'Ajax blijft mijn club, maar nu woon ik in Denemarken'
Maandag, 27 augustus 2018 om 09:36

Rafael van der Vaart verwacht dat Esbjerg fB de laatste club in zijn carrière is. De 35-jarige middenvelder tekende begin augustus een contract voor één seizoen bij de club op het hoogste niveau van Denemarken. Het is dan ook goed mogelijk dat de linkspoot na dit voetbaljaar een punt achter zijn rijke loopbaan zet.

"Ik heb het naar mijn zin in Denemarken, maar blijf hier niet voor altijd. Ik ben hier enkel omdat mijn vriendin hier handbalt. Ze is een jonge vrouw die nog jaren wil spelen, dus misschien blijven we hier een tijd. Maar ik wil mijn carrière hier gewoon afsluiten, wat voetballen, plezier hebben en de jonge spelers een en ander leren", zegt de linkspoot in een interview met de Oekraïense website Football.

Van der Vaart heeft nog geen minuut gemaakt voor het Esbjerg van John Lammers. Hij zit conditioneel gezien nog niet op honderd procent en lijkt nog altijd te moeten wennen aan het Deense voetbal: "Het is niet mijn voetbal, niet het voetbal waar ik van houd. Het is meer fysiek. Maar ja, voetbal verandert en ik wil blijven voetballen en wat winnen. Dat is waar ik iedere dag mijn best voor doe."

Van der Vaart speelde eerder voor FC Midtjylland, maar kwam daar amper aan de bak. Het was 'geen goede match', erkent de 109-voudig international van het Nederlands elftal. "Ik moest iedere dag anderhalf uur heen en terug rijden voor de training. Ik zat iedere training dus drie uur in de auto. Het was te ver. Nu speel ik bij Esbjerg, een lokale club. Dit is veel beter." Een terugkeer in de Eredivisie zit er voor Van der Vaart niet meer in.

De Heemskerker zei in het verleden vaak dat hij terug wilde keren bij Ajax, maar die club lijkt geen optie meer. "Ajax zal altijd mijn club blijven, maar nu woon ik in Denemarken en speel ik voor Esbjerg. Ik heb voor een jaar getekend en mijn vriendin handbalt hier. We blijven in Denemarken en ik denk niet dat ik voorlopig terugkeer naar Nederland." Esbjerg neemt het maandagavond op tegen Aalborg BK.

Meer nieuws
   
13:00
13:00
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
1
   
12:26
12:26
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
5
   
11:52
11:52
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
13
   
11:14
11:14
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
   
10:36
10:36
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
StinoAmsterdam
 
19
27 augustus 2018 om 09:43
Al zou onze lieve Raffie willen, dan zou hij ook geen contract krijgen bij Ajax, in ieder geval als speler dan. Ik zie het best gebeuren dat Raffie over een paar jaar een soort specialistentrainer wordt bij Ajax, bijvoorbeeld op traptechniek. Een hoofdtrainer is hij niet en ambieert hij als het goed is niet, maar ik zie hem zo in een specialistenrol bij Ajax
 
NJfromVOL
 
107
27 augustus 2018 om 10:05
Conditie trainer is ook wel wat voor hem.
 
Kasteelheer.88
 
7
27 augustus 2018 om 10:13
Weet in elk geval hoe het niet moet. Althans, af en toe krijg ik het idee dat hij nog steeds denkt van waarde te kunnen zijn bij Ajax terwijl hij nu al niet eens aan de bak komt omdat hij conditioneel niet fit is. Ik begrijp dat niet. Hij heeft gewoon teveel stilgezeten in z'n vakantie, de motivatie is weg! Al jaren!
 
utregwatcher
 
2
27 augustus 2018 om 12:39
wat een non nieuws... volgend artikel over speler die wat over zijn oude club zegt... vd Vaart is al jaren niets meer heeft veel van zijn talent vergooid, jammer,
 
