanwege overbelasting zullen er veel blessures komen en de staat van de velden zal al snel dramatisch slecht en tot nog meer blessures leiden. Spelers met een transfer in het vooruitzicht zullen waarschijnlijk geen risico's willen nemen. En tegen die tijd zal er nog steeds kans zijn op besmetting met corona dus zou je spelers niet moeten dwingen om dat risico te lopen. Gewoon de competitie stoppen, moeilijke keuzes maken tov Europese tickets en hopen dat seizoen 2020-2021 op tijd kan starten. Ik zou van de knvb ook wel willen weten wat het verschil is tussen amateur voetbal en profvoetbal... Gelijke monikken, gelijke kappen zou ik denken
 
 
1
7 april 2020 om 19:57
Betreft die contracten is er al een akkoord bereikt dat ze door gaan lopen tot het eind van huidige seizoen. Dat is geen issue meer. Knvb heeft alles te willen. Zij volgen de regels van de fifa en als er een mogelijkheid is om door te gaan dan gaan ze door. Als clubs eruit stappen gaat dit meer consquenties voor de uitstappende clubs voor op langer termijn dan dat ze de knvb mee aanpakken. Uitspelen zonder publiek moet in Juni echt wel mogelijk zijn. Speel 2/3 x in de week en je bent nog redelijk vroeg klaar. In de premier league kunnen ze het ook dus dan moeten wij maar ook tijdelijk die route volgen.
 
SpeedyAFC
 
0
7 april 2020 om 23:46
Je begrijpt het niet, je moet niet naar spelers als Ziyech kijken, je moet kijken naar ontslagen spelers. Die hebben recht op een contraqct van minimaal een jaar indien men verlengt, dat staat in de wet. Die spelers hebben al weinig zekerheid, ze moeten komende maanden een nieuwe club vinden. Als ze straks eind augustus pas onstslagen worden, hebben ze geen tijd meer een niewue club te vinden en zijn ze komend seizoen zeker werkeloos. Raken ze geblesseerd, idem dito. Dan wordt het WW.
 
Ijsmuts
 
45
7 april 2020 om 17:20
Waarom zou de knvb iets niet mogen willen en mogen clubs wel allerlei dingen willen en vinden?
 
F-18/TACP
 
10
7 april 2020 om 17:23
@ Consyprecies, daarbij geloof ik er geen moer van dat de spelers bereid zijn om te spelen zolang de autoriteiten geen groen licht geven.
 
-NEC-
 
19
7 april 2020 om 17:32
Je kan ook helemaal niet spelen als er geen groen licht is... Dat staat de overheid niet eens toe. Dus daar hoeven we niet eens over na te denken.
 
AZAlkmaar2
 
6
7 april 2020 om 18:23
Als de autoriteiten geen groen licht geven zal er sowieso niet gespeeld worden. Dus die opmerking slaat nergens op.
 
Bassianos
 
18
7 april 2020 om 17:26
Ik ben voorstander van uitspelen zonder publiek (al zal dat verschikkelijk moeilijk worden). Je kunt moeilijk 50000 supporters bij elkaar zetten in deze tijden..Horeca etc. zal vast tegen die tijd ook wel weer open gaan. Zie het verschil qua gezondheid tussen deze 2 takken niet..Al loop je in de horeca meer risico. Hebben we tenminste een "eerlijke" kampioen en voetbal op de buis!
 
-NEC-
 
24
7 april 2020 om 17:27
KNVB heeft juist alles te willen. Ik hoop ook net als jou dat de topclubs uitstappen, en vooral dat de KNVB voor het eerst eens ballen gaat tonen. Let jij maar eens op hoe snel de clubs terugkrabbelen. Voetbal zonder supporters is inderdaad minder leuk en sfeerloos als een wedstrijdje van Jong Ajax of Jong Utrecht. Maar iedere supporter wil wel het liefst gewoon weer zijn clubje kunnen bekijken, of dat nou thuis is of in het stadion. De clubs zijn enorm gebaat bij het hervatten van de competitie om toch nog al die inkomsten te kunnen krijgen. Dat er 4 clubs zijn die dat niets interesseert maakt niet uit, die moeten zich maar een keer verplaatsen in de clubs die ieder dubbeltje om moeten draaien. Daarbij is je laatste zin natuurlijk ook niet juist. Je bedoeld dat het overgrote deel van de ‘ondervraagde’ supporters het daar niet mee eens is, niet gewoon het overgrote deel.
 
lfc11
 
3
7 april 2020 om 17:48
Als clubs en spelers enkel komen opdraven met publiek dan moeten ze ook zo principieel zijn als zo meteen blijkt dat er in heel 2020 en misschien wel langer geen of hooguit mondjesmaat publiek mag komen. Die duizenden tot tienduizenden supporters die nu meestal komen, zal absoluut lange tijd waarschijnlijk niet mogelijk zijn zolang er geen vaccin is.
 
lwd12
 
6
7 april 2020 om 17:52
Allemaal leuk en aardig. Maar een club is gewoon een bedrijf, wat geld moet verdienen. Als dat kan zonder publiek in deze barre tijden dan moet dat. Ik zou zeggen uitspelen en wie niet wil, niet het handje op houden voor financiële steun. Uiteraard willen supporters op de tribune zitten, ik heb een seizoenkaart van een club die er meer dan behoorlijk voor staat in de KKD een feestje is bijna gegarandeerd, maar met het oog op de financiën en de mogelijkheid toch nog iets van het verlies goed te maken, kan ik leven met uitspelen zonder er bij te kunnen zijn in het stadion. Geld en economie gaan echt soms nog wel eens voor eigen belang. De enige gegronde reden het niet te doen, is als de overheid op basis van advies van het RIVM voetballen blokkeert. Ik zie niet in waarom je niet kan voetballen omdat er geen supporters bij mogen zijn, maar je wel alle clubs de kans hebt gegeven om daar te eindigen waar ze horen na een afgeronde competitie.
 
lwd12
 
2
7 april 2020 om 17:58
Dit voorkomt ook dat er aan een club een stempel hangt van ongemakkelijkheid omdat deze in de ogen van anderen zwaar bevoordeeld/ benadeeld zou zijn, want als...........
 
Capis
 
14
7 april 2020 om 17:57
KNVB heeft alles te willen! Het is hun competitie wie zijn Ajax,AZ en PSV om het te bepalen voor al de andere teams dan! Was veel meer draag vlak voor wel uitspelen. Dan stappen ze er toch lekker uit denk je dat je daar de KNVB mee hebt haha. Lekker laten degraderen dan en mogen ze volgend jaar Keuken kampioen spelen. Wie niet horen wil moet maar voelen
 
ninjakai
 
2
7 april 2020 om 19:52
Zeker, denk dat je Ajax, PSV en AZ wel zover krijgt om door te spelen hoor. Verwacht wel dat je als tegenreactie kan fluiten naar extra bijdrages uit Europese inkomsten. De solidariteit zit hem dan in het doorspelen toch?
 
SpeedyAFC
 
0
7 april 2020 om 23:48
Tuurlijk joh, wie niet horen wil moet maar voelen. Uiteraard zijn de TV gelden dan meteen verleden tijd, gaan de meeste clubs failliet maar ja, wat maakt dat nou uit voor de Knvb. En hoe gaat de Knvb de nederlandse wet buiten werking zetten om de contracten van ontslagen coaches en spelers te verlengen met minder dan een jaar?
 
AZAlkmaar2
 
7
7 april 2020 om 18:20
Slap geleuter. Uiteindelijk bepaalt het RIVM. Als die bepalen dat er gevoetbald kan worden dan moet je dat gewoon doen.
 
Thamike
 
3
7 april 2020 om 18:40
@Az RIVM bepaald niet maar geeft advies. Dat advies is zeker belangrijk maar niet zwart wit zoals jij dat stelt. Het is niet of veilig of onveilig er is een scenario dat het minder onveilig is en een reden om langzaam wat maatregelen te versoepelen en dan mag de KNVB, die zegt er alles aan te doen om in juni te starten, hier vorm aan geven. Zo veilig gevoel geeft dat niet helaas.
 
Spandoek
 
2
7 april 2020 om 19:27
Het kabinet zal altijd het RIVM (al dan niet icm het OMT) volgen. Misschien bepaalt het RIVM niet direct, maar zeker wel indirect.
 
Thamike
 
0
7 april 2020 om 19:33
Ja ze hebben zeker grote invloed en dat zeg ik ook maar ze besluiten niet. Men denkt dat Rutte straks zegt ga maar weer voetballen. Dat denk ik niet, hij zal altijd blijven zeggen doe voorzichtig of liever moet of per zoveel. Hij zei net live dat clubs maar juristen moeten overleggen wanneer ze weer mogen trainen. Ook logisch dat hij dat niet gaat invullen behalve als antwoord 100% nee of ja is.
 
 
2
7 april 2020 om 20:09
Alsof de topclubs eruit stappen. Welke opbrengsten moeten ze dan genereren? Europees zul je ook niet uitgenodigd worden.
 
