Ajacieden getaxeerd: 'Je ziet het te weinig bij hem, het is ongelooflijk'
Dinsdag, 25 december 2018 om 10:25

Afgelopen zomer leek het erop dat Hakim Ziyech Ajax ging verlaten. De middenvelder had zijn vertrekwens uitgesproken en de Marokkaans international werd ook met enkele buitenlandse clubs gelinkt. Uiteindelijk bleef Ziyech actief in Amsterdam, een gegeven dat volgens Kees Jansma cruciaal kan zijn voor de titelkansen van Ajax.

De journalist zegt tegenover de NOS dat hij in het begin twijfels had over Ziyech. "Maar zijn spel raakt mij zeer. Het gaat lang niet altijd goed, maar zijn houding en inzet zijn aanzienlijk verbeterd. Die sublieme pass bijvoorbeeld. Ik vind Ziyech van de aanstaande buitencategorie, maar ik vind ook dat hij het tegen Real Madrid echt moet laten zien."

Pierre van Hooijdonk stelt dat de komst van Dusan Tadic Ziyech enorm geholpen heeft. "Vanaf dag één is hij, als dure aankoop, de baas. In een half jaar tijd heeft hij eigenlijk alleen maar goede dingen gedaan. Hij neemt initiatief, maakt goals, geeft assists, is niet egoïstisch en presenteert zich binnen en buiten het veld fantastisch."

Commentator Arno Vermeulen, die in Tadic een geweldige speler ziet voor Ajax, vindt Kasper Dolberg het meeste tegenvallen bij Ajax. Vermeulen ziet dat de Deense spits niet meer de oude is na zijn blessureleed. "Die gaat er dit seizoen ook gewoon vijftien tot twintig maken. Maar het is niet voor niets dat Erik ten Hag in de allergrootste wedstrijden voor Tadic als spits kiest."

Van Hooijdonk kan zich vinden in de woorden van Vermeulen. De oud-aanvaller ziet af en toe flitsen van het niveau dat Dolberg twee jaar geleden liet zien. "Kijk maar naar die goal, met buitenkantje rechts, tegen ADO. Maar je ziet het te weinig bij hem. Het is ongelooflijk dat je als centrumspits in de wedstrijd tegen De Graafschap, waarin het 8-0 werd maar 12-0 had moeten zijn, niet scoort."

Meer nieuws
   
10:20
10:20
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
5
   
10:00
10:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
   
09:38
09:38
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
22
   
09:15
09:15
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
92
   
08:47
08:47
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
gloryUnited
 
11
25 december 2018 om 10:33
Die 10 goede wedstrijden van Dolberg onder Bosz waren ook uitzonderlijk goed. Ik begin steeds meer overtuigd te raken dat hij toen boven zijn niveau presteerde. Daarom zouden mensen nu hun verwachtingspatroon tov Dolberg moeten aanpassen en naar beneden schroeven. Kans is erg klein dat hij dat niveau structureel gaat halen. Waar men 2 jaar geleden Dolberg vergeleek met Rashford mbappe en martial, komt hij nu niet eens meer in de buurt van die jongens
 
guccischoen
 
39
25 december 2018 om 10:44
Wellicht, maar hij heeft een lange periode van blessures gehad en lijkt met de wedstrijd meer in vorm te komen. Ik heb er nog altijd vertrouwen in want bij vlagen kun je echt zien dat hij enorm goed kan voetballen
 
whytho
 
6
25 december 2018 om 10:48
Hij is al een lange tijd fit, en voor die blessure speelde hij ook een lange periode minder. Hij is een enorm goede voetballer maar iets groter gemaakt dan hij (volgens mij) is
 
Sulejmanii
 
9
25 december 2018 om 11:48
Gucci, helemaal met je eens. 2e seizoen helft moet het gebeuren. Ik geloof in zijn kunnen.
 
