'Ajax bekeek Deens toptalent': 'Iedereen vindt het een logische transfer'
Maandag, 12 maart 2018 om 00:30

Ajax is in de zoektocht naar versterkingen voor volgend seizoen naar verluidt neergestreken in Denemarken. Scout John Steen Olsen bekeek het competitieduel tussen FC Nordsjaelland en FC Midtjylland volgens BT en had daarbij speciale aandacht voor Mathias Jensen, een 22-jarige aanvallende middenvelder van Nordsjaelland.

De Deens jeugdinternational werd vorig jaar ook al gelinkt aan Ajax en zou dus nog altijd een transferdoelwit zijn voor de Amsterdammers. Jensen stond in de topper tegen Midtjylland negentig minuten binnen de lijnen, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat zijn ploeg twee punten morste (1-1). Hij bleef na afloop nuchter toen hij door de Deense krant werd geconfronteerd met de belangstelling van Ajax.

"Ik weet dat jonge voetballers die goed spelen voortdurend in de gaten worden gehouden", aldus Jensen, die dit seizoen in 25 competitiewedstrijden goed was voor 8 doelpunten en 6 assists. "Natuurlijk wordt er op dit moment naar mij gekeken, maar naast mij zijn er nog tien anderen spelers van in de twintig die het prima doen. Ik ben dus wel van overtuigd dat het hele team wordt bepalen. Ik weet dat het zo is, dus ik denk er niet aan wanneer ik speel."

De jongeling lijkt zelf niet onwelwillend te staan tegenover een transfer naar Ajax. "Het klinkt oké", vervolgt hij. "Ik heb het gevoel dat iedereen het een vanzelfsprekende transfer zou vinden, maar ik pin me er niet op vast. Ik sluit het niet op, maar ik wens alle opties open te houden. Er zijn veel mooie clubs in Europa. Natuurlijk wordt er veel gesproken over Ajax, maar ik kan er niet zoveel aan doen."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
7
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
   
22:53
22:53
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
whytho
 
6
12 maart 2018 om 00:45
Weet iemand of dit ook daadwerkelijk een toptalent is? Of gaat Vz daar gewoon van uit? Nog niet van deze jongen gehoord, kan iemand me er iets meer over vertellen?
 
baradona
 
2
12 maart 2018 om 07:45
Alles wat deze man aandraagt is op voorhand een zogenaamd toptalent. Zo hebben ze op aandringen van deze meneer ook de 17jarige Victor Jensen opgehaald voor 3,5 miljoen , maar die blijkt niet goed genoeg voor een basisplek bij o19. AZ koopt met Midtsjo een schot in de roos voor 2,2 miljoen maar die heeft hij met al zijn kennis niet gezien.
 
Xyzz
 
17
12 maart 2018 om 08:21
Midtsjo komt uit Noorwegen slimmerik
 
baradona
 
13
12 maart 2018 om 08:34
Deze man scout voor Ajax in Scandinavië , Zlatan komt ook uit zijn koker, ook een Deen zeker slimmerik ...
 
Xyzz
 
9
12 maart 2018 om 09:22
Dat was meer dan 15 jaar geleden. Olsen is 75 tegenwoordig. Heeft vrijwel nooit in Noorwegen gescout, en tegenwoordig is hij vrijwel nooit meer buiten Denemarken.En buiten dat doet Midtsjo het net 1 jaartje aardig bij AZ. Hij is niet de ster van de competitie.
 
Araman
 
0
12 maart 2018 om 09:37
Beetje zure reactie Baradona. Het gaat er ook vaak om of men denkt in een bepaalde leeftijd categorie een aankoop nodig te hebben, is op zo'n positie in die leeftijd zelf een veel belovend talent aanwezig zullen ze niet tot aankoop overgaan. Dus om iedere Deen die elders terecht komt maar als falen van de scout aan te merken is volslagen flauwekul.
 
Finalvoetbal
 
0
12 maart 2018 om 10:27
@ baradona, Victor Jensen nu al afschrijven zou wel heel erg vroeg zijn. Hij begon stroef, maar inmiddels speelt die prima. Heeft ook een langdurig contract van Ajax gekregen. Maar goed kunnen nu nog niet zeggen of die wel of niet slaagt. Overigens moet je een scout nooit op 1 speler afrekenen, maar op alle spelers die hij heeft aangedragen. Het is wel erg kortzichtig om maar 1 speler uit te lichten vind je niet ;-)
 
theEDGE
 
1
12 maart 2018 om 10:28
Zlatan is een Zweed, slimmerik. Volgens mij kwamen Fischer, Eriksen o.a. ook uit zijn koker.
 
Voetbalimpact
 
1
12 maart 2018 om 08:11
Een 22 jarige speler vind ik geen talent meer. Dit is echter wel 1 van dr beste spelers van de Deense competitie, het is een echte nr 10. Aanvoerder van zijn ploeg en van Jong Denemarken, waar Dolberg ook in speelt. Vind hem zelf veel lijken op Schone, alleen dan allemaal net iets sneller en wat krachtiger.
 
whytho
 
0
12 maart 2018 om 10:00
Tnx!
 
HichamAmsterdam
 
2
12 maart 2018 om 01:09
na boillesen en fisher en in de tussentijd talenten als Redan geen garanties willen geven..
 
wolterx
 
19
12 maart 2018 om 01:27
Want Ajax heeft Redan inderdaad geen contractaanbod gedaan... Die jongen wilde zelf weg, die wilde snel geld verdienen (wat hij heel trots doet showen online) en met zijn beste vriend Juan Familia-Castillo herenigd zijn en in zelfde team spelen. Enorm jammer want die had nu gewoon in Jong Ajax gestaan anders, misschien zelfs bank van eerste al keertje. Naar het schijnt zouden ze Redan voor Nederlandse begrippen een exorbitant contract aan hebben geboden maar hij kondigde zelf aan niet te willen tekenen en naar buitenland te vertrekken. Ajax heeft met talenten in verleden fouten gemaakt maar Redan waren ze dus echt mee bezig die te proberen te behouden.
 