Sirius
 
0
7 april 2020 om 20:32
Ik hoop dat alle clubs als een front een duidelijke stelling in gaan nemen. de Knvb is weer eens het schoothondje van de Uefa.
 
puntnaarachter
 
28
7 april 2020 om 17:17
Het maakt mij ook allemaal niet meer uit. Zie wel wat de schade is in augustus. Dat getrouwtrek begint nu ook wel vermoeiend te worden en of de competitie nou wel of niet wordt uitgevoetbald kan mij ook vrij weinig schelen.
 
The Shins
 
1
7 april 2020 om 18:51
Volledig met je eens. Uitspelen of niet, het seizoen is toch al kapot.
 
Luke0180
 
84
7 april 2020 om 17:17
Goed zo! niet stoppen als het niet hoeft
 
EaglsKalthof
 
29
7 april 2020 om 17:20
Het moet wel ben je gek ofzo
 
Ijsmuts
 
22
7 april 2020 om 17:23
Het is waarschijnlijk tegen die tijd dat het stoppen moet ja, maar echt niet zeker. Als het mogelijk is te wachten, waarom zou je dat dan niet doen?
 
repuiztav
 
22
7 april 2020 om 17:40
Ijsmuts. Eens. Maar het is hier praten tegen dovemansoren. Er is niets mis met afwachten en ondertussen brainstormen voor wellicht een beter plan. Het is niet alsof de KNVB de spelers en clubs gaat dwingen, terwijl het niet veilig is. Mocht het uiteindelijk nog niet veilig zijn, dan stoppen we alsnog.
 
FCRRR
 
4
7 april 2020 om 17:50
Helemaal mee eens. Ik verwacht dat de scholen na de meivakantie weer beginnen en dat het bedrijfsleven weer langzaam opstart. Dan moet trainen ook weer mogelijk zijn voor de spelers. Verwacht wel dat evenementen tot september niet door kunnen gaan dus wedstrijden zonder publiek. Saai maar wel een eerlijke eindstand dan.
 
Thamike
 
3
7 april 2020 om 17:57
Top man dat is goed nieuws! Waar is Corona dan gebleven? Geen vaccin, geen medicijn en nog steeds testen we onze bevolking niet maar we gaan alles in mei langzaam weer opstarten op basis van wat? Zou echt fantastisch zijn maar straks mensen uit isolatie is geen risico meer?
 
repuiztav
 
7
7 april 2020 om 18:08
Thamike. Alles gaat inderdaad langzaamaan versoepelen. Dat is in het belang van de economie. Nog maanden zo doorgaan is onverantwoord en dan zijn we met zn allen nog verder van huis. De piek is dan waarschijnlijk geweest. Natuurlijk moeten we niet meteen met zn allen met onze blote basten tegen elkaar aan gaan hossen. Met beleid en voorzichtigheid, langzaam weer opbouwen
 
Thamike
 
3
7 april 2020 om 18:18
@Repuiztav, ik snap dat de economie onder druk staat en niet alle maatregelen voorzien voor alle mensen maar het risico is erg groot en wat nog erger is dan de economie langer in gevaar brengen is het nog langer in gevaar brengen omdat we een 2e pandemie/epediemie veroorzaken. Er zijn te weinig mensen immuun om de maatregelen te versoepelen.
 
repuiztav
 
1
7 april 2020 om 18:21
Klopt daar moet je ook voor waken. Het is een lastige kwestie en gelukkig heb ik het dan ook niet voor het zeggen.
 
Soccerfan_1
 
3
7 april 2020 om 19:20
@FCRRR........Snappen mensen nou echt niet dat zolang er nog zoveel mensen Schijt hebben aan deze maatregelen de besmettingen gewoon door blijven gaan? Kijk over een week nog maar eens. Het wordt nu alweer steeds drukker op de weg. Die scholen kunnen helemaal niet beginnen na de meivakantie als dit zo door gaat.
 
Spandoek
 
2
7 april 2020 om 19:31
@IJsmuts & repuiztav, Omdat het zal starten zonder supporters. Voetbal zonder supporters, ik kan wel janken. Natuurlijk smacht iedereen nu naar voetbal, maar zonder supporters hoeft het voor mij niet. Pure commercie, walgelijk.
 
Tukkertje91
 
2
7 april 2020 om 20:21
Spandoek. Zonder die commercie valt elke club om, of spelen we in de eredivisie het niveau van de hoofdklasse. Zou niet teveel spugen in de hand die je voedt
 
Spandoek
 
0
7 april 2020 om 23:25
Natuurlijk, daar heb je gelijk in. Maar dit is het moment om het tij te keren, of in ieder geval een andere weg in te slaan. Een statement te maken. Ik snap de beweegredenen, ik geef alleen m'n mening. Ik spreek voor eigen parochie, en als ik spuug doe ik dat in m'n elleboog
 
Tukkertje91
 
0
8 april 2020 om 06:10
Haha topreactie. Laatste zin deed me lachen op deze vroege morgen. Ik snap ook wel waarom je het zegt hoor, het financieel belang moet nooit voorop staan. Maar we moeten niet vergeten dat er veel clubs zijn die dit statement nu niet kunnen maken. Waar de ene club momenteel kan drijven op principes, zal de andere alle kracht nodig hebben om het hoofd boven water te houden. Tuurlijk is dat bij mijn eigen club de realiteit, maar ook clubs als Vitesse zullen het al zwaar genoeg hebben. Ik zou het enorm kloten vinden als we de Eredivisie volgend jaar met 14 teams moeten spelen, op basis van principes of een standpunt. Aan de andere kant weergeeft het misschien wel hoe ziek de sport eigenlijk is. Hoe veel regels zal men moeten buigen om het enigszins fatsoenlijk weer op te kunnen pakken? Dat antwoord vrees ik eigenlijk een beetje.
 
Lucagio
 
5
7 april 2020 om 18:10
Heb je al gezien aan welke 5 voorwaarden er voldaan moet worden voordat ze gaan versoepelen. Als je dan hoort dat de test capiciteit matig tot zwaar onvoldoende is, zie ik het niet gebeuren. Als de voorwaarden worden versoepeld dan zal het voetbal echt niet het eerste zijn wat mag starten, eerst gaan ze de economie, horeca, kappers enz mogen opstarten stapsgewijs. Daarna zal de normale gang van zaken in het ziekenhuis gestart zijn. Fysiotherapie en tandartsen gestart zijn. Nee, de knvb kan geen beslissingen nemen, ze laten het liever aan het RIVM en de regering over. Het zijn lafaards zonder riuggengraat.
 
repuiztav
 
13
7 april 2020 om 18:28
@Lucagio. Wat en slap geleuter. Zou wat zijn als de KNVB zich niet liet leiden door het RIVM. Die hebben er namelijk verstand van. Dus juist verstandig dat ze zelf de beslissingen niet nemen.
 
nanahoff
 
53
7 april 2020 om 17:18
Terechte beslissing, zolang het rivm niet zegt dat we absoluut niet meer kunnen gaan voetballen kunnen we gewoon ambiëren om het seizoen af te maken. Mocht het onverhoopt toch anders lopen kunnen we altijd nog stoppen.
 
Thamike
 
9
7 april 2020 om 17:22
Hoezo RIVM?? Die geven alleen aan hoe we er als land voorstaan qua besmetting en welke voorzorgsmaatregelen je zou kunnen nemen. RIVM gaat nooit bepalen hoe je voetbal veilig kan spelen zolang Corona nog volop aanwezig is. De KNVB zal na adviezen van verschillende partijen een plan moeten hebben die veilig genoeg is en dan heb ik het nog alleen maar over veiligheid. Ik ga er dan ook vanuit dat de KNVB een solide plan heeft mbt transfers, organiseren van deze wedstrijden etc. Dus dat masterplan zal vandaag wel komen, ben heel benieuwd.
 
Ijsmuts
 
26
7 april 2020 om 17:27
Zolang de overheid de experts van het rivm volgt heeft die organisatie wel degelijk flink wat in de melk te brokkelen. Wanneer corona nog een bedreiging is zal er niet gevoetbald worden want dat zal het advies zijn vh rivm en de knvb wordt verplicht dat op te volgen vanuit de regering.
 
Thamike
 
1
7 april 2020 om 17:39
Klopt ijsmuts en Rutte kan op basis van RIVM zeggen alle evenementen gaan niet door oud maar stel dat we de huidige maatregelen gaan versoepelen en bepaalde zaken mogen weer dan gaat de RIVM niet bepalen of en hoe dat met voetbal zit. Dat hebben we al eerder gezien en is hun taak ook niet.
 
martijnovic
 
0
7 april 2020 om 18:16
Het is idd aan Rutten om te bepalen of en hoe het voetbal doorgaat. Sws is het ni3t verstandig 9m mensen door het land te laten reizen dus uit publiek is uit den bozen. Het zal wel iet worden dat er een bepaalde hoeveelheid mensen in het stadion mogen zodat de anderhalf meter regel in acht gehouden kan worden. Van mij mag het morgen al beginnen want ren eerste is de piek bereikt qua aantal besmettingen, blijken we genoeg bedden te hebben en word ho3 dan ook 60 procent ziek. Ten tweede verveel ik me de pleuris zonder dat voetbal.
 
