Ajax-aanwinst bemerkt concurrentie: 'Quincy Promes zit er wel lekker in'
Woensdag, 28 oktober 2020 om 12:53

Edson Álvarez, Reza Ghoochannejhad, Sydney van Hooijdonk, Sean Klaiber en Teun Koopmeiners maken kans op de titel Fashion Player 2020, dus een van hen mag zich straks de best geklede voetballer van de Nederlandse velden noemen. In deze vijfdelige reeks laat Voetbalzone als officiële mediapartner van de Fashion Player Award 2020 steeds een van de genomineerden aan het woord. In aflevering twee gaat de aandacht uit naar Klaiber. De 26-jarige rechtsback baarde onlangs veel opzien met zijn transfer van FC Utrecht naar Ajax en weet ook buiten de lijnen op te vallen bij de jury van Life After Football.

Door Thijs Verhaar en Justus Dingemanse

"Tof toch? Ik heb het natuurlijk vaker voorbij zien komen en vind het heel gaaf concept. Mooi dat ik dit jaar bij de vijf kanshebbers zit. Ik vond het altijd al leuk om er goed uit te zien en ben de laatste jaren nog meer op mijn kleding gaan letten", verzekert de verdediger, die desondanks aangeeft niet lang voor de spiegel te staan. "Nee, dat gaat gelukkig redelijk snel. Ik ben niet heel ijdel, maar je probeert er gewoon wel goed bij te lopen. Het is belangrijk voor mij dat ik mezelf goed profileer, dus geef ik dus best wel wat geld uit aan kleding. Toch heb ik ook heus wel eens een miskoop waar ik achteraf toch niet zo tevreden mee ben. Die gaan dan zo snel mogelijk naar mijn broertje, haha."

Klaiber noemt zanger Chris Brown als een inspiratiebron en ook oud-ploeggenoot Ruud Boymans heeft invloed gehad op de modebewustheid van de Ajax-aanwinst. "Ruud was bij FC Utrecht altijd heel erg met zijn uiterlijk bezig en kleedde zich heel apart, met van die hele wijde broeken. Dat is niet echt mijn stijl, maar het stond hem goed en ik vind het mooi dat hij gewoon echt doet wat hij zelf wil. Als je dat ziet, ga je zelf ook vanzelf wat gekkere kleding kopen en er op letten", legt de rechtsback uit. "Bij Ajax zit Promes er wel lekker in. Dusan Tadic en Zakaria Labyad ook, dus ik durf niet te zeggen dat ik de meest modebewuste speler van Ajax ben. Er zit vast ook wel iemand bij die een make-over kan gebruiken, maar ik ken ze nog niet goed genoeg om te zeggen wie."

Bekijk het video-interview met Sean Klaiber hieronder of abonneer en kijk op ons YouTube-kanaal!