Savano
 
10
12 maart 2018 om 02:57
Ze wachten veelste lang met eigen jongens, meestal nog Amsterdammers ook een contract aan te bieden maar ben je Deens dan kreeg je voorrang en oneindige kansen. Redan is wel degelijk een goed voorbeeld. Ajax handelde pas toen ze zagen dat andere clubs serieus werden om vervolgens te zeggen 'ja hij wilt niet!' Nee 'hij wilt niet meer!' ... last minute aanbiedingen spreken geen vertrouwen uit. Jij denkt echt dat ie nu bij Jong had gezeten jajá Cassiera, die Sierhuis en dan nog Dolberg en Hunter die er af en ritme op doen. Hou eens op met te doen alsof via Ajax de enige weg naar het spreekwoordelijke Rome leidt.
 
FraXz
 
15
12 maart 2018 om 05:39
Er zijn zeker meerdere wegen die naar Rome leiden. Alleen de wegen naar Chelsea of City buigt voor jonge talenten veelal af naar Deventer of Venlo.
 
BVVeendam
 
1
12 maart 2018 om 08:52
Of naar het Nederlands elftal. Ake, Bruma, van Aanholt, Fosu Mensah. De echt grote talenten redden het bij zowel Ajax als een buitenlandse club.
 
Voetbalimpact
 
2
12 maart 2018 om 09:24
Hahahaha zo handelde Ajax helemaal niet bij Redan. Eind 2016 waren ze al met hem bezig (je mag niet eerder dan dat een speler 15,5 jaar is). Daarnaast had Redan in een interview aangegeven bij Ajax te gaan tekenen. Echter is zijn familie alsnog bezweken voor het geld, wat zij ook graag showen op sociale media.
 
Bossie
 
1
12 maart 2018 om 05:39
Als.talent van 22 jaar naar Ajax . Meestal worden de talenten in Denemarken op jongere leeftijd gehaald .
 
Xyzz
 
2
12 maart 2018 om 08:23
Is dat zo'n ramp? Tagliafico is toch ook van waarde als 25 jarige? Tis ook wel fijn om spelers te hebben met meer dan 20 wedstrijden ervaring
 
Bossie
 
0
12 maart 2018 om 18:03
Tagliafico is natuurlijk niet als talent gehaald. Als dit zo'n toptalent is , waarom is dit dan nooit eerder opgevallen. Met 22 jaar ben je bij Ajax al een oudgediende ;-)
 
Xyzz
 
0
12 maart 2018 om 19:14
Voetbalzone bombardeert hem ook alleen maar tot toptalent om meer kliks te krijgen. Daar kunnen Ajax, Olsen en die jongen niets aan doen. Ziyech werd ook pas op zijn 23ste gehaald.
 
barcamessie
 
1
12 maart 2018 om 07:39
Zijn die Deense toptalenten echt zoveel beter dan de toptalenten op dezelfde positie in jong-Ajax ? Of vertegenwoordigen ze louter een transferwaarde,waar meerdere partijen van profiteren ?
 
Master D
 
7
12 maart 2018 om 08:08
Als je 22 bent en dan pas een overstap vanuit Denemarken gaat maken, ben je geen toptalent. Ook nog een jeugdinternational, dus bij het nationale team nog niet helemaal in beeld. Ook dan ben je geen toptalent. Zal vast wel iets kunnen, maar laten we ophouden met etiketjes plakken van hoeveel talent een speler zou hebben, want het begint een beetje lachwekkend te worden.
 
Elmatador27
 
0
12 maart 2018 om 12:50
Er staat volgens mij nergens dat het een toptalent is. Het is een uitstekende speler en bij 14 goals betrokken zijn als middenvelder is zeker goed. Daarnaast is het ook onzin om leeftijd te gebruiken voor iemand zijn kwaliteiten. Er worden wel vaker spelers gehaald op latere leeftijd die uiteindelijk erg goed zijn geworden. Sterker nog, ik denk dat het misschien wel beter is als ze nog jong zijn maar toch al de nodige ervaring hebben. Dat is toch heel anders dan als 18-jarig “toptalent” binnen te komen en het moeten waarmaken.
 
AndreNijmeijer
 
0
12 maart 2018 om 08:55
Van nood zetten we middenvelders al in de verdediging en nu moet er nog een bij? Zelfs al gaat hakim deze zomer en valt Schone weg....
 
ninjakai
 
0
12 maart 2018 om 10:22
Zoveel aanvallende middenvelders zijn er anders niet. Al helemaal geen passers. Na Eriksen moesten we jaren lang wachten op Ziyech, willen we dat na Ziyech weer gaan doen??? De jong is een loper met mooie lichaamsschijnbewegingen en een aardige steekpass (waarbij de vraag is of hij beter is op zes of beter nog een linie naar voren), Eiting is een verdedigende middenvelder en dan kom je al bij spelers als Siem de Jong, Noussair Mazraoui en Dani de Wit uit. Dan heb je ook nog van die mensen die roepen ja Sebastian Pasquali gewoon gebruiken, goed genoeg is oud genoeg, maar dan tegelijktijd commentaar hebben als Ajax 1 een grote tienerverzameling is. Eigenlijk had daar Appi moeten staan, maar die is helaas niet meer inzetbaar en is het vooral hopen dat hij ooit nog enigszins zelfstandig kan leven en bewegen. Dus heb je maar 2 opties. Sinkgraven weer gaan gebruiken als aanvallende middenvelder of de markt op.