Spandoek
 
0
7 april 2020 om 19:35
Fred Rutten? Dat wordt nog wat ?? En ik verveel me ook, maar zonder supporters mag het van mij nog een maand langer stil liggen of desnoods een streep onder het seizoen. Anderhalve meter in het stadion is natuurlijk al helemaal geen optie, of denk je dat men na een paar biertjes dat in acht nemen voor de wc, de rij voor het stadion, de bar, etc. Onmogelijk.
 
Scepticus38
 
9
7 april 2020 om 17:35
" Terechte beslissing, zolang het rivm niet zegt dat we absoluut niet meer kunnen gaan voetballen kunnen we gewoon ambiã£â«ren om het seizoen af te maken ". Het Rivm heeft gezegd dat men de piek rond 1 mei verwacht en dat het minimaal tot half juli gaart duren tot de situatie in de ziekenhuizen weer redelijk normaal is. Over de maatregelen kan het Rivm niets zeggen omdat zijn daar niet over gaat, maar aangezien haar standpunt leidend is, is er weinig fantasie voor nodig is dat zij niet zal adviseren om de teugels te laten vieren voor de situatie in de ziekenhuis weer redelijk normaal is. En dus zeker niet in juni. Het probleem is helemaal niet dat er onduidelijkheid is over het standpunt van het Rivm maar dat de voetbalbobos liever de kop in het zand steken dan die te aanvaarden. Daarnaast is het natuurlijk volslagen krankzinnig om spelers die er 3 maanden uit hebben gelegen na minder dan 2 weken voorbereiding weer het veld in te sturen. En dan ook nog met droge ogen blijven vol houden dat de gezondheid van de spelers voorop staat. En dan heb ik het nog niet eens over de situatie met de aflopende contracten. Het is typerend voor het gebrek aan leiderschap bij de Knvb dat men een standpunt inneemt voordat de problemen die daar het gevolg van zijn te hebben opgelost. Gelukkig is het niet meer dan uitstel van executie, uiteindelijk zal men toch de beslissing moeten nemen die grote clubs al lang genomen hebben.
 
roel.m.s
 
61
7 april 2020 om 17:18
Voetbal zonder publiek, schande Knvb!! Gewoon streep eronder zetten, schoothondje van de uefa
 
Joddit
 
48
7 april 2020 om 17:27
Want een competitie beginnen om hem vervolgens niet af te maken is beter dan doorvoetballen zonder publiek? Selectieve verontwaardiging lijkt me dit.
 
Kyle66
 
4
7 april 2020 om 17:45
Ten eerste is de kans dat er getraind zal worden in mei bijzonder klein. Laat staan dat er in juni gevoetbald kan worden. Daarnaast is het de vraag of de voetballers bereid zullen zijn te spelen zonder de benodigde afstand in acht te nemen. Tot slot, als de clubs voetballen zonder publiek zal ze dat nog meer geld kosten. En wie zegt dat er geen supporters zullen komen? Ergo, stupide idee dus.
 
repuiztav
 
3
7 april 2020 om 18:45
DrDoom. Goeie vergelijking ook. Aangezien de organisator dan verlies maakt. De clubs verdienen wel, ook zonder publiek.
 
LionelGap
 
2
7 april 2020 om 18:07
Waarom zou je nu al een beslissing maken als je het ook kan uitstellen? We kunnen toch gewoon wachten hoe alles gaat lopen en dan een beslissing maken?
 
Kweekvijver
 
29
7 april 2020 om 17:18
Zonder publiek: gewoon niet doen.
 
lfc11
 
5
7 april 2020 om 17:51
Ik vind voetbal zonder publiek ook helemaal niks en zelf naar het stadion is leuker dan voor de buis, maar met (veel) publiek zal er lange tijd überhaupt niet inzitten. Als er nu slechts in minimale aantallen mensen in het openbaar samen mogen zijn (en de minimale afstand in acht moeten nemen) en we zitten toch niet op de piek, dan zie ik het niet gebeuren dat september/oktober er wedstrijden zullen aanvangen met volle tribunes/meer dan 1000 man publiek.
 
Tukkertje91
 
2
7 april 2020 om 20:44
Zullen we dan ook maar meteen een streep door 20/21 zetten? Of verwacht jij in september weer met 40.000 man opgehokt te mogen zitten? Ben ik oprecht benieuwd naar, hoe je dit voor je ziet.
 
CoMokum
 
7
7 april 2020 om 17:19
‘Gaat voor’, daar zit het ‘m nou net in. Dus áls het mogelijk is.
 
Lars#16
 
9
7 april 2020 om 17:19
Hoe hebben ze dat in gedachten? Na 1 juni mogen de clubs pas weer gaan trainen. Denken ze bij de KNVB (en UEFA) dat je met 2,5 week fit genoeg bent om te gaan voetballen?
 
neymarbeast
 
6
7 april 2020 om 17:20
Iedereen heeft hier last van, dusja. Niet fit vs niet fit is dus hetzelfde als fit vs fit.
 
Woenselaar
 
18
7 april 2020 om 17:25
Dat is het dus wel degelijk niet. Niet fit vs niet fit zorgt voor extra blessures. Waar bepaalde clubs wellicht harder door geraakt zullen worden.
 
F-18/TACP
 
1
7 april 2020 om 17:27
@ neymarbeast Buiten het gegeven dat spelers niet eerder willen spelen totdat de autoriteiten zeggen dat het weer kan; is er nog het gegeven dat er niet geloof dat spelers wiens contracten aflopen of al een transfer gemaakt hebben dan nog bereid zijn om het risico`ste nemen met het oog op eventuele blessures. Juridisch heeft de Knvb geen poot om op te staan, dit statement van de Knvb neem ik dan ook maar ter kennisgeving aan.
 
hansje1969
 
1
7 april 2020 om 17:49
Ja en wat ik me niet kan voorstellen is dat overheden in juni in Nederland al toestemming geven voor evenementen met meer dan 100 man. Daar zullen voetbalwedstrijden zonder publiek onder gaan vallen.dat met de contracten kan knvb echt niets aan veranderen. Kansloos.nl
 
Scepticus38
 
1
7 april 2020 om 18:13
" Ja en wat ik me niet kan voorstellen is dat overheden in juni in Nederland al toestemming geven voor evenementen met meer dan 100 man. Daar zullen voetbalwedstrijden zonder publiek onder gaan vallen ". Denemarken is normaal gesproken het eerste land waar de competitie definitief niet afgemaakt kan worden. De scholen en kinderdagverblijven gaan half april weliswaar weer open, maar het verbod voor evenementen is verlengd tot eind augustus. Ook in Oostenrijk worden de maatregelen iets versoepeld, maar daar staat het verplicht dragen van een mondkapje tegenover. Lijkt me lastig voetballen. In NL zet de werkgeversorganisatie in op een versoepeling na half mei. Maar daarbij zou het gaan om situaties waarbij de 1,5 meter regel gehandhaafd kan blijven worden. Lijkt me de voetballerij niet geschikt voor.
 
Dante
 
6
7 april 2020 om 17:26
Ze mogen nu al conditie/fitness trainen.
 
Tinus88
 
12
7 april 2020 om 17:58
Dat is toch een hele andere belasting dan 90 minuten lang jakkeren op het veld? Zwaare geblesseerde starten niet voor niets eerst met conditie en daarna pas met bal.
 
Dante
 
12
7 april 2020 om 18:09
Ze mogen nu ook met een bal trainen. Ik hoorde niemand zo janken toen Robben aansloot bij Oranje destijds ..
 
Remifeyenoord
 
7
7 april 2020 om 17:36
Groepstraining is geen vergunningsplichtige activiteit en mag (op dit moment) op 28 april dus al weer aanvangen. Tijd zat lijkt me als je halverwege juni weer wil herstarten
 
Thamike
 
0
7 april 2020 om 18:00
Maar wel met alle beperkende maatregelen en dat gaat natuurlijk niet een goede basis voor een training zijn.
 
Noldries
 
30
7 april 2020 om 17:19
En hoe gaan FC Twente, Den Haag voetballen dan FC Twente heeft al 17 spelers afgezegd.
 
Buly
 
4
7 april 2020 om 17:26
ze hebben de contracten formeel opgezegd omdat dat moet voor een bepaalde datum, anders worden ze automatisch verlengt.de fifa wil de contracten doen laten gelden tot het einde van het seizoen (wanneer dat ook mag zijn) maar dat houd juridisch geen enkele stand. Dus zullen spelers die al elders getekend hebben naar die clubs gaan.spelers zonder contract kun je een contract aanbieden voor half jaar maar al na paar wedstrijden ontbinden dus dat is niet echt een probleem
 
Scepticus38
 
5
7 april 2020 om 17:42
" spelers zonder contract kun je een contract aanbieden voor half jaar maar al na paar wedstrijden ontbinden dus dat is niet echt een probleem ". Dat kan je dus wel uit je hoofd zetten. Voor een spelerscontract geldt een minimumtermijn van 1 jaar.
 
SpeedyAFC
 
0
7 april 2020 om 17:52
Je kan contracten alleen met een jaar verlengen, dus intrekking van het ontslag. Als een club dan degradeert, dan moeten ze die spelers nog een jaar doorbetalen terwijl de inkomsten behoorlijk dalen.
 
