Ajax-huurling niet bezig met terugkeer naar Amsterdam: 'Wil flow vasthouden'
Vrijdag, 8 november 2019 om 15:16

Kaj Sierhuis lijkt de smaak bij FC Groningen na een moeizame competitiestart te pakken te hebben. De spits, die voor het tweede seizoen op rij gehuurd wordt van Ajax, nam afgelopen zondag tegen Willem II (2-0 winst) beide doelpunten voor zijn rekening. Het zorgde voor ontlading bij de 21-jarige aanvaller. "Vuur en emotie, dat zit in mijn spel opgesloten. Op zo'n moment komt dat eruit", aldus Sierhuis tegenover het Algemeen Dagblad.

Sierhuis verloor dit seizoen zijn basisplaats bij Groningen, nadat hij in zijn eerste vijf Eredivisie-optredens niet tot scoren was gekomen. "Na een voorbereiding waarin ik goed voetbalde en ook mijn goals meepikte, liep het in de eerste wedstrijden niet zoals ik hoopte", zegt Sierhuis. "Ik ergerde me aan mezelf, maar ook aan het feit dat ik veel minder ballen kreeg dan daarvoor. Met als gevolg dat ik mezelf nóg meer druk oplegde. De volgende wedstrijd móét ik scoren, dat idee. Terwijl je juist dan kunt blokkeren. Daar had ik, denk ik, even last van."

Aan het begin van de competitie miste Sierhuis een enorme kans tegen FC Twente (1-3 verlies), waar hij zichtbaar mee zat. "Ik ben iemand die best veel nadenkt, als het even wat minder goed gaat. Maar soms moet je wat minder nadenken en gewoon gáán. Schijt hebben? Ja, zo kun je dat wel noemen. Er zijn voetballers die tien keer een bal verkeerd spelen en de elfde keer hun tegenstander weer opzoeken. Soms ben ik jaloers op dat soort jongens."

De laatste drie Eredivisie-duels maakte Sierhuis drie doelpunten, waarmee hij ook aan zijn eigenlijke werkgever Ajax zijn goede vorm toont. Toch is de Jong Oranje-international niet bezig met een terugkeer naar Amsterdam. "Ik wil daar nog niet over nadenken. Ik wil de flow waarin ik nu zit vasthouden, mijn wedstrijden blijven spelen en belangrijk zijn voor FC Groningen." Groningen heeft aan het einde van het seizoen een optie tot koop, al heeft Ajax daarbij weer een terugkoopoptie bedongen.

Meer nieuws
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
2
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
0
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
14
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
fcpatrick
 
5
8 november 2019 om 15:29
Komt zwaar te kort voor ajax. Kan bij mij nog niet echt overtuigen bij Groningen. Heeft iets in zijn spel waardoor het lijkt dat het allemaal gwn net niet goed genoeg is om echt basisspeler te worden bij Groningen
 
NL_Modric
 
4
8 november 2019 om 18:09
Beetje overdreven nietwaar. Die jongen is 21 jaar, kan een doelpuntje maken met zowel rechts als links en met het hoofd. Net zoals iedere andere spits is ook Sierhuis afhankelijk van de ballen die hij krijgt.
 
ThugVz
 
6
8 november 2019 om 15:29
Groningen moet hem lekker kopen. Sierhuis is echt een sympathieke gozer en een goede voetballer, maat hij zit nu echt goed op zijn plek bij Groningen.
 
Densje
 
18
8 november 2019 om 15:31
Voor Ajax komt hij te kort, maar voor ons is het een prima spits. Sierhuis heeft ook veel slechte wedstrijden gespeeld, maar hij is toch een stuk beter dan de trage Benschop. Ik hoop dat hij deze vorm weet vast te houden en dat hij het bestuur kan overtuigen om hem definitief over te nemen. Is ook gewoon een leuke vrolijke gozer die geliefd is bij de supporters. Vorige week speelde hij voorin voor het eerst samen met Asoro. Dat pakte erg goed uit en gaf ons voor het eerst dit seizoen wat diepgang voorin. Benieuwd of ze dat vanavond opnieuw kunnen laten zien. Straks de auto in en op naar de Gelredome!
 
Suarez 7
 
6
8 november 2019 om 15:32
"Er zijn voetballers die tien keer een actie zien mislukken en er weer één aangaan de elfde keer. Ik ben jaloers op dat soort spelers." Kaj, je had Ziyech moeten vragen hoe hij dat kan.
 
-NEC-
 
3
8 november 2019 om 16:40
Sommige wedstrijden moet je dan gewoon denken om even een actie uit te stellen en even op balbezit spelen. Het blijft frustrerend als dezelfde speler telkens balverlies lijdt. Een speler als Ziyech heeft dan weer wat geniaals waardoor je een wedstrijd kan winnen. Sierhuis moet gewoon lekker met twee voetjes aan de grond blijven.
 
mcgregor
 
2
8 november 2019 om 15:39
Ajax is wat te hoog gegrepen maar bij Groningen zit hij op de juiste plek. Kan daar uitgroeien tot een belangrijke speler. Lekker 3 jaar bij Groningen blijven en zich verder proberen te ontwikkelen
 
tinus45
 
0
8 november 2019 om 16:19
Die keert ook niet meer terug bij Ajax.gelukkig heeft hij zichzelf dat ook niet voorgehouden en is hij er dus niet mee bezig.misschien ooit een plek bij een subtopper, dat is al een mooi doel en wellicht haalbaar ook.
 
theo uphus
 
1
8 november 2019 om 19:54
Het zou ook nogal prematuur zijn als Sierhuis nu al weer bezig zou zijn met een eventuele terugkeer naar Ajax. Hij heeft nu een paar treffers gemaakt maar daar moet natuurlijk niet meteen van alles achteraan verzonnen worden. Laat hij maar zorgen dat hij de onbetwiste spits van Groningen wordt en daar gelukkig mee zijn. Als Ajax ooit nog gaat denken dat hij goed genoeg is komt men vanzelf wel terug bij hem.
 
FreddieGibbs
 
0
8 november 2019 om 20:34
Lijkt me een hardwerkende spits die aan motivatie en strijd niks tekort komt.wel lijkt hij voor Ajax (1) een maatje te klein, al laat ik me graag positief verrassen.off: Het taalgebruik van de 'journalist' laat behoorlijk te wensen over. Sierhuis' foute uitdrukkingen mag je gewoon verbeteren hoor. Je stoort je aan iets en iets ligt in iemands spel besloten.