Advocaat: 'Ik vind het normaal dat mijn naam daar wordt genoemd'
Zondag, 13 mei 2018 om 20:35

Zenit Sint-Petersburg maakte zondag bekend dat trainer Roberto Mancini vertrekt en Dick Advocaat wordt genoemd als mogelijke opvolger van de Italiaan. De zeventigjarige trainer van Sparta Rotterdam zwaaide tussen 2006 en 2009 de scepter bij de Russische club en vierde in die tijd met een landstitel, een UEFA Cup en de Europese Super Cup grote successen. Het verbaast Advocaat niet dat zijn naam rondgaat in de wandelgangen, al weet hij niet of Zenit ook daadwerkelijk bij hem uit zal komen.

"Ik vind het normaal dat mijn naam genoemd wordt als daar een positie vrijkomt. Of dat ook reëel is, weet ik helemaal niet", reageert hij tegenover FOX Sports. Op de vraag of Advocaat, die concurrentie zou ondervinden van namen als Maurizio Sarri, Sinisa Mihajlovic en Sergei Semak, trouwe assistent Cor Pot ook mee zou nemen naar Sint-Petersburg, antwoordt hij met een knipoog: "Daar moet ik nog over nadenken, haha."

Advocaat zat zondag nog op de bank in Het Kasteel en zag daar hoe Sparta met 2-2 gelijkspeelde tegen FC Dordrecht en zich zo verzekerde van deelname aan de finale van de play-offs voor een Eredivisie-ticket. Ondanks dat positieve eindresultaat, was Advocaat minder te spreken over het verloop van het duel: "Het was irritant hoe we speelden. We waren overal te laat."

"We geven weer makkelijk twee goals weg wat op dit niveau niet kan. Het was totaal niet goed. De tweede helft hebben ze het goed gedaan. Iedere bal was er strijd. De bal ging er eerst nog niet in; we hadden een goede kans met Ilias Alhaft, die iets te laat was. Maar daarna hadden we steeds meer de controle en overwicht. Toen kwamen ook de kansen en we hadden er wel vier of vijf kunnen maken", reageerde tegenover RTV Rijnmond.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
@Sparta_88
 
45
13 mei 2018 om 20:51
Die opmerking is wel heel makkelijk. Enig idee waarom hij nu bij Sparta zit dan? En wat zou jij doen in zijn geval als een club een zak poen biedt?
 
baltempo
 
31
13 mei 2018 om 20:57
Ja Sparta betaald miljoenen aan Dick, ooit door iemand geopperd en is een compleet eigen leven gaan leiden. Net alsof het Nederlands Elftal vette pot is, toch gaat die er zitten of even paar maand assistent bij Feyenoord. Het is gewoon een man, vol passie voor het spel en waar die een mooie uitdaging ziet aan de slag gaat, dat ze Dick dik betalen is hun probleem, niet die van Dick
 
Flashpower1
 
4
13 mei 2018 om 21:08
Het lijstje met prijzen zegt natuurlijk ook genoeg..
 
JasonRhijn
 
2
13 mei 2018 om 22:01
Wat doe jij in Zenit? Ik heb geen verstand van de Russische competitie. Maar ik vraag me af of ze nog echt zo goed betalen.
 
Koni078
 
6
13 mei 2018 om 22:17
Mancini kreeg een salaris van ruim vijf miljoen euro per jaar. Zenit heeft nog altijd geld als water ondanks de dure investering van hun nieuwe onderkomen.
 
MartijnRegelink
 
9
13 mei 2018 om 22:27
@jasonrhijn. In St Petersburg
 
EerlijkePSVfan
 
4
13 mei 2018 om 22:30
Komt denk ik doordat Gazprom geen slechte sponsor zal zijn voor Zenit. Vraag me dan ook af of het stadion gefinancierd is door de club of door Gazprom/overheid.
 
Koni078
 
2
13 mei 2018 om 22:34
Het zal wel een mix van beide zijn, want Zenit is het gezicht van Gazprom.
 
Koni078
 
3
13 mei 2018 om 22:15
Ik denk niet dat Advocaat concreet in beeld zou zijn voor de baan, want Malafeev(die ex keeper inderdaad) heeft zijn lijst met vijf namen gedeeld in de media (een domme fout van een beginnende technisch directeur in mijn ogen, maar dat ter zijde) en daar zat Advocaat niet bij. Ik denk persoonlijk dat Sergei Semak de grote favoriet is omdat hij Ufa naar de Europa League heeft geloodst en ook de club heel goed kent als ex-speler. Daarnaast noemde hij ook de namen Paulo Fonseca, Jorge Sampaoli, Enzo Francescoli(trainer van River Plate) en Maurizio Sarri. Dat er geen voetbal in dit elftal zit ligt puur aan Mancini, want vandaag leek het erop dat de spelers bevrijd waren van een trainer die nooit geinteresseerd was in de club. Over je persoonlijke noot: Dat kan jij misschien beter beoordelen dan ik, maar als ik die 35.000 ultra`s sfeer zie maken vind ik dat vaak wel imponerend. Natuurlijk is het wel zo dat er vandaag niet zoveel op het spel stond voor Zenit,maar tegen de andere topclubs is er meer herrie gemaakt. Bovendien weet jij net zo goed als ik dat Zenit een politiek project is en met die instagrammende fans komt er alsnog weer geld in het laatje.
 