maradungatje
 
6
25 december 2018 om 10:46
Wat je nu zegt is echt heel krom. Als hij die 10 wedstrijden boven zijn kunnen speelde betekent het dat hij dat niveau wel in zich heeft maar nu niet laat zien. Of hij die niveau ooit gaat halen is de vraag. Dat hij nu onder zijn niveau presteert ziet en weet iedereen.
 
whytho
 
3
25 december 2018 om 10:49
Potentie is niet gelijk aan het niveau wat je etaleert, ik heb ook wel eens 5 goals gemaakt als middenvelder maar dan is dat nog niet mijn niveau
 
gdoxu
 
9
25 december 2018 om 11:05
Die 10 wedstrijden was hij gewoon ‘in vorm’ en is het te hopen dat hij die vorm weer bereikt. In potentie gaat hij zelfs over die vorm heen, maar dat is afwachten. Je kan natuurlijk niet 10 wedstrijden achter elkaar ‘boven jezelf uitstijgen’
 
Scepticus38
 
37
25 december 2018 om 11:03
@gloryunited Je schrijft: "die 10 goede wedstrijden van Dolberg onder Bosz waren ook uitzonderlijk goed. Ik begin steeds meer overtuigd te raken dat hij toen boven zijn niveau presteerde`. Leg mij eens uit hoe iemand boven zijn niveau kan presteren. Dat is namelijk volstrekt onmogelijk. Je kan uitsluitend onder je niveau presteren omdat je niveau wordt bepaald door je talent en kwaliteiten. Als je voldoende kwaliteit hebt om het ene seizoen 30 doelpunten te maken, moet je dat een volgend seizoen ook kunnen omdat die kwaliteiten natuurlijk niet ineens zijn verdwenen. In het geval van Dolberg is het natuurlijk niet zo dat in het begin boven zijn niveau heeft gespeeld, maar de jaren daarna daaronder. En dat heeft natuurlijk weer te maken met de omstandigheden. In de eerste plaats met de blessures, die hem een jaar aan de kant hebben gehouden. Overmars heeft hetzelfde meegemaakt en er bij Barcelona meer dan een jaar uit gelegen en daarna meer dan een jaar nodig gehad om weer op zijn oude niveau te komen. Je kunt hem dus rustig beschouwen als ervaringsdeskundige en als hij zegt dat schromelijk onderschat wordt hoe moeilijk het is om terug te komen na een zware blessure, kan je gevoeglijk aannemen dat dat ook werkelijk zo is. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat Dolberg in zijn eerste seizoen nog een onbeschreven blad was en niemand op de hoogte van zijn bijzondere kwaliteiten. Dat is nu anders, nu weet men wat hij kan en krijgt hij speciale aandacht en vaak te maken met twee of meer tegenstanders wier opdracht er uitsluitend uit bestaat om hem het spelen en scoren onmogelijk te maken. Het lijkt mij evident dat hij dat nog nooit eerder heeft meegemaakt en het zich nog eigen moet maken om daarmee om te gaan. Dat is gewoon een kwestie van ervaring.
 
AubaArsenal
 
5
25 december 2018 om 11:29
Boven je kunnen presteren bestaat niet, vooral niet 10 wedstrijden op rij. Die jongen was 19 en raakt 2 jaar geblesseerd, geef hem de tijd, dat doen Ten hag en ajax ook, hoe slecht die ook speelt, vertrouwen heeftie nodig
 