Adzevedo
 
0
7 april 2020 om 18:29
Maar ja, zitten de Uefa of Fifa met de situatie van de clubs in Nederland? En al helemaal met de clubs onderin of in de Kkd? En in plaats van dat onze nationale voetbalbond opkomt voor deze clubs wandelen ze doodleuk achter die criminele organisaties aan.
 
Scepticus38
 
0
7 april 2020 om 19:58
" En in plaats van dat onze nationale voetbalbond opkomt voor deze clubs wandelen ze doodleuk achter die criminele organisaties aan ". Ze vechten gewoon tegen windmolens. Iedereen die voor rede vatbaar is en denkt dat de competitie nog afgemaakt kan worden, adviseer ik om paginas 112 en 113 van teletekst te lezen. Die maken een hoop duidelijk. Op pagina 112 staat o.a. : " Het aantal IC-bedden dat wordt bezet door coronapatiã£â«nten is de afgelopen dag met 15 gestegen tot 1424. Door de beperkte stijging is de IC-capaciteit voorlopig voldoende, zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij verwacht een stijging naar 1700, een niveau dat mogelijk maanden aanhoudt ". Voor de volledigheid, 1700 patienten op de IC is bijna twee keer zoveel als normaal. Op pagina 113 staat o.a: " de anti-coronamaatregelen kunnen pas geleidelijk worden versoepeld als aan vijf voorwaarden is voldaan. Dat staat in een adviesbrief van het Rivm aan het kabinet waarover de NOS beschikt. Het besmettingsgetal (het aantal mensen dat door Ãâ©ã£â©n patiã£â«nt wordt besmet) moet geruime tijd kleiner zijn dan 1 en de zorg moet niet meer overbelast zijn ". Het lijkt mij duidelijk dat met 1700 patienten op de IC afdelingen bij lange na niet aan dat laatste criterium wordt voldaan, terwijl de verwachting wordt uitgesproken dat dat niveau maanden lang zal aanhouden. Hoe duidelijker wil je het nog hebben.
 
DeDonnie
 
3
7 april 2020 om 17:42
En hoe gaat de uefa het doen met voorronde CL en EL? Normaal beginnen die al ergens in juli.
 
Zermatt_Person
 
0
7 april 2020 om 21:55
Voorrondes EL en CL kun je ook zonder returns spelen. Dan hoef je pas begin augustus te beginnen met 1ste voorronde CL en EL. De club die als eerste uit de koker komt bij loting, krijgt dan het thuisvoordeel. Dit is hetzelfde model als de meeste nationale beker toernooien, zoals de Knvb beker. Dan krijgt het balletje dat als eerste uit koker komt, ook het thuisvoordeel.
 
thief
 
1
7 april 2020 om 17:20
Die inhaalwedstrijd zou ik in ieder geval nog proberen te spelen, dan heeft iedereen tenminste evenveel wedstrijden gespeeld. Plus je krijgt dan ook nog 1 laatste kans voor de titel voor AZ. Maar de andere speelrondes gewoon laten vervallen, begin juni is niet realistisch en zonder publiek heeft het ook aan de inkomsten kant van de club niet veel zin.
 
Dante
 
5
7 april 2020 om 17:28
Toch wel want veel van de inkomsten komen van de uitzendrechten.
 
thief
 
0
7 april 2020 om 18:18
Dat geld zouden de clubs gewoon moeten krijgen, of de abonnees zouden ook allemaal hun geld terug moeten krijgen.
 
Dante
 
1
7 april 2020 om 19:21
De abonnees hoeven niet te betalen wanneer zij besluiten het abonnement te stoppen. En voor de wedstrijden die "geleverd" zijn krijgen de clubs ook gewoon betaald. Lijkt me logisch dat een zender niet gaat betalen voor wedstrijden die ze niet uit kunnen zenden.
 
repuiztav
 
15
7 april 2020 om 17:20
Snap het probleem ook niet. Je kan inderdaad afwachten hoe het gaat lopen en daarin laat je je leiden door het RIVM of het verstandig is om te gaan voetballen of niet. Definitief stoppen kan altijd nog.
 
hz26
 
5
7 april 2020 om 17:21
Niet normaal dit knvb is totaal verknipt gewoon stoppen dit moeten alle europese landen doen. Vlg jaar geen europees voetbal en het jaar daarop weer beginnen is voor iedereen duidelijk en eerlijk.
 
Dirk_borst
 
22
7 april 2020 om 17:21
A big shame KNVB positioneert zich hier mee boven alles en iedereen. Fouter dan fout. Dikke middelvinger na iedere burger die consessies heeft gedaan om de zorg en economie een krachtig te houden.
 
repuiztav
 
31
7 april 2020 om 17:22
Wat een onzin. De KNVB houdt de optie om door te voetballen open en wacht eventuele ontwikkelingen af. Als het niet verstandig is om te voetballen zullen ze uiteindelijk wel definitief stoppen hoor.
 
Woenselaar
 
8
7 april 2020 om 17:27
Maar wat is jouw mening daarover dan? Evenementen van dergelijke omvang kunnen pas vanaf 1 juni plaatsvinden. In achtneming dat een sporter 4 weken nodig heeft om top-fit te raken, moeten zij 1 mei alweer beginnen met trainen. Een training die op geen enkele manier mogelijk is in groepsverband. Dan hebben we het nog niet eens over de problemen wat betreft contracten, extra belasting op de spelers en de lange doorloop in seizoen 2020-2021 met als afsluiting het verplaatste EK.
 
puntnaarachter
 
2
7 april 2020 om 17:31
Vergeet de oefenwedstrijden niet die plaats moeten vinden in de maand mei hé. Alleen met trainen worden spelers ook niet wedstrijdfit.
 
repuiztav
 
8
7 april 2020 om 17:32
Mag toch hopen dat spelers zichzelf wel een beetje fit kunnen houden? In Duitsland trainen ze nu ook in kleine selecte groepjes. Loopvormen met 1,5 meter afstand. Je moet vooral conditionele trainingen doen en geen positiespelletjes etc. Wedstrijdfitheid is iets anders en zorgt er natuurlijk niet voor dat je minder blessuregevoelig bent.
 
Dirk_borst
 
3
7 april 2020 om 17:36
Het is een geldkwestie te veel belangen om niet zelf de stekker er uit durven te halen. Het amateur voetbal is wel beëindigd zonder moeite. Echter hierin wordt gezegd we zetten vol op in om door te voetballen. Laf zonder daadkracht.
 
repuiztav
 
8
7 april 2020 om 17:38
Tuurlijk is het een geldkwestie. Dat is ook helemaal niet gek. Waarom doe je daar verbaasd over?
 
Woenselaar
 
3
7 april 2020 om 17:43
Uiteraard kunnen spelers zichzelf hopelijk wel fit houden. Zeker de topclubs, met dat geld had ik allang een mooie thuis-gym aangelegd. Maar sporten op een apparaat is wat anders dan een contactsport met interval. Ik denk dat er vast wel fysiotherapeuten op dit forum rondlopen die dat kunnen beamen.
 
Dirk_borst
 
4
7 april 2020 om 17:47
Dat is voor elke onderneming het geval deze tijd. Wat dacht je van de horeca en de festival organisaties. Die nu en zeker de zomer veel geld gaan mislopen. Om de pandemie tegen te gaan kunnen zij enkel en alleen dicht blijven. Dat de pandemie in Juni weg zal zijn is slechts een illusie. Laat staan dat de zorg ontlast is van de drukte, maar voor de KNVB reden genoeg om vol op in te zetten. Lachwekkend.
 
repuiztav
 
5
7 april 2020 om 17:47
Clubs hebben gewoon zelf een gym. Je kan spelers in kleine groepjes in tijdblokken op afstand van elkaar laten trainen. Het is best te doen, maar moet uiteraard wel goed over nagedacht worden.
 
repuiztav
 
5
7 april 2020 om 17:50
Dirk_borst. De KNVB doet hier in mijn ogen niets verkeerd door gewoon de ontwikkelingen af te wachten en wellicht alsnog stop te zetten. Waarom zou je nu al de knoop moete doorhakken. Wat is het voordeel daarvan?
 
Dirk_borst
 
2
7 april 2020 om 17:55
Voordeel doet er niet toe, de KNVB had kijkent naar de besluiten bij de andere grote sport evenementen zoals het EK en de spelen wijselijk kunnen besluiten om te stoppen. Grote voordeel daarin is dat de gezondheid gehandhaafd blijft en de clubs weten waar ze aan toe zijn. En zodoende een plan gemaakt kan worden voor een nieuw seizoen in 2021.Daarbij is het schrijnend dat na de lockdown het eerste wat moet worden opgestart voetbal is. Nederig zijn was hier beter op zijn plek geweest.
 
repuiztav
 
5
7 april 2020 om 17:56
Je kan geen plan maken voor 2021 als de KNVB nog geen definitieve stop heeft uitgesproken? Wat een nonsens. Ik mag toch hopen dat clubs plan A, B en C wel klaar hebben liggen? De gezondheid zal gehandhaafd worden. Want er wordt namelijk niet gevoetbald als het niet veilig is. Alleen weten we dat nog niet.
 