CruijffStadion
 
45
27 augustus 2018 om 10:28
Ik begrijp eigenlijk niet dat iedereen altijd zo loopt af te geven op deze man. Voor mij zal Rafael altijd een speciale voetballer blijven want wat heb ik van hem genoten in de Arena. We mogen op onze blote knieã«n hopen dat we ooit weer een middenvelder krijgen met zijn kwaliteiten. Ik hoop dat hij een trainer/specialisten rol krijgt bij Ajax want als hij ook maar een klein beetje van zijn techniek over weet te brengen op een jeugdige speler zou dat al geweldig zijn. Verder laat die man lekker voetballen in Denemarken en een lekker leven leiden met zijn vriendin wat is daar nou mis mee?
 
Lemet
 
28
27 augustus 2018 om 10:45
Dank je. Was echt geweldig in zijn tijd bij Ajax. Ik zal die "scorpion kick" nooit vergeten, wat een goal. Daarnaast hoor ik veel zeggen dat hij meer uit zijn carrière had kunnen halen. Dat is misschien wel zo maar als je toch kijkt: Ajax HSV (en toen wellicht de beste speler in Duitsland) Real Madrid (in 2 jaar 73 wedstrijden gespeeld) Tottenham (in zijn eerste 2 jaar 13 en 15 goals gemaakt, was zeer belangrijk) Oranje (109! interlands gespeeld) Zijn lichaam heeft niet altijd meegewerkt maar hij heeft langer in de top gespeeld dan bijvoorbeeld Sneijder (wat ook een geweldige voetballer was). Daarnaast is het ook nooit goed. Als iemand naar het midden oosten gaat is het een geldwolf, als iemand naar Denemarken gaat met vrouw en kind is het triest en wordt hij hier belachelijk gemaakt.
 
KusH
 
14
27 augustus 2018 om 10:46
Dat bedoel ik nou. Vind t zo makkelijk, meteen frikandellen en vrouwen verhalen. Dat is zijn zaak. Foute keuzes, of t nou vrouwen of een snack betreft heeft hij gemaakt. En misschien daardoor, alsmede fikse blessures heeft hij niet alles uit de kan kunnen halen. Maar kijk eens naar de `talenten` van nu. Die mogen dromen van een carrière die Raffie had. Al vanaf 17 jaar. Belangrijk zijn voor Ajax, de man zijn bij HSV, bij Real spelen, geweldig draaien bij de Spurs.. mondiale toernooien meegemaakt en ver geraakt. Daar mogen de jochies nu van dromen.Als die man gewoon lekker een balletje wil trappen in Denemarken, waar ook zn vriendin sport, so be it. Al is t zitten op de bank bij een amateurclub daar. Hij speelt t spelletje graag. Omdat nou zielig te noemen..vind ik onredelijk.Nota bene heeft hij ah t einde vd streep een dikke bankrekening. En de sprekende op fora een heuul stuk minder
 
RedBaron
 
2
27 augustus 2018 om 11:07
De reden waarom iedereen altijd op hem af loopt te geven kan ik wel begrijpen. Deels is het ook jaloezie. Hij heeft natuurlijk een geweldig leven met geweldige clubs, mooie vrouwen en veel geld. Maar ik denk dat datgene waar de mensen het meest op jaloers zijn is zijn voetbaltalent is. Die jongen had zo veel talent. Het steekt mensen die zelf hard moeten werken voor hun salaris dat hij niet wat harder heeft gewerkt om meer uit dat talent te halen. Daar maak je je niet populair mee. Hij heeft geen topsportmentaliteit. Desondanks is hij nog ver gekomen door zijn talent.
 
KusH
 
3
27 augustus 2018 om 11:18
Is ook veelal jaloezie. Maar heeft niet voor niets jarenlang goed gepresteerd. Beter dan een gemiddelde Nederlandse speler destijds en nu. Bij HSV Real en Spurs sta je geen basis als je er niet voor knokt. Maw hij heeft keihard gewerkt voor wat hij bereikt heeft. Dat t niet strookt voor vele betekend niet dat t een zielig verhaal begint te worden, wat je veel terug leest. Een andere speler rookt en of rijdt wekelijks door rood met een Ferrari. Hij deed zijn ding. Maar heeft jaren lang zn voeten laten spreken bij grote clubs.
 
