Ajax-aankoop onder vergrootglas na transfer: 'Jammer dat het zo ging'
Vrijdag, 24 mei 2019 om 12:41

Kjell Scherpen sluit in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij Ajax. De van FC Emmen afkomstige doelman geeft op het clubkanaal nog een laatste interview voordat de focus op zijn nieuwe werkgever gaat. Scherpen, die in april een vierjarig contract heeft ondertekend in de Johan Cruijff ArenA, erkent dat hij op sportief gebied een aantal turbulente weken achter de rug heeft.

"Iedereen wil wat van je en praat erover", geeft de aan Ajax verkochte sluitpost toe in het afscheidsinterview met de Eredivisionist uit Emmen. "Ik probeerde er zoveel mogelijk niet mee bezig te zijn, maar uiteraard gaat het wel door je hoofd." De nieuwbakken Ajacied laat Emmen achter in de wetenschap dat er in Drenthe ook volgend seizoen Eredivisie-voetbal wordt gespeeld. Het elftal van trainer Dick Lukkien eindigde namelijk op de veertiende plaats.

Een transfer van FC Emmen naar Ajax is relatief groot nieuws en Scherpen was zich er dan ook van bewust dat er meer dan gemiddeld op zijn prestaties werd gelet in de laatste fase van afgelopen seizoen. "Dan weet je dat er anders naar je gekeken wordt met elke wedstrijd die je speelt. Als je een foutje maakt, dan is dat gelijk waar het over gaat. Op zich jammer dat het zo ging, maar op zich heb ik het denk ik wel redelijk onder controle gehad en tijdens wedstrijden er niet heel veel last van gehad."

Scherpen kan niets met de kritiek dat hij te vroeg in zijn loopbaan voor een topclub kiest. Hij staat voor honderd procent achter de transfer naar de Amsterdamse club. "Ik heb hier (bij FC Emmen, red.) nu zeven jaar gezeten. Voor mijn gevoel is het tijd voor een andere omgeving, andere mensen en andere trainingen", zo besluit de aanwinst van Ajax.

Meer nieuws
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
1
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
3
   
12:53
12:53
Thiago Silva zegt Chelsea definitief gedag in hartverwarmende afscheidsvideo
9
   
12:10
12:10
VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
   
12:00
12:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Rekik
 
102
24 mei 2019 om 12:44
Ik wist dat het een grote keeper was, maar op de foto te zien is hij wel héél groot..
 
Luisbarca
 
2
24 mei 2019 om 12:46
Is natuurlijk voor die jongen een once in a lifetime kans. Heel begrijpelijk dat hij deze kans met beide handen aanpakt. Hopelijk ontwikkeld hij zich goed, want voor nu vind ik dat hij nog teveel tekortkomingen heeft, voor een stabiele eredivisie keeper.
 
CantonaEric
 
6
24 mei 2019 om 12:46
Kan beter eerst verhuurd worden aan bijvoorbeeld Groningen. Gewoon Bruno Varela tweede keeper maken en Kotarski derde keeper. Daar heb ik veel meer vertrouwen in.
 
Suppyourlocal
 
4
24 mei 2019 om 13:04
Groningen heeft Padt en Hoekstra, beide betere keepers dan Scherpen.
 
CantonaEric
 
3
24 mei 2019 om 13:09
Blijft Padt dan? Hoekstra ken ik nog niet.
 
caribbean
 
5
24 mei 2019 om 12:48
Verbaast me dat er ieder post genoemd wordt dat hij een versterking is, deze jongen heeft nog wel minimaal 3 jaar nodig om überhaupt tot versterking te worden gerekend.
 
Buitenspelgoal
 
3
24 mei 2019 om 13:08
Staat in dit artikel niet, alleen ''aanwinst'', maar dat betekent niet per se iets waar je direct beter van wordt, maar slechts iets wat je verworven hebt. Het is zeker een talent. Wellicht geen wereldtalent, maar er zit wel potentie in, daarbij het feit dat hij groot en lang (204cm) is, wat natuurlijk een niet te trainen pre is. Hij is nog lang geen Eredivisie topniveau, maar hij gaat bij Ajax wel op een hoger niveau trainen. Daarnaast, wat heeft Ajax er nou voor betaald? 1.3m volgens transfermarkt. Dat is voor Ajax een zeer acceptabele gok, zeker met de huidige financiële middelen.
 
McMulenga
 
1
24 mei 2019 om 13:14
Versterking voor Jong Ajax in de Kkd.