Dirk_borst
 
1
7 april 2020 om 18:05
Uiteindelijk zal al deze gedane moeite voor niets zijn geweest en zal er weer opnieuw gekeken worden naar een nieuw plan. Daarom vind ik dat er beter gekeken kan worden naar een plan after deze periode.Wat bedrijven kunnen moeten de voetbal clubs en bond makkelijk kunnen.
 
repuiztav
 
5
7 april 2020 om 18:11
Dat zou kunnen, maar dan heb je het in iedergeval geprobeerd. Er is geen reden te bedenken om nu al de knoop door te hakken.
 
ek2008
 
8
7 april 2020 om 17:21
Wat een gezelligheid, hier laat de Knvb zien dat voetbal grotendeels voor de supporters is!niet dus.. Naar mijn mening kun je zulke besluiten op het moment niet maken, niet nu er zo veel onduidelijkheid aanwezig is. Wie weet zitten we in juni nog wel met een 'beperkte' vrijheid en is het onverantwoord om voetballers dan maar op te laten draven. Accepteer gewoon dat dit seizoen door overmacht niet uitgespeeld kan worden en richt je volledig op het nieuwe seizoen.
 
Dante
 
15
7 april 2020 om 17:31
Ze nemen juist geen besluit, dus eigenlijk in lijn met wat je eerst zegt. Dat je zulke besluiten op het moment niet kunt nemen. Al zeg je vervolgens weer dat ze wel iets moeten besluiten nu ??
 
4Ever4Ajax
 
21
7 april 2020 om 17:24
De heren van de knvb zijn krankzinnig, maar dat wisten we al. Zal een juridisch gevecht worden die de knvb van de clubs gaat verliezen.
 
repuiztav
 
22
7 april 2020 om 17:27
Wat is hier krankzinnig aan? Jij denkt dat er echt gespeeld wordt als het Coronavirus nog volop aanwezig is? De KNVB wacht gewoon eventuele ontwikkeling omtrent dit virus af. Niemand weet hoe we er over een maand voor staan. Vanwaar de haast om nu al de knoop door te hakken?
 
Kyle66
 
1
7 april 2020 om 17:47
En jij denkt dat het virus over anderhalve maand weg is???
 
repuiztav
 
14
7 april 2020 om 17:55
Geen idee. Net zoals jij geen idee hebt. Experts doen altijd een voorspelling en hebben vermoedens, maar weten het ook nooit helemaal zeker. Dat is altijd het lastige geweest aan dit soort virussen.
 
martjjnn
 
0
7 april 2020 om 18:24
Maar zelfs als het virus bijvoorbeeld weg is in Juni. Heb je als club zijnde niet tot nauwelijks kunnen trainen.wedstrijden met een volledig niet fitte selectie gaat ook niet gebeuren hoor.en aangezien je niet weet wanneer t weg is kan je ook niet voorbereiden op juni.plus dat op 1 juli veel contracten afgelopen zijn, is dit plan gewoon niet haalbaar, en dat weet de Knvb ook wel.
 
repuiztav
 
7
7 april 2020 om 18:30
Martjjnn. Hoezo? Er mag gewoon getraind worden?
 
4Ever4Ajax
 
0
7 april 2020 om 19:01
@repuitav: ze kunnen wel willen dat het in juli doorgaat, maar dat kunnen ze niet eenzijdig bepalen. Het contract zegt zelfs eind mei. Nu de zomerstop voor spelers 1,5 of 2 weken maken waarbij je door moet tot het EK is bovendien vragen om blessures bij spelers. Daar gaat de knvb allemaal aan voorbij en dat vind ik krankzinnig. Dan denk je dus alleen maar aan je portemonnee. Als een willekeurige werkgever zich zo zou opstellen zou de politiek al lang op z’n achterste poten staan, maar met voetbal is blijkbaar alles geoorloofd.
 
SpeedyAFC
 
0
7 april 2020 om 23:51
@repuiztav Omdat 30 juni een harde deadline is, dat is nou net het hele issue. Na 30 juni zijn tientallen spelers ontslagen. Lopen huurcontracten af. Er zijn al coaches ontslagen per 30 juni. De Fifa roept iedereen op een verlenging van iets minder dan twee maanden te accepteren. Alleen vergeten ze de wet, die moet eerst aangepast worden.
 
misseva88
 
5
7 april 2020 om 17:24
Zoals het hier staat lijkt het weinig op een overleg en meer een mededeling. Wat een bijzonder opmerkelijke gang van zaken zou zijn.
 
ErikSchonhage
 
4
7 april 2020 om 17:25
Ik snap niet waarom wij in nederland zo graag een beslissing willen nemen alle landen wachten gewoon rustig af dus laten wij dat ook gewoon doen stoppen kan altijd nog toch?
 
curtazimo
 
0
7 april 2020 om 17:31
Alle landen behalve België...
 
Dante
 
23
7 april 2020 om 17:32
Ja maar in België gaat alles net een beetje anders.
 
Master D
 
10
7 april 2020 om 17:28
Het is in elk geval een plan en een richting. Daar kun je het mee eens zijn of niet, maar we weten in elk geval wel waar de Knvb op stuurt. Qua inhoud ben ik het er niet mee eens en ik vraag mij ook af waarom je supporters om een mening vraagt over spelen zonder publiek als je dat toch volledig naast je neerlegt. Als je niks met zo'n ruime meerderheid doet vraag dan ook niks. Ben ook tegen het spelen na 1 juli omdat het probleem met contracten niet kan worden opgelost. Ook is het een slecht signaal vind ik dat schijnbaar het eerste wat na deze lockdown moet worden opgestart het voetbal is. Een beetje nederigheid had geen kwaad gekund.
 
Dante
 
2
7 april 2020 om 17:34
Het eerste dat moet worden opgestart? Elke onderneming die door kan draaien doet dat, en iedere onderneming die wel heeft moeten stoppen zal direct hervatten zodra daar groen licht voor is. Nederigheid ..
 
Master D
 
6
7 april 2020 om 17:39
Ja, het eerste dat moet worden opgestart. Denk jij dat als de maatregelen weer zijn afgelopen dat alles(kappers/restaurants/kroegen/etc.) tegelijk open gaat? Natuurlijk niet dat gaat geleidelijk en met restricties. Dan vind ik dat voetbal daar niet als eerste voor in aanmerking zou moeten komen. Dus ja, nederigheid...
 
Dante
 
3
7 april 2020 om 17:43
Maar waarom denk je als eerste? Veel bedrijven zijn nu niet eens dicht. En het is helemaal niet gezegd dat er niets open mag voor 1 juni. En als er dan van alles open mag, waarom moet voetbal dan nog een paar dagen of weken wachten? Slaat echt helemaal nergens op!
 
Kyle66
 
1
7 april 2020 om 17:49
Omdat voetbal niet noodzakelijk is. Mensen willen wel naar school en kappers e.d. Dus als de richtlijnen versoepeld worden, zal voetbal niet bovenaan de lijst staan.
 
Dante
 
0
7 april 2020 om 17:58
Maar er hoeft geen lijstje met volgorde bepaald te worden. Wanneer het mag dan mag het. Gewoon tegelijk met die broodnodige kapsalon. En school is waarschijnlijk voorbij dan. Tenzij de scholen dezelfde plannen als de KNVB hebben.
 
Master D
 
3
7 april 2020 om 18:04
Ja Dante als jij denkt dat de scholen zijn afgelopen tegen die tijd dan houdt het op natuurlijk. Schoolvakanties beginnen vanaf 4 juli en voor sommigen zelfs vanaf 18 juli. Kortom schole zijn nog wel even open als de maatregelen versoepeld zouden worden. Maar die wil jij dus niet opstarten, want er moet gevoetbald worden.
 
Dante
 
1
7 april 2020 om 18:12
Wat is dat nou weer voor gelul? Ik probeer je uit te leggen dat het ene het andere niet uitsluit. Dat ik de datum van de schoolvakanties in NL niet exact weet staat daar toch los van? Het starten van voetbal heeft geen invloed op scholen en kapoers. Je wil het gewoon niet snappen.
 
Kyle66
 
0
7 april 2020 om 19:49
Denk je echt dat alles tegelijk open zal gaan? Serieus??!?
 
Dante
 
0
7 april 2020 om 21:13
Ik denk dat alles dat binnen bepaalde versoepelde maatregelen valt redelijk tegelijk zal starten. Er gaat iig niemand een lijstje zitten maken met 1. school 2. kapper 3, voetbal oid. Zodra een bepaalde branche binnen de maatregelen mag opereren zullen ze dat doen. Ook totaal onnodig om daar een volgorde in aan te brengen.
 
 
6
7 april 2020 om 17:29
Als het verantwoordelijk is dan prima. Kijk lekker voor de buis.
 
hansje1969
 
1
7 april 2020 om 17:29
Leuk als we weer gaan voetballen!maar zie het somber in. Aller eerst denk ik niet dat evenementen met meer dan 100 mensen mogen van het Rivmtweede de Knvb geeft nog geen antwoord op de aflopende contracten hoe ze dat denken op te lossen
 
Siemjo
 
2
7 april 2020 om 17:29
Negeren kennelijk ook de medici die een andere mening toe bedeeld zijn.
 
Dante
 
8
7 april 2020 om 17:36
Want de medici zeggen dat er in juni hoe dan ook niet gevoetbald kan worden?
 
