Ajax houdt 'signing day' en deelt nieuwe contracten uit aan drie talenten
Woensdag, 25 april 2018 om 16:23

Ajax heeft woensdagmiddag drie contracten van Jong Ajax-spelers verlengd, zo maken de Amsterdammers onder de noemer 'signing day' bekend via de officiële kanalen. Naast Navajo Bakboord, over wie 's ochtends de geruchten al gingen dat hij zou bijtekenen, hebben ook Ché Nunnely en Azor Matusiwa hun krabbel gezet onder een verbintenis die hen langer in de Johan Cruijff ArenA zal houden.

De drie spelers van Jong Ajax, allen negentien jaar oud, hebben bijgetekend tot medio 2020. Van het trio is Matusiwa de enige die al even mocht ruiken aan het grote werk. De controleur zat onlangs bij de wedstrijd tegen VVV-Venlo voor het eerst bij de selectie van de hoofdmacht. Verder speelde hij dit seizoen 23 wedstrijden voor de beloften, die af lijken te stevenen op het kampioenschap van de Jupiler League.

Nunnely is eveneens een vaste waarde bij Jong Ajax en was deze voetbaljaargang tot nu toe goed voor 6 doelpunten in 23 wedstrijden voor de ploeg van Michael Reiziger. Bakboord heeft eveneens zijn debuut voor Jong Ajax gemaakt, maar liep in januari een kruisbandblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie. Hij speelde tot nu toe drie keer voor de Amsterdamse beloften.

Meer nieuws
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
4
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
22
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
15
   
13:32
13:32
The Athletic heeft nog voor zijn komst naar Liverpool mooi nieuws voor Arne Slot
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Son Goku
 
25
25 april 2018 om 16:27
Mooi dat ze Bakboord binnenboord houden! Autisme van me kan het alleen niet echt aan dat hij rechtsback is. Daarnaast had ik van Nunnely altijd hoge verwachtingen. Veel belangstelling voor geweest en scheen een groot talent te zijn. Tuurlijk hij is nog jong, maar ik had hem bijv. hoger zitten dan een Kluivert.
 
J.Pernambucano
 
4
25 april 2018 om 16:52
Nunnely is ook altijd het grotere talent geweest als je de vergelijking met kluivert trekt. Door onder blessures toch een beetje teruggeworpen. Laat echter dit seizoen wel zijn waarde zien bij jong ajax en kan volgend seizoen de concurrentie aan gaan voor de rechtsbuitenpositie
 
taffes
 
2
25 april 2018 om 18:22
Duurde even voordat ik je grap begreep! Maar ja stuurboord en bakboord.....erg creatief Haha!
 
grasveld7
 
14
25 april 2018 om 16:31
Prima nieuws! Vooral over de ontwikkeling van Nunnely ben ik te spreken, heeft een goede ontwikkeling door gemaakt in de JL dit seizoen. Ik ben alleen nog in afwachting met de contractverlenging van Noa Lang, ik mag toch hopen dat ook hij voor een langere tijd verbonden blijft bij Ajax.
 
Primetime
 
5
25 april 2018 om 16:37
Noa lang heeft nog contract tot 2019, deze 3 hadden alle 3 contract dat afliep in 2018 dus daar is meer haast bij
 
grasveld7
 
5
25 april 2018 om 17:27
I know, maar een jaar is zo voorbij, er zijn altijd kapers op de kust met dit soort talenten. Verder heb je gelijk natuurlijk, contracten die slechts nog enkele maanden doorlopen is van groter belang.
 
Primetime
 
0
25 april 2018 om 17:31
Denk dat dat in geval van Noa Lang wel meevalt. Die jongen is vrij vaak geblesseerd geweest de afgelopen jaren, weinig wedstrijden gespeeld dus nooit echt in de spotlights geweest bij buitenlandse clubs
 
Finalvoetbal
 
9
25 april 2018 om 16:31
Bakboord, Matusiwa en Nunnely hebben zicht goed ontwikkeld. Terecht dat ze een contractverlenging krijgen. Ben ook vooral benieuwd naar Matusiwa wordt hij onze nieuwe nummer 6 in de toekomst? Hij is lekker fel en is een goede balafpakker.
 
Rochester
 
14
25 april 2018 om 16:33
Vooral blij om te horen dat het contract van Matusiwa verlengd is. Is een soort type speler Kanté: een stofzuiger op het middenveld die vrijwel de hele wedstrijd blijft gaan en ja, ik begrijp ook wel dat Kanté natuurlijk veel beter is. Maar probeer meer te beschrijven wat voor type speler Matusiwa is en ik zie in Matusiwa wel een goede speler voor Ajax 1. Zo'n speler als hem missen ze in Ajax 1 en spelers als Matusiwa zijn (of kunnen) belangrijker dan je denkt. Zijn spelers die ervoor zorgen dat andere spelers (zoals Ziyech bijvoorbeeld) beter functioneren en ik denk dat iemand als Matusiwa op de plek van Schone (en het spelen met echte backs) het spel van Ajax meer ten goede zal komen.
 
binny
 
1
25 april 2018 om 17:23
Goede dag, allemaal nog spelers die erg kunne groeien en zeker hun meerwaarde kunnen laten zien. Bakboord heb ik best hoog zitten, denk best dat hij volgend jaar kan strijden voor de positie want tot noch toe kan je hem niet afschrijven maar wil hem het gevecht wel aan zien gaan met Kristensen en Orejuela. Matusiwa is een beest van een speler, een echte krijger die heerst in ballen afpakken en het slot voor de verdediging te zijn en toch ook mee op te stomen. Nunnely is een leuke speler, vond hem twee jaar terug echt lekker mee doen maar door blessure toch een stop gehad in z'n groei, vraag me af of hij echt mee kan maar wil het wel graag eens zien verdient een kans.
 
GJ7300
 
2
25 april 2018 om 19:39
Ajax gaat investeren om weer s kampioen te worden. Met huidige concurrentie erbij zullen ze niet snel debuut maken. Andere clubs die JL kampioen willen worden of eredivisie clubs zullen deze gasten zo kunnen huren of zelfs overnemen. Genoeg kunnen scouten iig