Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
Zaterdag, 4 mei 2024 om 08:06

Topspelers, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, X of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen van de voetbalwereld. In deze editie van VZ Social aandacht voor Luis Suárez, die in het Nederlands reageert op een tweet van Ajax.

Ajax deelde vrijdagavond via X een voorproefje van het programma Inside Ajax, dat wekelijks te zien is op Ziggo Sport. In de uitzending van deze week onthulde Julian Rijkhoff welke speler hij altijd was op het pleintje: Luis Suárez.

"Ik droeg nummer 16, vroeger was ik altijd Suárez", herinnert Rijkhoff zich. "Hij sprak me gewoon het meeste aan. Nummer 16, aanvoerder. Het was gewoon altijd Suárez, ik weet niet waarom." De Uruguayaan, die tegenwoordig onder contract staat bij Inter Miami, heeft de beelden blijkbaar ook gezien. Onder de video van Ajax reageert hij in het Nederlands. "Mooi", schrijft Suárez met emoticons van hartjesogen erbij. "Bedankt", sluit de goaltjesdief zijn tweet af.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
07:56
07:56
Ajax maakt haast en wil Francesco Farioli komende week binnenhalen
7
   
07:50
07:50
Alex Kroes noemt 3 spelers die hij absoluut niet wil verkopen bij Ajax
9
   
06:00
06:00
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
9
   
23:57
23:57
Kökçü van de hemel in de hel doordat Benfica zege weggeeft in minuut 93
18
   
23:16
23:16
Feyenoord wordt op 'logische' vervanger Slot gewezen: 'Maar hoop dat hij blijft'
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
superfarmers
 
7
4 mei 2024 om 08:40
Ik vraag mij af wat ajax volgend seizoen met Rijkhof gaat doen. Ik vind dat hij nog echt stappen moet maken om de echte nummer 1 van ajax te worden. En nog een jaar in de kkd vind ik geen goed plan. Dus dat zou betekenen dat je hem eigenlijk moet verhuren naar een ED ploeg
 
burwatti
 
7
4 mei 2024 om 08:52
Rijkhoff heeft echt alles om spits van Ajax 1 te worden, klasse, techniek en snelheid. Ajax 1 is nu indd alleen nog even te vroeg, een jaartje eredivisie zou top zijn voor hem maar aan de andere kant wil je hem het liefst ook gebruiken als Brobbey geblesseerd is.
 
Ajaxfollower
 
8
4 mei 2024 om 09:10
Het is natuurlijk afwachten wat er met Akpom gaat gebeuren. Als die nog een jaar tweede spits bij Ajax wil blijven, dan zou ik Rijkhoff verhuren aan een Eredivisionist en een wat meer ervaren 3e spits halen. Mocht Akpom vertrekken, dan zie ik Rijkhoff wel genoeg minuten als tweede spits maken komend seizoen.
 
PijnSteijn
 
2
4 mei 2024 om 12:38
Jaartje KKD is echt niet gek voor Rijkhoff. Zal regelmatig een invalbeurt bij Aajx krijgen, tweede seizoenshelft af en toe eens starten. Ajax zit goed met Brobbey, Akpom en Rijkhoff. Akpom kan eventueel verkocht worden om daarvoor in de plaats een type Anastasiou te halen: oude, ervaren pinchhitter die ook nog in staat is basisspeler te zijn.
 
Zytto34
 
3
4 mei 2024 om 13:33
Akpom verkopen. Rijkhoff 2de spits. Met Brobbeys fysiek zal hij wel een pot of 15 gaan starten. Andere 30 wedstrijden (als we Europa halen) zal hij een groot gedeelte kunnen invallen. Speelt hij niet? Dan op maandag met Jong Ajax mee. Lijkt me dat dat zijn beste optie is nu.
 
superfarmers
 
0
6 mei 2024 om 13:11
Ik betwijfel of het de beste oplossing voor Rijkhof is. Van voetballen in de KKD worden echte talenten vaak niet echt beter van. Die moeten op een hoger niveau spelen.
 
Pieterpost
 
4
4 mei 2024 om 09:01
Rijkhoff maakt wel kans om een goeie spits te worden. Soms heb je aan 1 moment genoeg om dat te zien en dat baseer ik dan op zijn debuut volgens mij tegen Feyenoord en dat hij gelijk begon met een spectaculaire omhaal. Of te wel beschikt over voldoende lef/branie. Zo zag je ook een Dumfries ooit bij PSV toen we in zak en as zaten tijdens een wedstrijd z’n rug rechten en kwaad worden, het jaar daarop was hij aanvoerder, international en ging naar Inter. Of een Xavi Simons in z’n eerste wedstrijd uit bij Excelsior. Zo denk ik ook nog steeds dat Sam Lammers een laatbloeier gaat worden.
 
Strandbal
 
2
4 mei 2024 om 09:57
Rijkhoff heeft inderdaad alles om er te komen. En met de mentaliteit lijkt het ook wel voor elkaar te zijn (wat van die kleine momenten ook wel laten zien inderdaad). Wat mij betreft is hij komend seizoen gewoon een concurrent voor de spitspositie. Brobbey speelt hij er niet uit, maar wat meer strijd tussen Akpom en Rijkhoff - en afwisselend minuten voor beide - zou ik toejuichen.
 
superfarmers
 
2
4 mei 2024 om 10:32
Ik ben er persoonlijk juist liefhebber van dat jonge spelers zo veel mogelijk minuten maakt op een zo 'n hoog mogelijk niveau. Dat doet hij dus niet als wisselspeler en zijn minuten maken om jong. Ik twijfel nog wel over zijn fysiek. Je ziet dat hij ook in de KKD toch best vaak lastig hebben.
 
Yoda
 
5
4 mei 2024 om 09:41
In het Ajax voordat ten Hag kwam, was de Rijkhoff discussie minder relevant. Het is goed, dus het wordt snel gebracht. En dan was het vaak dat juist dat vertrouwen er voor zorgde dat de ontwikkeling sneller verliep, met natuurlijk zijn tegenslagen. En als het niet goed genoeg bleek, dan was dat ook duidelijk. Zo kende ik Ajax iig vanaf de jaren 90. Ik was er een beetje jaloers op.