Kyle66
 
1
7 april 2020 om 17:50
Nee, die medici zeggen dat het virus nog maanden en maanden aanwezig zal zijn en dat de maatregelen niet versoepeld mogen worden.
 
Dante
 
8
7 april 2020 om 17:59
Dat zeggen ze helemaal niet. Ze kunnen namelijk niet zover vooruit kijken. Vandaar regelmatige toetsing en overleg.
 
Thamike
 
3
7 april 2020 om 18:09
Ok Dante dan zeggen ze het anders. KNVB zegt we gaan alles op alles zetten op de competitie te hervatten in juni, medici en virologen zeggen dat we nog steeds stijgen qua besmettingen als stijgt het minder hard het blijft stijgen. Medici zeggen dat er de komende 8 maanden nog geen vaccin is of medicijn. De regering zegt we gaan niet zoveel mogelijk Nederlanders testen. Als je dat zo hoort klinkt het dan dat de KNVB voorzichtig afwacht en luistert naar de medici of dat het meer in lijn al is met de UEFA?
 
Dante
 
6
7 april 2020 om 18:14
Krijg nou wat zeg. Hoe sloom is iedereen hier? Dat is nu het plan, in lijn met de plannen van de overheid. Als die plannen volgende week wijzigen zal de knvb deze plannen ook in de prullenbak moeten gooien. Niets staat in steen geschreven, behalve het eventueel nu stoppen van het seizoen.
 
Thamike
 
2
7 april 2020 om 18:45
@Dante kan ook zijn dat jij er anders tegenaan kijkt maar Rutte gaat niet zeggen je mag weer voetballen. Rutte gaat bv zeggen we gaan de maatregelen versoepelen. Dat wil niet zeggen dat alles goed en veilig is. Als de KNVB zegt ik doe er alles aan om in juni te starten kan daar best risico’s liggen. Jij gaat er maar vanuit dat iets groen of rood is.
 
Dante
 
3
7 april 2020 om 19:23
Rutte zal maatregelen aankondigen, dus bijv een bepaalde hoeveelheid mensen oid. Als binnen die maatregelen voetbal gespeeld kan worden dan gaat dat gebeuren. Anders niet. Zo groen / rood is dat.
 
Thamike
 
2
7 april 2020 om 19:38
Prima en mag ik daar alsnog mij onveilig bij voelen? Voetballers kunnen namelijk niemand besmetten etc. Bij een groen/ rood zit er niets tussen en dat zal straks zeker wel zo zijn. Rutte geeft net aan dat de clubs zich maar moeten wenden bij juristen om te kijken of ze mogen trainen. Maar goed, we gaan het zien voorlopig ziet het er niet goed uit.
 
Dante
 
5
7 april 2020 om 21:16
Jij mag je voelen zoals je wilt. Maar als Nederland bepaalde maatregelen versoepeld waardoor er weer gevoetbald mag worden, dan kun je ervan uitgaan dat het leven om je heen sws weer redelijk opstart. Het is natuurlijk niet zo dat wij met zn allen in quarantaine zitten en er weer wedstrijden gespeeld gaan worden. En als mensen in de meerderheid weer gewoon aan het werk zijn, dan zul jij je niet onveiliger gaan voelen omdat er toevallig ook (zonder publiek) gevoetbald wordt.
 
Woenselaar
 
8
7 april 2020 om 17:31
Naar mijn mening ben je naïef als je denkt dat er voor 1 juli ook maar een wedstrijd gespeeld zal kunnen worden. Spelers hebben vanuit hun huiskamers echt wel een periode van 3 á 4 weken nodig om weer topfit te raken, dus dan praat je over 1 juni (de periode dat de lockdown voor dergelijke evenementen momenteel staat). Wat gebeurt er met de contracten die aflopen, wat gebeurt er met de promotie/ degratatie, wat gebeurt er met de eventuele extra wedstrijden t.o.v. het seizoen 2020/2021 waar aan het einde nog een EK gespeeld dient te worden? Alle moeite die je hier momenteel in stopt is puur en alleen vanuit financieel opzicht. En nou begrijp ik dat dat een belangrijke factor is, maar moedwillig vasthouden aan een zinkend schip is nou ook niet heel verstandig, denk ik. M.i. kan je beter gewoon een degelijk plan opstellen voor de 'after' periode.
 
BramHouten
 
5
7 april 2020 om 17:31
Dit is gewoon een schijn vertoning om maar weer tijd te kunnen kopen. Op 28 april krijgen ze echt niet het sein dat er weer getraind mag worden. Zegt rutten dood leuk dat het niet mag tot 1 juni. Maar onze knvb baas, Gudde is zo incapabel als wat, die durft geen beslissingen te nemen.
 
curtazimo
 
5
7 april 2020 om 17:32
Dan moeten de spelers maar als individu weigeren... Iedereen moet 1,5 meter van elkaar en voetballers moeten t veld op? Beetje raar...
 
Dante
 
7
7 april 2020 om 17:37
Dat moet vandaag. Maar moet dat in juni nog?
 
Master D
 
7
7 april 2020 om 17:42
Ja, of denk je dat het virus helemaal weg is in juni en het niet meer overdraagbaar is? Ook na 1 juni zijn er nog maatregelen nodig. Ook bevestigd door experts. Een niet ingrijpende maatregel als anderhalve meter afstand blijft normaal gesproken staan.
 
Dante
 
4
7 april 2020 om 17:45
Zou je het niet gewoon even afwachten? Dat is ook het enige dat de KNVB zegt. Niet dat er op 1 juni 100% zeker weet gespeeld wordt.
 
DVV20
 
4
7 april 2020 om 17:47
Indien dat het geval is gaat de competitie gewoon niet door. Maar ik denk dat de KNVB het even afwacht in plaats van de competitie stop te zetten omdat Master D het zeker denkt te weten.
 
Kyle66
 
1
7 april 2020 om 17:52
@Dante, lees je wel wat alle specialisten zeggen? Ze zeggen namelijk dat het virus voorlopig niet weg zal gaan. Dat het nog lang gaat duren voordat we ermee om kunnen gaan. Maar jij denkt dat er in mei alweer gezamenlijk getraind kan worden. Zucht. Diepe zucht.
 
Dante
 
5
7 april 2020 om 18:03
Gezamenlijk weet ik niet maar dat is mogelijk. Er mag vandaag trouwens ook getraind worden. Maar mijn mening is niet zo relevant. Net zoals de experts bekijkt de knvb wat er mogelijk is en neemt het niet nu al een beslissing over iets dat nog niet 100% zeker is. De datum die nu staat is 1 juni daar plannen ze op. Als die datum veranderd, wat natuurlijk niet ondenkbaar is, dan zullen ze hun plannen moeten wijzigen.
 
Dirk_borst
 
0
7 april 2020 om 18:38
Er wordt niet getraind enkel en alleen conditie training thuis. Of er medio mei weer getraind kan wonden moet nog goedgekeurd worden.
 
luanda12
 
0
7 april 2020 om 17:32
Prima besluit. Als de RIVM het toe laat is dit het beste
 
blackpool
 
1
7 april 2020 om 17:32
Lijkt mij dat de wedstrijden zonder publiek zijn. Zo niet, dan mogen concerten, dance feesten etc ook weer. En dan zit je weer met het probleem dat er in verschillende stadions evenementen zijn. Guus Meeuwis bij Psv, Sensation bij Ajax bv. Trouwens, ik vind de wedstrijden Utrecht-Ajax en Feyenoord-Ajax ook behoorlijk in het voordeel van Ajax. Dat scheelt nogal..
 
ajaxfan158
 
3
7 april 2020 om 17:44
Heb je dan nog niet gehoord dat dit hele gebeuren is om Ajax te helpen. Uit de EL, uit de beker en nog 2 lastige uitwedstrijden, dus dit was een nooit moment om de boel op slot te gooien.
 
AsianExpert66
 
4
7 april 2020 om 17:33
Wat dus betekent dat een aantal clubs per 1 juli zwaar in de problemen komen. Ook de knvb denk alleen maar aan centen. Voetbal is dood en begraven. Ik heb FOX de deur uitgedaan, en het zal me als Ajacied dan ook volledig worst wezen wie er kampioen gaat word. Mocht er uberhaupt gevoetbalt gaan worden. Het plezier is eraf voor mij.
 
Dante
 
5
7 april 2020 om 17:38
Want sinds vandaag regeert het geld in voetbal .. Of in de wereld. Of ben je vandaag geboren?
 
repuiztav
 
11
7 april 2020 om 17:44
Meteen ook FOX opzeggen. Dankzij dit soort mensen kan iedereen volgend seizoen lekker extra bij gaan lappen per abbonement.
 
ajaxfan158
 
1
7 april 2020 om 17:48
Je hoeft geen abonnement te nemen als het geld een probleem is. Ik vraag mij af of FOX wel alle tv rechten gaat uitkeren. Kunnen ze dat mooi als buffer gebruiken als ze dat niet doen.
 
SpeedyAFC
 
0
7 april 2020 om 17:55
Je betaald niet alleen voor Fox, je betaald ook aan je kabelboer. 17,99 per maand terwijl je alleen maar herhalingen voorgeschoteld krijgt. Laten we niet aan doen of Fox goedkoop is.
 