Arno_P
 
12
27 augustus 2018 om 09:51
Er zijn mensen die voor veel minder geld ook iedere dag (minimaal) 3 uur in de auto zitten voor hun werk... Je zou zeggen dat ie met z'n volle verstand een contract tekent maar hij checkt niet eerst even op Google Maps hoe lang het auto rijden is? Niet al te snugger! Hij durft in ieder geval wel uit te spreken dat ie daar puur en alleen zit vanwege zijn vriendin. Na zijn loopbaan als speler kan die misschien wel van betekenis zijn voor Ajax aangezien hij nog steeds een grote naam heeft in de voetbalwereld maar heb zo'n idee dat hij liever analyticus wil worden.
 
KusH
 
12
27 augustus 2018 om 10:08
Nou ja hij verwachte en hoopte dat hij veel zou spelen daar. Dan is 3 uur rijden te doen. Dat gebeurde niet en dan worden die 3 uur pd gewoon veel. Voor ieder mens. Eeuwig zonde dat zn carrière als een nachtkaars is uitgegaan. Veel blessures..Had uiteindelijk naar bv Ajax moeten komen dan naar HSV en daar degradatie voetbal spelen. Had na de Spurs zeker van veel waarde kunnen zijn voor ons. Blijft voor mij een vd grootste talenten die ik ooit heb zien doorbreken bij Ajax én in Nederland.
 
Mosta man
 
19
27 augustus 2018 om 10:24
Dat is altijd al zijn probleem geweest...vrouwen! Deze frikandel heeft nooit een stabiele relatie gehad, is naar mijn inzien aan de haak geslagen door golddiggers en heeft daardoor nooit kunnen focussen op voetbal. Beste dat ie gwn stopt en iets anders gaat doen. Het wordt een heel zielig verhaal nu
 
TheBrightOne
 
8
27 augustus 2018 om 12:07
Nou,nou,nou, wat zijn we lekker stoer dat we iemand die gewoon lange tijd goed gevoetbald heeft en daarnaast een levensgenieter is een frikadel durven noemen.Wat weet jij nou van Rafael zijn priveleven, buiten wat je uit de media hebt vernomen.En als.hij nog wil voetballen.op laag niveau, waarom zou hij daarmee moeten stoppen?Makkelijk oordelen als je niet in.andermans schoenen staat.Ik denk dat Rafael eennprima leven heeft, ben benieuwd hoe stevig criticasters in hun schoenen zouden staan in zo een leven. Een.ander veroordelen is altijd makkelijk en goedkoop
 
Mosta man
 
0
27 augustus 2018 om 14:36
Je bedoelt hij heeft een lange tijd geleden goed gevoetbald, zo lang geleden dat ik het niet meer herinner. Hij komt alleen in opspraak met echtscheidingen, alimentatie zaken etc. Hij had gwn zijn focus moeten houden op voetbal ipv randzaken. De vrouwen in zijn leven hebben zijn carriere kapotgemaakt. Ik vind het in ieder geval geen snugger mannetje. Prima leven geleid in de zin van geld maken en chillen ben ik mee eens. Maar op voetbalgebied dramatisch
 
RedondoNo5
 
7
27 augustus 2018 om 10:35
Deze man blijft toch gewoon een held. Wil in zijn laatste jaren gewoon plezier hebben ongeacht het niveau. Hoop dat hij bij een Nederlandse club trainer of wat dan ook kan worden. Met zijn techniek kan hij de jeugd leren hoe dit te verbeteren.
 