Koni078
 
0
13 mei 2018 om 22:50
Daarnaast heeft Semak ook leuk voetbal laten zien met Ufa. Hij kan dit elftal wel met flair en creativiteit laten spelen en daarnaast is Ufa een geweldige springplank gebleken voor de Russische topclubs voor zowel spelers als trainer, dus de keuze lijkt me erg makkelijk voor Zenit. De doelpunten waren erg makkelijk weggegeven door Khabarovsk, maar de supporters mochten wel eens verwend worden nu ze wederom het lachertje van het land zijn geworden door weer geen titel te pakken. Zenit heeft ook een dak die bij winterweer dicht is, dus het stadion an sich heeft gewoon een Johan Cruijff Arena vibe. Voor de echte voetbalsfeer zal je toch in Moskou moeten zijn, het liefst nog bij Cska. Krasnodar is trouwens ook een enorme aanrader.
 
@Sparta_88
 
4
13 mei 2018 om 22:24
Mooi stuk, complimenten.
 
Remifeyenoord
 
3
13 mei 2018 om 22:33
Persoonlijk deel ik een heel andere mening over het nieuwe stadion daar. Ik ben zelf enkele weken geleden bij de wedstrijd tegen CSKA geweest en ik vond de sfeer geweldig. Het clublied werd uit volle borst meegezongen en hun "volks-/clubband" hadden die dag een nieuw nummer (Leningrad - V Zenite) voor die wedstrijd welke het hele stadion meteen meeramde. Ook tijdens de wedstrijd waren (met name de ultra's) maar ook de rest van het stadion nadrukkelijk aanwezig. Nu hebben we het natuurlijk ook over verschil in wedstrijden: Tegen CSKA met de laatste kans voor t kampioenschap (toen nog reëel) of tegen SKA Khabarovsk met een al gegarandeerde 5e plaats. Ben dan ook benieuwd of je er al vaker geweest bent? Voor mij was het namelijk de eerste keer in het nieuwe stadion. Nu kon Petrovskiy voor zo'n grote club als Zenit natuurlijk ook echt niet meer. De toegang voor 20000 man daar ging slomer dan voor 60000 nu en om naar de wc te gaan moet je notabene het stadion weer verlaten.. Ook over die disneyfiguren: is absoluut niet van Zenit zelf. Die malloten lopen door heel Sint Petersburg heen op toeristische plekken en het stadion zelf zit bij een groot amusementspark. Hoop overigens wel dat je ondanks dit alles toch van de wedstrijd genoten hebt dat blijft toch het belangrijkste!
 
Remifeyenoord
 
1
13 mei 2018 om 23:09
Ik weet helaas niet hoe het 3 jaar geelden was, voor mij was de eerste aanraking de wedstrijd tegen AZ 2 jaar geleden en kom er sinds toen met enige regelmaat. Vind het gezing van de fans ook beter klinken door de akoestische dak dat er op zit. Overigens heb je wel gelijk over het samen clusteren van de harde kern. Zeker aan de overkant van het stadion lijkt me de sfeer van hen uit lastiger mee te krijgen. Echter hoor ik vanuit mijn Russische kringen ook vele positieve geluiden, afgezien van de relatief slechte bereikbaarheid, maar met de opening van het nieuwe metrostation vandaag zou dat opgelost moeten zijn. Mocht je er nog weer vaker komen hoop ik dat je dezelfde positieve ervaring als mij zal krijgen!
 
Koni078
 
2
13 mei 2018 om 23:17
In die tijd zat het stadion altijd vol met ultra`s waardoor er een spookachtige sfeer ontstond op het Petrovskiy. Nu is het een beetje een toeristische attractie geworden waardoor de spookachtige sfeer ietwat afneemt, maar feit blijft inderdaad wel dat het Petrovskiy gedateerd was en Zenit met het huidige Krestovskiy meer geld zal ophalen en interessanter wordt om betere spelers te kunnen halen.
 
Koni078
 
0
13 mei 2018 om 22:22
Advocaat zal inderdaad altijd genoemd worden door de Russische media, wat wel aantoont dat hij altijd populair zal blijven in Rusland, maar Zenit heeft al vijf namen genoemd waarbij hij niet tussen stond, dus hij zal het waarschijnlijk bij een andere club moeten gaan proberen als hij nog altijd die passie heeft om een club te coachen.
 
Arnout108
 
0
13 mei 2018 om 22:58
Als ik Advocaat was zou ik volgend seizoen lekker naar Zenit gaan en dat team weer terug naar de top van Rusland brengen. Hij vind het spelletje nogsteeds leuk, hij wordt goed betaald daar, kan waarschijnlijk best voor een hoog budget spelers kopen en hij wordt daar nog meer gewaardeerd dan in Eindhoven. Lekker gaan dus, als hij een paar dagen in Nederland wil zijn is er vast wel ergens een privé vliegtuig dat hem wel even wil brengen.
 
DickTilman
 
0
14 mei 2018 om 16:48
Het was altijd Advocaat met slagroom maar de slagroom is er inmiddels wel af.