DrDoom
 
0
7 april 2020 om 18:49
Dan ga ik mijn geld terugvragen. Niet vanwege mijn club. Maar vanwege de Knvb. Wedstrijden zonder publiek is toch helemaal niks. Voor supporters niet, maar ook voor de spelers en de clubs. Geen kantineomzet, geen recette etc. En waar is zo`n wedstrijd zonder publiek dan te zien?
 
007
 
2
7 april 2020 om 17:42
De KNVB is doodsbang van de UEFA. Dat is het hele verhaal. Ik vind het prima hoor, laten we lekker in midden juni gaan voetballen. Vraag me alleen wel af hoe de UEFA er voor gaat zorgen dat spelers op één juli nog bij hun oude clubs blijven? Dit gaat nog leuk worden, verwacht nog veel vuurwerk de komende weken.
 
Dante
 
3
7 april 2020 om 17:47
Zullen complexe gesprekken worden en misschien niet bij iedereen haalbaar. Maar misschien moet zo'n club dan maar wat jeugdspelers erbij halen. Als er idd na 1 juli nog gespeeld moet worden. Het is niet anders.
 
007
 
6
7 april 2020 om 17:49
Het is wel anders want clubs als RKC en ADO vechten tegen degradatie. Zeg dit maar tegen hun fans. Ze zullen je echt dankbaar zijn als ze met een halve A1 ploeg moeten spelen...
 
Master D
 
12
7 april 2020 om 17:51
Totdat Ajax er voordeel van heeft en tegen zo'n club met een veredeld jeugdelftal moet aantreden. Dan is de wereld te klein.
 
007
 
2
7 april 2020 om 17:55
En spelen in een lege Kuip of Galgenwaard als Ajax langskomt....dat willen ze zeker ook zien. Mensen begrijpen niet hoe laat het is.
 
Dante
 
3
7 april 2020 om 18:04
Ideaal is het niet, maar zeker niet minder ideaal dan het seizoen nu stoppen.
 
007
 
0
7 april 2020 om 18:22
We hebben beide een andere mening en dat is ook logisch, zeker wat betreft het sportieve aspect. We zullen zien. Ik ga er van uit dat eind April er meer nieuws komt. Voor nu zitten we vast aan een virus die dagelijks honderden Nederlanders het leven kost...laten we eerst maar gezond blijven
 
Dante
 
4
7 april 2020 om 19:18
Waarom is dat logisch? Ik denk namelijk ook dat het seizoen niet uitgespeeld kan worden. Ik zie alleen niet in waarom dat vandaag besloten moet worden. En je had het over het uitgangspunt van ado en rkc. Daarin zie ik helemaal niet waarin een verschillende mening logisch zou zijn.
 
Ryjuu
 
5
7 april 2020 om 17:47
Er is een reden dat de ander grote sportevenementen in juni en juli afgelast zijn. Piekpunt van virus wordt eind Mei verwacht.en de Knvb denkt eventjes dat het dan wel weer over is?
 
Silencioo
 
1
7 april 2020 om 17:50
Goed besluit, mits RIVM dat toelaat. Toch een heel normaal besluit. Ik snap die commotie niet zo. April kan je makkelijk afwachten en dan kijken hoe het ervoor staat. Gezondheid van iedereen gaat voor, maar daar valt nu nog niks over te besluiten. Wachten rustig af, maar de intentie om uit te spelen lijkt mij logisch
 
Melvin023
 
5
7 april 2020 om 17:51
Wel grappig dat vele mensen het competitie vervalsing vinden als de competitie niet uitgespeeld word. Maar dat die zelfde mensen het geen competitie vervalsing vinden als er teams met A-Junioren moeten voetballen omdat er vele spelers weg zijn of bijvoorbeeld Ziyech bij Ajax. Dit betekend dat de ene club een ploeg op volle oorlog sterkte heeft getroffen en de andere een veredeld A junioren elftal, lijkt mij ook niet helemaal eerlijk.
 
Vito77
 
1
7 april 2020 om 17:52
Enkel en alleen voor het geld! Lachwekkend! Minimale voorbereiding (als dat al mogelijk is) en dan lekker de wedstrijdjes "afraffelen". De play-offs naar 1 wedstrijd brengen lijkt mij ook niet fair. Blijf bij mijn mening dat je het beter kunt beëindigen en onderling gelden moet verdelen, welke worden binnengehaald bij de start CL en EL. Ook zorgen dat volgend seizoen geen clubs degraderen en misschien 2 clubs vanuit de KKD toevoegen bij de Eredivisie. Ben erg benieuwd wat het allemaal gaat brengen. Laat staan met de transfers, etc.. We wachten af!
 
Master D
 
6
7 april 2020 om 17:55
Slim van de Knvb om de vakantie van de spelers af te pakken. Ze krijgen ergens een weekje begin augustus en daarna moeten ze weer 12 maanden met nog ergens een verdwaald weekje vakantie in de winterstop. Hier gaan de spelers natuurlijk nooit mee akkoord. Neem tenminste aan dat ze deze weken niet beschouwen als een 'vakantie'.
 
Adzevedo
 
5
7 april 2020 om 18:08
En dan straks met droge ogen beweren dat ze een solide besluit genomen hebben met oog voor de gezondheid. Maar ergens zijn we toch ook niet verbaast, de Knvb sprak zich direct na de Uefa meeting al uit voor het uitspelen plan. Het toont alleen aan dat ze gewoon schijt hebben aan de supporters (waar ze wel de mening van vragen, maar die wordt terzijde geschoven) en wat clubs vinden. Ik kijk er ook niet van op dat ze waarschijnlijk zonder plan voor 30 juni komen (met een verwijzing naar de Fifa werkgroep die praat over zaken waar ze geen invloed op hebben) of rekening houden met het scenario dat straks 1 spelers besmet raakt waardoor hele teams in quarantaine moeten. Gaat nog wat worden, straks gaan clubs de eigen nationale voetbalbond aanklagen als die zich zo blijft opstellen.
 
Dante
 
6
7 april 2020 om 18:17
Het EK zou tot 12 juli duren .. Bovendien hebben ze nu wel lang vrij, al is het idd niet exact hetzelfde als vakantie. Maar ze zijn dit seizoen een stuk minder overwerkt dan normaliter.
 
Master D
 
4
7 april 2020 om 18:25
Ja en niet iedereen zou de finale van het EK spelen. Ook vergeet je er even bij te vermelden dat er 24 landen aan het EK meedoen en dat daar niet alle spelers van de Eredivisie aan meedoen. Je pakt een beetje de vakantie af van internationals als Blind, Dumfries en Berghuis, maar de volledige vakantie van een Bryan Linssen, Gyrano Kerk en Dante Rigo is ook weg. Spelers die wat minder gewend zijn dat ze geen vakantie hebben. Waarom alleen maar kijken naar de topclubs/spelers en niet naar de overige clubs die geen EK-deelnemers hebben?
 
Dante
 
6
7 april 2020 om 19:26
Pfff hou nou toch eens op met zo zoeken zeg. Eindeloos mekkeren. Als Blind en Dumfries en Berghuis zonder die vakantie kunnen, kunnen Linssen Kerk en Rigo dat ook. En al helemaal omdat die jongens door het jaar heen ook al minder belast worden. Bovendien spelen ze nu al weken niet.
 
Dirk_borst
 
0
7 april 2020 om 18:44
KNVB en slim denken die twee dingen gaan niet samen. Benieuwd of ze hun beslissing over het amateur voetbal ook nog gaan intrekken. Gewoon lekker met zijn alle voetballen in de zomer.
 
Adzevedo
 
6
7 april 2020 om 17:56
De Knvb en leiderschap, het blijft een dramatische combinatie. Spelen zonder publiek, terwijl de supporters vinden dat het niet moet. Spelen na 30 juni, ondanks dat er geen oplossing is voor het contractenvraagstuk. Ik begin bijna op het punt te komen dat ik hoop dat de maatregelen van het Rivm de boel dwarsbomen. Ergens hadden we het ook kunnen weten, al jaren zien we dat de Knvb corruptie in de Uefa en Fifa goedkeurt. Ze willen duidelijk ook per se door voetballen volgens het Uefa plan, dus mijn observatie dat de Knvb in deze partijdig blijkt correct. Een boel clubs (waaronder de belangrijkste vertegenwoordigers van het Nederlands voetbal) worden genegeerd. Over oog voor de gezondheid hoeft de Knvb ook niet meer te beginnen, met z'n verkorte voorbereiding, want dat is voor spelers verre van gezond.
 
SpeedyAFC
 
4
7 april 2020 om 17:56
We zullen het zien of de clubs in het rechterrijtje na 30 juni nog een elftal op kunnen stellen. Er gaan gekke dingen gebeuren, dat staat wel vast.
 