Stokie10
 
1
25 december 2018 om 12:22
Dolberg is twee jaar geleden zeker overhyped. Hij is een half seizoen geblesseerd geweest, en speelde het halve seizoen voor zijn blessure zeer matig. Ook nu na zijn blessure heb ik geen enkel duel op zijn ‘oude’ niveau gezien. De simpelste dingen doet ie fout. Aannames springen alle kanten op en telkens te laat bij de bal komen. Daarnaast is hij geen type speler die heel veel energie in een wedstrijd legt. Als hij dus echt geen knikker raakt speel je letterlijk met 10 man. Dat was bijvoorbeeld tegen athene het geval. Ajax is geen instituut waar je rustig 20 wedstrijden slecht kan spelen omdat je vertrouwen nodig hebt. Ajax moet dit seizoen meer dan ooit kampioen worden. Dat moet met de best mogelijke spelers. Ik vind huntelaar persoonlijk beter renderen in de spits. Scoort hij niet dan is hij wel heel bedrijvig. Ja hij is 35, maar hij is gewoon nog erg goed en nuttig. Ik heb de afgelopen maanden geen wedstrijd gezien waarin dolberg niet de minste ajacied was. Dat is schrijnend om te zien en ik heb geen idee hoe hij zijn niveau terug gaat vinden.
 
doskampen555
 
31
25 december 2018 om 11:06
Het is wel jammer dat ze Dolberg al weer zo snel afserveren. Hij is ruim een seizoen geblesseerd geweest dus dan is het logisch dat hij nog niet in de buurt van zijn potentiële niveau.
 
muiz
 
11
25 december 2018 om 11:30
Dat vind ik ook. Tegen Utrecht speelde hij best aardig. Dan speel je iets verder van de goal af en lijkt hij beter tot zijn recht te komen dan tegen de graafschap bijvoorbeeld.
 
Sulejmanii
 
6
25 december 2018 om 11:51
Dos, dat is inderdaad schandalig maar ik hoor er niet bij. Ik geloof niet in die onzin, Dolberg zal vlammen na de kerst.
 
doskampen555
 
4
25 december 2018 om 11:57
Ja ik weet niet wat het is met die zogenaamde analisten, is het stemmingmakerij of weten ze het niet beter? Kijk maar eerst hoe hij zichzelf volgend seizoen ontwikkeld en beoordeel hem dan.
 
BurdyM
 
1
25 december 2018 om 15:33
Is helemaal geen onzin. Ze kijken naar het nu en naar de eerste seizoenshelft om het beoordelen. En dan zie je dat hij van weinig toegevoegde waarde is geweest dit seizoen. Dat hij het 2 jaar geleden leuk deed of dat er wellicht nog wat toekomstmuziek in zit is niet relevant. Een analist moet zeggen wat hij ziet en dat is op dit moment gewoon erg matig. Ik begrijp de twijfel wel. Hij is al weer een half seizoen fit en laat nog steeds weinig zien.
 
Jaimy87
 
0
26 december 2018 om 10:32
Ze serveren Dolberg niet af, ze geven alleen aan dat hij het meest tegenvalt.
 
mayarood
 
2
25 december 2018 om 12:22
Hij heeft gewoon iets meer tijd nodig om weer in topvorm te komen. Hij is in mijn ogen al weer beter aan het worden. Dat gezeur over dat hij niet scoorde tegen de Graafschap terwijl hij meerdere assists had. Ook daarin kan een spits belangrijk zijn. Ik vind hem ondertussen wel beter dan Huntelaar.
 
Ronzie
 
4
25 december 2018 om 12:23
Het is ook lastig scoren tegen de Graafschap als iedereen voor eigen kans gaat en de bal niet voorlegt. Als je die wedstrijd goed bekijkt betwijfel ik of Dolbert meer dan 5 kansen heeft gehad. Doordat hij zelf niet de aanvoer kreeg was hij meer bezig andere spelers in stelling te brengen dan zelf te scoren.
 
BartTempelaar
 
5
25 december 2018 om 12:44
Dolberg speelde erg goed tegen Utrecht, je ziet dat hij zijn vorm langzaam aan het hervinden is.
 
De Visie 2.0
 
13
25 december 2018 om 13:39
Je ziet tegen Utrecht en bayern weer dat hij alleen met overtredingen is af te stoppen als hij de bal aan de voet heeft. Kasper gaat gewoon terugkomen en een wereldspits worden. Dat hij niet zo goed wordt als in zijn debuutseizoen zou niet eens raar zijn want toen speelde hij steeds 5 man uit en schoot hem dan van 30 meter de kruising in.