23VDV23
 
8
27 augustus 2018 om 10:51
Toch doet het pijn om te zien hoe ver hij op een gegeven moment is afgezakt en hoe snel dat plotseling ging. Echt doodzonde. Sommige spelers zijn fysiek gewoon ook net iets eerder op, maar als hij meer voor de sport had geleefd had hij wel nog íets langer kunnen doorgaan. Man wat had die jongen een talent. Op zijn top zag ik hem zelfs stiekem liever in Oranje dan Sneijder.
 
VoetbalVreugd
 
2
27 augustus 2018 om 10:47
Ik geef Van der Vaart groot gelijk, lekker doorgaan totdat je er zelf mee wilt stoppen. Wat ik wel jammer vind, is dat zijn imago van grote voetballer snel afbrokkelt op deze manier. Zijn optredens als analist (met als tragisch dieptepunt die frikadellendiscussie) en zijn carrière in Denemarken hebben wat dat betreft niet geholpen. Blijft desondanks een held voor mij.
 
Al_Capsones
 
4
27 augustus 2018 om 11:37
Gewoon pijnlijk dit. Had al 4 jaar geleden moeten stoppen.
 
Gbeg
 
1
27 augustus 2018 om 17:04
Waarom denken andere mensen te kunnen bepalen wat deze jongen moet gaan doen. Als hij plezier heeft in het voetbal en er zijn clubs die hem willen contracteren dan vooral blijven doorgaan. Dat hij nu op een wat minder niveau speelt doet voor mij niets af aan de prestaties die hij bij de Spurs, Real, Ajax, Oranje en Hsv heeft geleverd.
 
Jim420316
 
2
27 augustus 2018 om 11:45
Was in zijn goede periode toch echt wel een prachtige voetballer. Heel sierlijk en alles op techniek en talent. Heeft mooie clubs gehad, maar de laatste 3-4 jaar heeft het er niet meer ingezeten. Door zijn blessures en fysieke gestel was zijn lichaam rond zijn 29/30e al redelijk op. Aan Ajax moet hij niet meer denken, hij is een te goede speler geweest om op de bank te zitten in de Arena. Zolang hij er plezier in heeft moet hij lekker doorgaan. Daarna jeugdtrainer worden bij Ajax, af en toe aanschuiven als analist en een nieuwe carriere starten.
 
 
4
27 augustus 2018 om 11:48
Ik snap niet dat mensen positief over zijn carrière kunnen praten. Hij was een groot talent maar als je zijn carrière vergelijkt met bijvoorbeeld Robben en van Bommel dan heeft hij het toch veel minder gedaan (los van zijn interlands).
 
RedondoNo5
 
3
27 augustus 2018 om 12:02
Als je Robben vergelijkt met Messi, is Robben ook minder. Elke voetballer is weer anders en bij VDV is dit niet anders. Heeft in zijn carriere echt hele sterke periodes gehad en natuurlijk ook wat mindere, maar de man geniet nog altijd van het spelletje en daar is niks mis mee. Ik begrijp niet dat mensen zo negatief zijn over VDV en zijn cariere. In het buitenland wordt nog altijd vol lof over hem gesproken.
 
Hansjepansje
 
3
27 augustus 2018 om 12:13
Ik snap niet dat jij negatief over zijn carrière kan praten. Er zijn inderdaad voorbeelden van mensen die er meer hebben uitgehaald, maar hij heeft toch bij prachtige clubs gespeeld. 100% van alle voetballers zouden voor zo'n carrière tekenen aan het begin van hun carrière..
 
Denn01
 
2
27 augustus 2018 om 12:38
Prima dat hij daar zijn carriere wilt afsluiten. Leeft niet voor het voetbal zoals een Robben waardoor hij niet meer van waarde kan zijn voor een Ajax op deze leeftijd. Specialistentrainer later zou denk ik wel kunnen. Vind hem geen hoofdtrainer type wat ik dan wel weer bij een Sneijder/Robben vind passen. Hoop niet dat VdV analist wil worden want toch wel een beetje opendeuren altijd.