Maykel24
 
0
7 april 2020 om 18:05
Ik vind dat de bonden ver achter blijven met scenario’s en dan vooral de ‘hoe dan vraag’. Wat mij betreft stellen ze voor om tot oktober te ballen - maar als bond moet je dan wel concrete antwoorden (of in ieder geval stappen op weg naar dat antwoord) hebben op de meest simplistische vragen over contracten, Europese voorrondes etc. Zeggen: als we in juni mogen voetballen dan gaan we in juni voetballen dat kan iedereen, daar heb je geen bond of leiderschap voor nodig.
 
daviddaan
 
0
7 april 2020 om 18:11
als voetballiefhebber hoop ik dat er weer gevoetbald word, maar het verstand zegt nee. de bom kan door dit soort dingen ook weer barsten voor een tweede uitbraak..
 
Marrekie
 
2
7 april 2020 om 18:16
Wat een schandalige beslissing. Over de rug van een dikke 2500 misschien wel 3000 mensen die dood zijn gegaan 1.5 maand terug. Dan wil je toch niet aan voetbal denken? Ik hoop echt dat een aantal clubs zegt bekijk het maar. Tot volgend jaar...
 
Alkmaar54
 
4
7 april 2020 om 18:27
Met alle respect, maar wat heeft voetbal te maken met de dood van mensen aan Corona? Elke 6 seconde sterft er een jong kind van de honger. Als er 1 reden is om te stoppen met voetballen zou het eerder dat zijn. Ik vind het pure hypocrisie wat jij zegt. Als het Rivm het sein veilig geeft, dan kan er gewoon worden gevoetbald. Het leed in Nederland en de hele wereld erbij halen slaat nergens op. Dat is en mag geen argument zijn.
 
PieterPrins773
 
0
7 april 2020 om 20:05
Exact. Hoe vervelend ook, het heeft absoluut niks met elkaar te maken. In 2018 ginger er 10,000 mensen dood door de griep. Als het kan zonder gevaar voor de spelers zie ik geen reden om niet te spelen
 
martjjnn
 
0
7 april 2020 om 18:19
Wel ff de wedstrijden inkorten naar 30minuten dan.zonder training / conditie gaan er genoeg spelers omvallen / geblesseerd raken in die periode.enige logische is dat de competitie dit seizoen gewoon klaar is. Clubs kunnen zich niet voorbereiden op een hervatting van de competitie in juni/juli zolang het virus er nog is.
 
Bress188
 
0
7 april 2020 om 18:27
Mensen met een plaat voor de kop die fit hebben besloten..... als er straks hierdoor problemen komen in Nederland deze mensen aansprakelijk stellen.... hoe om te gaan met einde contract spelers... ?hoe om te gaan met spelers die naar een nieuwe clubgaan en daar per 1 juli onder contract staan..?.hoe om te gaan Met spelers die dit niet willen...?. hoe om te gaan met supporters die toch komen...?
 
Spielen
 
2
7 april 2020 om 18:35
Lijkt me prima als de competitie verder gaat in Juni. Ajax lekker een fitte selectie en als ze de titel pakken hoeven ze ook niks te delen. Ajax tegen Feyenoord en Utrecht zonder publiek is ook niet echt nadelig ??
 
SeboPost
 
0
7 april 2020 om 18:49
Ik hoop toch ook dat ze het afmaken dan maar zonder publiek , in ieder geval dan wel eerlijk En kan het nog niet in juni doen we toch een maand later. laat alles maar opschuiven het is gewoon niet anders Snap überhaupt niet waarom er nu al beslist niet moet worden dat het gestopt moet worden Mensen moeten zich maar aanpassen aan hetgeen waar we geen vat op hebben
 
Japser
 
1
7 april 2020 om 18:52
Voetbal kan prima zonder publiek. Leuk is anders maar je kan de wedstrijden ook prima vanuit huis volgen. Werken vanuit huis vinden we geen probleem maar een wedstrijd kijken wel? Das gek! Hoe ga je anders de Europa tickets verdelen ? Vind het een prima plan mits de Corona perikelen het toelaat om zonder publiek te spelen.
 
Soccerfan_1
 
3
7 april 2020 om 18:55
Het is niet te geloven. Staan ze er wel bij stil dat wij nog wel een tijdje met dit virus moeten leven hier? Dat de mensen die straks op dat veld staan ook nog steeds besmet kunnen raken en daardoor elkaar ook weer? Hoe halen ze het in hun hoofd zeg. Het dringt maar niet tot ze door dat het gewoon klaar is. Dit seizoen is klaar, geen kampioen dit seizoen.
 
MitchKot
 
1
7 april 2020 om 20:15
Het erge is nog dat de meeste mensen helemaal niet over weer voetballen willen denken nu. Ze hebben het nu moeilijk genoeg.
 
gaeajax94
 
0
7 april 2020 om 18:56
Dat betekent dus dat je voor 30 juni nog niet klaar bent. Ik verwacht ook eens meer duidelijkheid van de KNVB hoe ze het plan gaan schetsen hoe het eruit moet gaan zien na 30 juni. Ze zijn al op de goede weg met betrekking organisatie van afmaken dit seizoen en begin volgend seizoen (wel erg zwaar programma) maar misschien het belangrijkste vergeten ze nog. Hoe gaan ze het doen met contracten die aflopen en spelers die al elders hebben getekend en op welke inkomsten ploegen kunnen rekenen (wordt nu erg laat bekend of je Europees en waar je europees terechtkomt. Daar pas je natuurlijk ook je financien op aan mbt op halen van spelers)
 
BramHouten
 
0
7 april 2020 om 19:22
Als ik rutten zo hoor, blijft de 1,5 meter ook na 28 april. KNVB kan veel willen maar er gaat niet gevoetbald worden
 
Robby
 
1
7 april 2020 om 19:32
Ja dit gaat natuurlijk nooit gebeuren he. Het RIVM geeft aan dat zij eind mei de piek van corona patiënten verwacht maar de KNVB verwacht dat half mei wel weer getraint kan worden en de 3e week van juni de bal kan rollen. Ze zeggen zelf al mits toestemming overheid RIVM en daarmee zeggen ze al we houden juni aan eind april zal deze datum door worden geschoven. RIVM gaat echt geen toestemming geven als zij eind mei de piek verwachten.
 
Nieuw-Vennep
 
0
7 april 2020 om 19:41
De 1,5 meter afstand houden blijft voorlopig vsn kracht. Zolang dat blijft zal er niet gevoetbalt worden. Ook niet bij de profs,want dan kan iedereen zn werk weer oppakken.
 
PieterPrins773
 
0
7 april 2020 om 19:44
Mee eens. Leuk, voetbal op de buis. Iedere voetballer voor de wedstrijd testen. 2 wedstrijden in de week moet toch gewoon kunnen. Zeker nu het wen beetje de goede Kant op lijkt te gaan. Alsnog aflassen kan altijd nog mocht het de komende weken toch tegenvallen
 
Ishea
 
1
7 april 2020 om 20:01
Voetbal zonder publiek is competitie vervalsing, dus per definitie is uitspelen van het seizoen zonder publiek een schande. Ik zie geen enkele wedstrijd meer gespeeld worden (omdat het nog wel even gaat duren voordat alles weer veilig is (zoals het Rivm en Rutte ook al aangeven), dus waarom de Knvb spelers en clubs in het ongewisse laat is onbegrijpelijk. Nu kunnen de clubs geen seizoen afsluiten, ze kunnen geen besparende maatregelen nemen, de clubs weten totaal niet wat ze moeten voorzien qua planning en of ze zich al kunnen voorbereiden op volgend seizoen.ze durven van de Knvb geen tegengas te geven aan Uefa, dat is eigenlijk nog het meest triest.
 
MitchKot
 
2
7 april 2020 om 20:10
Wauwwww dit is gewoon een dikke middelvinger van de Knvb richting de maatschappij. Iedereen moet 1,5 meter afstand van elkaar nemen, mogen niet naar school of werk gaan, mogen niet naar evenementen toe, enzovoorts. En de Knvb denkt alweer over voetballen terwijl er nog geen enkele aanwijzing te vinden is dat we na 1 Juni weer kunnen voetballen. Hoe verrot kun je als Knvb zijn? Nu wel duidelijk dat het bij hun ook allemaal alleen maar om geld draait. Smeerlappen!
 
JosiasMairuhu
 
0
7 april 2020 om 20:21
En de gemeentes bepalen. De 3 hoek..deze gaat niet meer door !
 
Raypas
 
0
7 april 2020 om 20:57
Ik hoop dat de burgemeesters hier voor gaan liggen en alsnog weten te voorkomen dat dit absurde voornemen van de KNVB doorgang kan vinden. Alles ligt stil maar het voetbal stelt zich weer boven alles. Ik hou van het spelletje maar nu even niet. Kappen met dit seizoen.
 
sebasjuh
 
0
7 april 2020 om 22:39
Wat een slecht idee, dus je hebt al een korte zomerstop en dan hebben sommige clubs ook nog een voorronde voor het toekomstige Europese competitie. Het lijkt me allemaal wel erg kort op elkaar zonder echt aan de spelers te denken.
 
IHEN
 
0
8 april 2020 om 21:43
Dit seizoen stoppen. Geen kampioen, geen degradatie, twee promoties. Geen Europees voetbal en in september nieuwe competitie starten ( ik vrees zonder publiek ). Dat is het scenario dat ik verwacht op basis van alles wat er langs komt gecombineerd met gezond verstand. Wat de KNVB doet is een rituele dans en dat weten ze ook.