'Ajax-aanwinst Giovanni is vergelijkbaar met voormalig Ballon d'Or-winnaar'
Donderdag, 5 maart 2020 om 21:23

Ajax heeft met het binnenhengelen van Giovanni Manson Ribeiro een uitstekende deal gesloten, zo denkt de Braziliaanse journalist Paulo Freitas. De freelance schrijver, die eerder werkte voor Sky Sports, geeft tegenover Ajax Showtime hoog op over de achttienjarige Giovanni, die woensdag definitief naar Ajax kwam.

"Hij is een type speler dat wij hier een meia-atacante noemen. Dat is een aanvallende middenvelder zoals bijvoorbeeld Kaká die positie invulde", zo verwijst Freitas naar de oud-nummer tien van onder meer AC Milan, die in 2007 bekroond werd met de Ballon d'Or, de prijs voor de beste voetballer ter wereld. "Giovanni is in zijn speelstijl ook vergelijkbaar met Kaká. Dat is een speler die meer houdt van doelpunten maken dan kansen creëren en zo speelt hij ook."

Giovanni zal aanvankelijk aansluiten bij Jong Ajax, maar Freitas verwacht dat de Zuid-Amerikaan snel op zal klimmen naar het eerste elftal van trainer Erik ten Hag. "Ik denk zeker dat hij kan doorbreken in Ajax 1", aldus de journalist. "Hij heeft absoluut de kwaliteiten om een grote speler te worden in het eerste, maar het blijft altijd afwachten hoe hij zich aan zijn nieuwe omgeving aanpast."

Freitas trekt de vergelijking tussen Giovanni en Antony, de andere Braziliaanse aanwinst van Ajax. Volgens de scribent zal eerstgenoemde het makkelijker krijgen in de Nederlandse hoofdstad. "Hij is natuurlijk nog erg jong, maar het helpt wel mee dat er, in tegenstelling tot bij Antony, weinig druk op zijn schouders ligt, want Giovanni zal aanpassingstijd nodig hebben", doelt Freitas op het prijskaartje van minimaal 15,75 miljoen euro dat aan Antony hangt. Giovanni daarentegen komt over van Santos voor een opleidingsvergoeding, naar verluidt 500.000 euro.

Meer nieuws
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
5
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
InsideRMadrid
 
23
5 maart 2020 om 21:28
Klinkt echt veelbelovend. Over Reinier zegt men hetzelfde, dat het een type Kaka is. Ik ben heel erg benieuwd naar beide spelers
 
Tagliafico3
 
4
6 maart 2020 om 11:56
Reinier is natuurlijk wel buitencategorie.
 
ideefiks
 
23
5 maart 2020 om 21:28
In elk geval veel belovend dat Ajax dit soort spelers binnen weet te halen.
 
El_Guaje7
 
49
5 maart 2020 om 21:37
Laten we het nou allemaal afwachten en kijken hoe hij het uiteindelijk gaat doen. Heb Ajax ooit eens Kerlon (kennen we die nog?) de befaamde zeehonden dribbelaar zien kopen dat was ook een toekomstige ballon d’Or winnaar, waar speelt hij nu? Spartak Trnava in Slowakije.
 
Zuidenaar
 
16
5 maart 2020 om 21:43
Serieus? Ik zie moeilijk een speler die als een zeehond dribbelt een ballon d'Or kan winnen.
 
Liefhebber16
 
39
5 maart 2020 om 21:43
Wel het artikel lezen he?? Dat zijn speelstijl vergelijkbaar is met kaka betekent dat niet dat hij dezelfde potentie heeft
 
El_Guaje7
 
6
5 maart 2020 om 21:46
Ze vergelijken hem dus met Kaka, de winnaar van de ballon d’Or in 2007.
 
origineel
 
44
5 maart 2020 om 22:02
"hij is een type speler dat wij hier een meia-atacante noemen. Dat is een aanvallende middenvelder zoals bijvoorbeeld Kakã¡ die positie invulde" Hij omschrijft de rol die Giovanni in het veld heeft en gebruikt daarbij de bekendste speler in een vergelijkbare rol voor ons Europeanen. Je kunt ook overal een probleem van maken.
 
Giesburts
 
6
5 maart 2020 om 22:04
Niet met de kwaliteiten maar speelstijl. Is toch wat anders lijkt mij. Dat gezegd te hebbenen, eerst maar even afwachten of het inderdaad een goede speler blijkt te zijn. Hoor er wel goede verhalen over van andere op dit forum.
 
B__hol
 
4
5 maart 2020 om 21:50
Dat heeft nooit iemand gezegd toen die bij Ajax kwam. Toen was die jongen al helemaal op met twee verrotte knieën. Ooit eens gelezen dat hij met plastic in zijn knieën speelde, zo vaak heeft hij zijn kruisbanden en meniscus gescheurd. Weet niet of dat plastic waar is, kan ook gezegd worden bij wijze van spreken.
 
4Ever4Ajax
 
9
5 maart 2020 om 21:55
@el_guaje7: Natuurlijk is het afwachten. Dit wordt nu gezegd door een Braziliaanse journalist, dit is niet Overmars die zoiets verkondigt. Ik denk dat het sowieso lastig in te schatten is waar hij nu staat omdat hij al zo lang geen wedstrijd meer mocht spelen. Wolterx, de user hier met denk ik de meeste kennis van het jeugdvoetbal, is wel erg positief over zijn kunnen. Dat geeft echter 0 garantie. Hij sluit niet voor niets bij Jong Ajax aan. Voor die 5 ton kan je als Ajax dit gokje echt wel wagen en het is wel een mooie deal dat hij naar ons komt, omdat er ook meerdere kapers op de loer lagen.
 
origineel
 
5
5 maart 2020 om 22:05
Verschil is dat je bij deze jongen geen expert opinion nodig hebt om te zien dat hij barst van het talent. Vraag me alleen af hoeveel effect dat jaar niet spelen heeft gehad. Hopelijk voelt hij zich snel thuis in ons koude landje, dat heeft hij de eerste flinke horde al genomen.
 
Regulator
 
2
5 maart 2020 om 22:19
Daar ben ik zelf ook ontzettend benieuwd naar. Het is cruciaal jaar dat hij mist. Aan de andere kant zijn er ook zat jongens die zware blessures oplopen, jaar uitliggen en alsnog snel aansluiting weten te vinden. Ik denk wel dat het voor jongens als Giovanni iets makkelijker is geworden sinds er meer Zuid Amerikanen bij Ajax spelen. Ook heeft Ajax hopelijk meer geleerd over hoe ze zulke jongens sneller/beter thuis kunnen laten voelen. Ik hoop eigenlijk dat het is zoals hoe ik het zeg. Aan de ene kant wil ik natuurlijk dat Ajax grote talenten haalt. Aan de andere kant gun ik het ook jongens die op zo'n jonge leeftijd zo'n grote stap maken van harte.
 
Wessiaans
 
15
5 maart 2020 om 22:32
Kerlon was destijds gehuurd van Inter en niet gekocht
 
ikbenjouniet
 
3
6 maart 2020 om 03:43
die dribbel was dan wel weer geniaal, jammer dat die hem bij Ajax niet gemaakt heeft.
 
MrKrillin
 
3
6 maart 2020 om 08:10
@el_guaje7 "was ook een toekomstige ballon d’or winnaar," Volgens mij is dit werkelijk nooit gezegd! Was gewoon een leuk talent wat een actie had wat wereld overging. Daarnaast had Ajax hem alleen gehuurd.
 
binny
 
5
5 maart 2020 om 21:47
Dat zou heerlijk zijn, Kaka was als kind mijn lievenlings speler, goh wat was die goed in 2005-2010. Echt een sieraad van een speler.niet allemaal onrustig doen, die jongen moet rustig gebracht worden, hopelijk word t een grote.
 
ikbenjouniet
 
1
6 maart 2020 om 03:47
het moment dat die naar real ging was het eigenlijk (helaas) over met hem. bij Milaan was die echt geweldig
 
Savano
 
7
5 maart 2020 om 21:58
Het gehype begint alweer ... Het gegeven dat Giovanni een aardig balletje kan trappen wil ik best geloven maar 'de nieuwe ...' is altijd zo'n dooddoener. Hij kan net zo goed de nieuwe Kaka of Robinho zijn maar als hij: blessure leed, verkeerd gebruikt wordt door de trainer of simpelweg niet kan aarden in ons kikkerlandje, is dat allemaal overboord. Gewoon rustig afwachten en proberen het maximale uit te halen zowel sportief als financieel.
 
herlev
 
16
5 maart 2020 om 22:10
Heb je gelezen wie dit heeft gezegd? Iemand die totaal niets met Ajax heeft te doen.
 
origineel
 
13
5 maart 2020 om 22:11
Waar lees je dat gehype dan? Er word helemaal niets over "de nieuwe" geschreven. Toegegeven dat VZ weer lekker bezig is met de titel zou het wel helpen wanneer mensen eerst even het artikel lezen. Hij zal inderdaad nog een flink aantal hordes moeten nemen voordat hij het in Europa gemaakt heeft.
 
Regulator
 
11
5 maart 2020 om 22:12
Lees de tekst of comments eens zeg. Echt niemand die hem met een speler vergelijkt. Enige vergelijking die ze maken is zijn speelstijl.
 
Savano
 
1
6 maart 2020 om 12:38
Dat is nou juist mijn punt ... Vergelijkingen qua speelstijl brengt juist dit soort verwachtingen bij mensen. Ik zeg toch nergens dat Vz leden dit doen. Ik wacht nog steeds op de nieuwe Messi, sterker nog de nieuwe Pelé ... Doelend op Freddy Adu. En zo kan ik nog wel even doorgaan! Dat is mijn punt ...